Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 657
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
yulinga, схемата на форума е възможно най-бавната и щадящата нервната система. Няма да намеря лекар, който да се отнесе с такова внимание към нервната ми система. Те са касапи.

# 391
Скарлет, потърси психотерапевт. Много пъти сме си говорили тук в темата, че това може да помогне успоредно с другото лечение. Не психиатър. Психотерапевтите говорят с теб и ти могат да намериш отговорите си.
Понеже си изнервена и не знам как точно ще ме прочетеш - аз самата, когато имам нужда пристъпвам към такава терапия.

# 392
  • Пловдив
Будико, при кой хомеопат последно сте се лекували?
И само от чисто любопитсво, може ли да споделиш последните 1-2 ХЛ, които е приемало детето( извън остри състояния) преди приема в болница Rolling Eyes?

# 393
  • на плажа
Момичета, искам бърз съвет. От седмица детето е хремаво. Секретите са слузести, но не бяха обилни. След сън ги издухвахме и през деня беше ОК. На 4 ия ден започнаха да излизат навън. Обадих се на хомеопатът. Каза да дам една доза от КЛ и да наблюдавам. На другия ден след сън хремата беше станала по- жилава и се стичаше назад( установих го по леко променения глас). А от снощи започна и да кашля. Аз го приемам това за доказване. Ще се чуя с хомеопатът, но исках да си сверя часовника. Не биваше да и се обаждам изобщо. Може би трябваше да изчакам да видя как ще се развие хремата от самосебе си, защото преди приема на КЛ не кашляше.

# 394
  • Пловдив
Pani  при моя син се беше получило нещо такова края на февруари-детето 10 дни  беше в едно състояние като зациклило-запушен нос,стичащи се назад секрети,и отвреме навреме покашлящо,но нито се влошаваше нито оздравяваше.Писах на хомеопата и тя каза да дам КЛ,но 3 пъти през ден,потенцията беше ЛМ 1.След 1-я прием имаше развитие в добра посока,но аз дадох както беше казала през ден -2ия прием и детето се влоши след него.
След като я уведомих-каза че не е трябвало да давам 2-я прием.

# 395
  • на плажа
Буди, принципът е такъв - не се повтаря доза, ако има положително повлияване, но при нас след първата доза имаше усложнение. Не знам дали не съвпадна хода на болестта с даването на капките, но... Преди малко ходихме на лекар - отслабено дишане и много лек спазъм. В 18ч имаме час при хомеопата. Когато сутринта се чухме с нея каза да повторя дозата. Гледам го, че няма апетит и е малко по-омърлушен, но пък и времето е едно тежко и душно. Изкарахме два месеца без болести. Аман! Мислех, че вече сме ОК.

# 396
  • Пловдив
Pani   какво стана при хомеопата,как е детето?

# 397
  • на плажа
Спазъмче. Вероятно от пухчетата и от това, че се поскарахме с него преди няколко дни. Пак няма да спя тази нощ.
П.с.
Редактирам се - не е спазъмче, а си беше кошмар. Почти не съм мигнала. Сега докато е буден е по-добре, но съм на път да посегна към вентолина.сутринта повторих приема на КЛ, но ще е добре някой да го чуе от вчера до днес има ли промяна. Не знам дали мога да изкарам още една такава нощ.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 10:55 от Pani Kowalska

# 398
  • Пловдив
Pani вчера като ходихте при хомеопата,тя какво каза за това че се е влошил след 1-я прием?
Надявам се да тръгне към подобрение  Hug
Кашляше ли цяла нощ детето,дишането ускори ли се?Извинявам се че питам,но и аз вече все на тръни стоя.Снощи примерно в 1 ч се разкашля сухо и аз скочих ,към половина час се въртя ,кашляше,накрая отхрачи и се успокои.
Преди няколко дни детето пи ХЛ-ново предписано от нов хомеопат.И е невъзможно непослушен-но буквално,ядосва се бързо.На село сме 2 дни-беля след беля прави,рита топката срещу саксиите на бабите си,чупи ги и се хили,карат му се,той не чува.С воден пистолет окъпал сестра си и братовчедка си(аз през това време съм на работа) и  той не слуша баба си.Изсипал един латекс на плочките на двора,натопил обувките на сестра си в боята,защото й  се ядосал.Бъркали вчера една храна за кокошките с братовчедка си,и започнали да се замерят и бият с нея и целите се нацапали от главата до краката.И каквото и да направи ,баба му или дядо му ,или калеко му се карат,той хич не му пука.
Вчера го оставих  той и сестра му при свекървата -къщата и е на 1 км от нашата в селото.Сестра му не му искала да играят на неговата игра и той вместо да се заиграе на нещо сам, си тръгнал без да се обади на баба си и се прибира в нас.Не му се скарах за това,но му обясних че трябва да се обажда и да не прави повече така.Еми днес в нашта къща не слушал пак зъбел се нещо  и прабаба му му се скарала ,и той отишъл при свекървата пак пеш и пак без да се обади на някой-еми кажете как да реагирам така че да е правилно? newsm78
Нямам против като иска да отиде при баба си -да го пусна сам да отиде,голям е вече ,но той го прави в случая ,защото е ядосан,скарали са му се и хоп отива в другата къща.Ако там го разсърдят ще се върне в нашата  и така може по цял ден.А вчера като си беше забравил фулмастерите в свекървата му казах да отиде да си ги вземе сам,но не искаше.

# 399
  • на плажа
Нищо не каза. След сутрешната доза се влоши повече. Зарязах всичко и сега сме на Вентолин през 4 часа. Живна детето. Изписан ни е и пулмикорт, но не ми се ще да давам. Колебая се още. Ще видя тази вечер как е и ще реша. Според мен този път не беше за Нукс В, но ... Вероятно сме накачили някакъв вирус - синчо със спазъм, майка ми с температура и лека хрема, аз съм с лека хрема.
Може би утре сутрин ще му започна пулмикорта 2 по 1 мл .

# 400
Budiko, Така както описваш детето е в постоянни емоционални конфликти с нещо или някого. Явно е по-буен характер, но му трябва разбиране и отразяване на чувствата. Това с постоянните караници едва ли решава проблема. Според мен непослушни деца няма. На повечето деца им е трудно да изпълняват команди, особено изречени с неподходящ тон и особено деца със силен характер. Не пречупвайте детето, то явно насъбира така гняв и после влиза в цикъл. Може и някои хомеопатични да влошават допълнително, може и просто вашето напрежение да му се отразява. И моят син бързо пали, това е темперамент. В такива случаи сядаме кротко и намирам нещо да правим успокояващо, режем, лепим, гушкаме се. Гледам каквото и да му се е случило през деня, вечер да легне спокоен с някоя любима приказка.

# 401
  • Пловдив
Цветина20  - получава се така,че в тези ситуации аз не се карам,забележки му правят другите от семейството,но  той не слуша никой друг,каквото и да му кажат,той или се хили като луд,или им се ядоса,развика се и отиде да прави друга беля.Той иска да става така както той е решил,упорит и инат си е от малък .Иска все да е център на внимание.Случвало се е да му казват"ще кажем на майка ти,но той пак не ги слуша".Просто като го хване лудорията,не се спира.
Мисля си че макар че си играе ,му е криво че аз отивам да работа.Но цяла зима съм с тях-работата ни е сезонна,и сега вече имам целодневна работя.И децата са при бабите си.Но много често става така,че като се върна аз от работа-само ми се оплакват-това правел,онова правел,и аз се ядосвам.Той не е от децата където ще се заиграе сам кротко на нещо,той все е в движение,иска разнообразие,активен е,и иска някой да играе с него,но по неговия начин.
Пали се лесно,дразни се от дребни неща,и когато аз ги гледам успявам често да уталожа нещата,но като ме няма мен-другите не успяват да го укротят и успокоят,не че и аз винаги успявам,но повечето пъти.

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 12:22 от budiko

# 402
  • в матрицата
budiko, далеч съм от мисълта да съм хомеопат или разбирач, но това което описваш за сина ти, ме ката да мисля, че определено е хиперактивно дете. А, и това да прави на пук, е доста характерен симптом, който може лесно да наведе един добър хомеопат , към правилното лекарство. Има толкова характерни черти, че чак се учудвам, че не са му "напипали" лекарството на детето.

# 403
  • Пловдив
Suzza и аз незнам-може би не представям така нещата .От друга страна -навън сред непознати-мълчи,срамежлив,не гледа хората в очите,и не ги заговаря.В училище е отличник-слуша в час, умен е,бързо си научава нещата.Това че преди в ДГ,и сега в училище е послушен,кротък и изпълнителен-той го компенсира в къщи с пълно разпускане на моменти.Винаги е кипял от енергия -и това че там я задържа-после се отприщва .Никога не са ми се оплакали в ДГ от него,винаги е слушал и спазвал дисциплината,И сега в училище е така.Но в къщи не-в къщи е против правилата.Караме се с него често,но и той се заяжда,търси си и създава поводи за конфликт.Даже съм го забелязала,че ако не му удисам да се скараме,той продължава,иска да ме предизвика,иска го.
Последния хомеопат смяташе че конституцията му е Карцинозин newsm78

# 404
  • в матрицата
Ето, виж колко характерни симптома има детето. Явно не сте случли на хомеопат, за съжаление като повечето в темата..... Според мен има някакъв проблем в къщи, който му отприщва тази енергия, и това е най-вероятно сестра му. Мой съвет е да посетите детски психолог, може доста добре да повилияе на детето и да настъпят проемни, за които и не сте мечтали. Успех!  Money

Общи условия

Активация на акаунт