Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 663
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Budiko, в Торакс имат детски психолог, а терапиите задължително минават супервизия през Ани Владимирова. За деца тя определено има много опит.

# 361
Zdraveite! Ako niakoi moje da mi dade info za dobur homeopat vuv Varna, shte sum mnogo blagodarna! SPESHNO E! Stava vupros za dete na 3 godini i polovina, sled mnogobroini boleduvania i pak sme bolni v momenta!
Blagodaria oshte vednuj

# 362
Мейбълин, хомеопатичните л-ва се дават разтворени във вода. Така че схемата ви 3х3 не е класическа хомеопатия. Давани на гранули, може да предизвикват нови симптоми, които са в картината на л-вото. Не знам защо са ви изписвани и така по няколко дена напред, без да има всекидневно проследяване. Много ми се вижда, ако е дадено л-во за 10 дена напред, без да се чувате междувременно с хомеопата.

# 363
  • Варна
Давам ги само разтворени във вода, защото не може да смуче. А и да можеше, едва ли щях да му имам доверие, че ще изчака да му се разтворят под езика.
Не разбрах, какво имаш предвид с това, че схемата ни не е класическа хомеопатия. Ако може да обясниш.
Не съм казала, че са ни изписали л-во "напред". Чуваме се на всеки 3-4 дни при всяко лечение и лекарката удължава приема, ако прецени.

# 364
Щом са разтворени и сте се чували, всичко е наред. Като прочетох три по три и помислих три пъти на ден по три гранули.

# 365
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера му беше първи ден на Херпа 3х3

това има предвид Дъждеца...
класическата хомеопатия не предписва 3х3  Peace

Будико, не мога да помогна със съвет.
моето дете е супер ревниво, не дава друго дете да ме докосни...
ще те чета с интерес за развитие. Peace

въпрос: в петък се събудих с огромна, зверски боляща лява сливица. спах цял ден, не ядах и пих (не можех да преглътна нищо). в събота и дясната беше в това състояние, в неделя само дясната.
днес до предиобед беше мъка, след като се наобядва почти всички симптоми преминаха.
дали това е връщане на стар симптом?
от дете не съм имала ангина newsm78
от друга страна - октомври последно пих ХЛ  newsm78
замислих се и се сетих, че вечерта преди да се разболеля се бях събрала с хора и си спомних за времената "преди"... и хоп на следващата сутрин без никакво предизвестие бях на легло.
пиех чай и се жабурих с лайка, друго не съм правила.

# 366
  • Варна
Щом са разтворени и сте се чували, всичко е наред. Като прочетох три по три и помислих три пъти на ден по три гранули.

Ами три пъти по три беше дозировката, това си го разбрала правилно. Явно аз нещо не съм наясно - някой ако има време да ми обясни, какво е отклонението от класическата хомеопатия, поне да знам. Мерси.

# 367
  • на плажа
Мейбълин, по принцип хомеопатията предписва 1-2 дози, след което се следи състоянието как се променя.може да е било остро вашето състояние и изискващо повторение, но няколко дни по тази схема не ми звучи класически, а по-скоро цели потискане на симптомите на принципа на алопатията - боли ме глава - аналгин. Не знам дали ме разбра.

# 368
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Явно аз нещо не съм наясно - някой ако има време да ми обясни, какво е отклонението от класическата хомеопатия, поне да знам. Мерси.

има една закована тема в този подфорум: Информативно за хомеопатията. прочети там.
не се дава лекарство последователно в една и съща потенция, трябва да се потенцира.
затова не е правилно да се дава 3х3, освен, ако хомеопатът не ти е обяснил как да го потенцираш при всяко разтваряне.

# 369
3х3 гранули на ден не е предписание на класически хомеопат. Ако в деня трябва да се направят 3 приема би изглеждало например така: 1 гранула в 100 мл вода, 3 пъти в деня приемате от този разтвор по една чаена лъжичка след енергично разбъркване. Разбира се, може и друга вариация да има, съобразно пациента.

# 370
Някой да е пил хомеопатични за киста или полип в носа и да се е оправил.

# 371
  • Пловдив
Чувам и такива предписания-като например потенция ЛМ която детето пие почти всеки ден вече 3 месеца,като на всеки прием -майката дава по 15 капки,и за 3 месеца незнам вече колко шишета е изпило детето.Последно на проследяването потенцията е вдигната от ЛМ3 на ЛМ 7.-класически хомеопат е

# 372
Някой да е пил хомеопатични за киста или полип в носа и да се е оправил.
Аз имам подобрение с полипите в носа. Ще се оправя, като си поправя някои възприятия за света.

# 373
  • Нейде из лудите гори...
Малката изкара 2 седмици с хрема , която променяше цветове и гъстоти... на 7мия ден от началото й се появи кашлица, а след още 2 дни и моето основно притеснение - кризите с нощната кашлица.
Изписа ни Sulfur 30, каза да дам 1-2-3 пъти, за денонощие, при промяна в картината да се чуем, а ако усетя прилив на енергия в детето, направо да спра да давам.... Стори ми се малко смешно, тъй като не можех да си представя моето енергично дете с повече енергия, но след 2рия прием определено все едно ми смениха детето с тасманийския дявол и преустанових даването на ХЛ. Вечерта покашля, но не беше едночасова криза и от тогава изчезна.
Замислихте ме сега с тази подобна схема, където не е за класическа хомеопатия  Rolling Eyes

budiko, Как е малкия?

# 374
  • Пловдив
Marsy Green  вчера го заведох при нашия си педиатър,да видим докога ще пие Вентолин(вече 10 дни  ги пи),каза че вече няма според него спазъм ,да го спирам.Чудих се защо след като ни изписаха и всичко беше ок,пак започна да свири откакто се прибрахме в къщи.И мисля че сещам за причина-в деня на изписването му се обрина китката там където беше левкопласта на абоката.Казаха че може да е алергична реакция към левкопласта.И казаха първо да мажа с гентамицин крем,то стана още по -червено,и на другия ден имаше лек спазъм,лекарката каза да мажа с Тридерм.Мазах 4 дни,и през тях въпреки Вентолина спазъма не минаваше.
И си спомних -нали при потискане на обриви с кортикостероиди води до астма,в случая при него до нов спазъм.
Отмина уж вече.

Един въпрос-защо някой хомеопати указват задължително в колко вода трябва да се разтвори ХЛ,и за тях е важно дали ще е чаена,или супена лъжица или няколко капки само;
а друга група хомеопати казват само-разтвори във вода,но няма значение точно колко е водата?
Очевидно тълкуват по различен това което пише в Органона,или има разлики в изданията ,аз не съм наясно 4-то,5-то какви са разликите.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 00:31 от budiko

Общи условия

Активация на акаунт