Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 589
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря Юлинда, опитвам се  да мисля и аз в такава насока, но понякога не ми се отдава.

# 556
  • Пловдив
Ако детето не боледува често, адаптивно е, спи добре, радостно е, има желание за игра и творчество и не изглежда нещо да го тормози, не бих се притеснявала.  Peace

# 557
Здравейте,
синът ми е на 10г. и имаме beta хемолитичен стрептокок.
Много лекари са на мнение да не махаме сливици, а мен ме притеснява този ЛОШ стрептокок.
Искам да опитам с хомеопатия, прочетох отзиви за д-р Надя Григорова.
Поздрави и мерси за препоръките Ви предварително
  bouquet

# 558
  • Пловдив
mama bobo, няколко странички по-напред, коментирахме "подобна болест", алопатично и хомеопатично лечение  Peace.
 yulinga, напълно подкрепям написаното от теб, по повод храненето на децата. Аз съм на принципа, ако е гладен - яде, ако не е - никой не му се моли, настоява, изнудва, насилва Peace. И страаашно много се дразня на бабите и дядовците, като ми кажат - "ами почти нищо не е ял цял ден", е голяма работа като не е ял Crossing Arms. Докато има деца по света, които умират от глад, как ли няма да се моля на моето да яде, ако не иска Naughty.

# 559
Christina80,
Аз като съм под напрежение например спирам да се храня. Така ми действа. И синът ми е така. Тръгна на градина и там от игри и от повечко стрес спря да се храни. Хапва тук-там нещо на следобедна закуска и вечер по-малко. Отслабна, жизнен е, но пък се изморява по-бързо. Иначе те разбирам, защото и аз имам притеснения относно храненето. Но при нас явно е въпрос на ген и психика. При вас, нещо кратковременно ли е, кога се получи, и в какви моменти примерно му отслабва апетита на детето?

# 560
По принцип питах за бебето, големият ми син също е злояд, ама него съм го оставила. Бебето беше болно, бяхме в болница, уж се оправи, почна да яде, сега от три дни пак яде по съвсем малко и само АМ. Опитавам се да не се притеснявам. Надявам се да премине.

# 561
  • Пловдив
Кристина, сега ми е ясно какъв е случаят! Моите деца, особено когато бяха бебета (а понякога и сега), известно време след отминаване на болестта спираха да се хранят. Голямата например изкара няколко месеца основно на АМ, по малко бисквити и банани, когато беше на около 1 година и преболедува някакъв чревен вирус.
След като бебето приема АМ, изобщо не мисля, че следва да се притесняваш - от него със сигурност си набавя каквото му е необходимо. Ако е пило АБ, може да даваш известно време пробиотик. Понякога след боледуване и след прием на лекарства не само се разбутва чревната флора, а и вкусовите усещания се променят за известно време. Ако са давани и лекарства през устата, на детето може да му е нужно време да преодолее стреса и да пожелае да се храни нормално с твърда храна.
Не се притеснявай! Просто трябва време за възстановяване и всичко ще си дойде на мястото! Дотогава предлагай АМ, разнообразна храна, но не насилвай бебето да яде! Peace

# 562
Проблемът ми е, че докато пиеше антибиотика си малко след това си се хранеше, а сега пак спря. Страх ме е да не се разболее пак.

# 563
  • Пловдив
Поработи над страха си - той не ти е от полза никаква!  Hug И да се страхуваш, и да не се страхуваш, ако ще се разболява, ще се разболее. А ако се страхуваш, това по някакъв начин влияе и на детето и на отношенията ти с него. Възможно е нищо всъщност да му няма на детето, просто ти още да не си излязла от стреса, преживян от влизането в болницата, и затова да си по-взискателна и с нереалистична представа.
Гладът сам по себе си не разболява, нито пък е задължително да е признак на наближаваща болест. Може да му растат зъби, да го мъчи жегата (на кой му се ядат манджи в това време).
А иначе как е като настроение, желание за игра?
Моите деца и без видима причина имат периоди, в които ядат като лами, и такива, в които се хранят като мравки. Но винаги гледам цялостното състояние, настроение, желание за игра, отношение към ежедневните дейности.

Не е на тема хомеопатия, но на тема, важна за здравето и за постигане на вътрешна цялост и равновесие.
Скрит текст:
Книга, която горещо препоръчвам: http://bookzz.org/book/1206513/9d29b5
От същия автор има и книга за границите и децата, съответно тийнейджърите, както и други интересни (налични са на този сайт). Не съм ги чела, но предполагам, заслужават си.
Трябва да обаче да предупредя, че всичко е разгледано И през призмата на християнството (предвидената таргет група на книгата са вярващите), обаче за мен не беше дразнещо, а съвсем добре дозирано и интересно. Този аспект го има дотолкова, доколкото всичко е подкрепено с цитати от Библията, за да се види, че каквото се съветва в книгата, е в съгласие с идеята за това, как човек трябва да съгражда себе си според Библията. Полезно е и защото се вижда къде е границата между това да си добър според християнските ценности и да си "загубен", тоест вреден за себе си и саморазрушителен.

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 20:03 от yulinga

# 564
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моето дете "забравяше", че трябва да яде след всяко боледуване.
поне 2-3 пъти съм започвала напълно наново захранването  Rolling Eyes
беше на 1.5г. когато 3 седмици не беше ял почти нищо (не преувеличавам - денем ядеше по 2 солети, нощем полузаспал по 1 банан  Whistling). хомеопатът не намираше картина, въз основа на която да даде лекарство.
детето се дереше от рев, защото беше гладно, но отказваше да яде. по това време не пиеше мляко, АМ не пиеше, отби се сам половин година преди това, та не можех и да го кърмя.
беше трудно. Confused

# 565
Юлинга, благодаря за книгата. Жизнен е, играе си, не плаче. С мъжа ми ни се струва, че му растат долни зъби, венеца е надут и вероятно това е причината. Лека вечер.

# 566
Здравейте! За първи път пиша в тази тема и не знам от къде да започна. След като окончателно се отвратих от конвенционалната медицина, или по - редно е да кажа от тукашните лекари дето я практикуват, реших и аз да се обърна към КЛАСИЧЕСКАТА хомеопатия. Подчертавам класическа, защото до сега и ЛЛ на детето изписваше разни хомеопатични, къде моно, къде комбинирани препарати. Уж лекува с хомеопатия, пък на равно с нея и традиционните сиропи и илачи. Е, не мога да не отбележа, че веднъж улучи лечението на малкото ми дете. Успешно пребори златист стафилокок в носа /слад като имаше 3 курса по 10 дена с Бактробан/ със Стафилококцинум 15, пит по схема за месец. И туй то успеха с хомеопатията. Всъщност повторен секрет от носа така и не се взе, ама факт е че вече половин година след това няма грам сопол. Проблемът ми сега е с голямото ми дете /на 6г./, което за месец изпи 3 антибиотика и накрая се озова в болницата с почти пневмония, та там я оправиха. Преди години бях чела в нета за Туя и Монилия, някакъв доктор, дето май се оказва сега като чета, че не е съвсем хомеопат, ги препоръчва горещо като опашка след антибиотично лечение. Та тъй, давам ги аз, ама сега като чета май правя лоша услуга на детето с това? Естествено и пробиотиците не съм ги спирала. Сега тук да питам за нещо хомеопатично, дето да е подходящо за очистване от антибиотиците май не е удачно, защото доколкото разбрах всичко е строго индивидуално. Та в тоз ред на мисли ПРЕПОРЪЧАЙТЕ МИ ДОБЪР КЛАСИЧЕСКИ ХОМЕОПАТ ОТ В. ТЪРНОВО.

# 567
  • в матрицата
the explorer , добре дошла при нас. Правилно си се ориентирала, че даването на " хомеопатични опашки" не само не действа, ама може и да навреди и то много.
По въпроса за хомеопата, аз бих го задала така: Моля, препоръчайте ми добър хомеопат в БГ или Европа"  Mr. Green, то не е смешно, защото реално е така. За БГ е трудно да намериш добър, какво остава за конкретен град.... За съжаление просто трябва да пробваш разни хомеопати, и да си намериш " твоя човек" С препоръки е трудно, защото на едни някой може и да е помогнал, на други  да е навредил..... Но, едно е сигурно, по правилния път  си тръгнала с хомеопатията, е малко е трънлив, но пък нищо хубаво не става лесно. Та, от мен успех в търсенето на хомеопат!

# 568
  • Варна
Само едно бързо мнение по въпроса с неяденето - гладуването дори ПОДПОМАГА лечението в някои случаи, защото така тялото се изчиства, а и вирусите се хранят с въглехидрати, докато млечните са слузообразуващи, така че човек като има Т и няма апетит, това е поредният респонс на тялото с цел защита. Аз не бих се притеснявала, освен ако детето не е драстично под нормата и с видимо намалени тонус и адекватност...

# 569
...а и вирусите се хранят с въглехидрати...

newsm10 Joy Joy Joy Това наистина е форум, в който всеки разбира от медицина и лечение!  Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт