Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 591
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Четох дори , че в хомеоптаичните бумаги пишело да се дава успоредно с хомеопатията и антибиотик...? на което хомеопата каза, че двете са напълно противоположни и няма как да стане

незнам кой бумаги си чела, ама Ханеман не е писал подобно нещо  Peace
хомеопатът ти е прав.
ако държиш да даваш антибиотик го давай, после лекувай с хомеопатия. успоредно не се дават.

# 541
  • Пловдив

Схемата е - първите 3 седмици, 2 пъти по 30 CH, после още 2 седмици - 2 пъти по 200CH, после  2 седмици по 2 пъти - 1 м, и накрая по 10М  - нещо подобно не е пред мен точно схемата....
Не бих дала нищо предписано по този начин Naughty.

# 542

Схемата е - първите 3 седмици, 2 пъти по 30 CH, после още 2 седмици - 2 пъти по 200CH, после  2 седмици по 2 пъти - 1 м, и накрая по 10М  - нещо подобно не е пред мен точно схемата....
Не бих дала нищо предписано по този начин Naughty.

Направих си труда да прегледам мненията ти и дали пък не си хомеопат, който се занимава активно с хомеопатия и предписания. Доколкото разбирам обаче, просто си лекуваш детето и имаш отит с хомеопатията. Аз лично лекувам децата си от 6 години, едното от както се е родило, а другото от 4 годишна възраст.
Запозната съм с постоянната дилема класичска или боаронска хомеопатия, както и факта, че наистина има доста шарлатани, но такъв категоричен отговор, какъвто ти изрази бих приела и се замислила само ако ми е даден поне от човек като Александър или другите, които ни помагат тук във форума. Извини ме, ако все пак си хомеопат и моля те ми обясни защо според тен не е редно такова предписание.

# 543
asyalein, четох в нета, че някой бил чел в книга за хомеопатия.... Joy  Драмата ни се влачи от декември и съм изнервена вече, както казах и прочетох бая неща, които е възможно в един момент да не мога да отсея дали са глупости или не. newsm78
И все пак стрептотоки от група А в масов растеж някой уморил ли е с хомеопатия?

# 544
Извини ме, ако все пак си хомеопат и моля те ми обясни защо според тен не е редно такова предписание.

и аз не съм хомеопат, но според класическата хомеопатия се прави предписание въз основа на картина и после се следи какво се случва след приема.
при подобни схеми се предполага прием без проследяване.
за 8 седмици ти е казал хомеопата какво да даваш, а дефакто той няма как да предвиди как ще реагира детето и как ще му повлияе лекарството.

моят хомеопат дава лекарство, казва ми колко време да чакам и да се обадя да кажа какво се е променило. ако има влошаване да звъня веднага. схеми няма.
единствено понякога казва: 3 приема, всеки ден по един прием. после обаждане. при влошаване се спира лекарството и звъня, при подобряване се спира лекарството и това е.
при остри заболявания - обикновено ми казва кое лекарство да давам през час. звъня на другия ден, при влошаване - веднага.
т.е. посточнна връзка с хомеопата, а не 8 седмици, различни потенции без проследяване и прочие!

незнам каква дилема може да има между класическа и боаронска хомеопатия.
има само една хомеопатия.

П.С. от декември досега постоянно ли е болно детето?
за мен това е много време и лечението е несериозно - независимо дали при алопатичен лекар или хомеопат.

# 545
моето дете в неделя се събуди посред нощ с рев, гласът му съвсем променен, имаше псевдо Круп, носът тече.
не иска да пие вода, не иска мед. взех го да спи при нас.

на сутринта го питам дали е болен и дали иска да го водя на лекар.
той ми казва: защо на лекар? ще мине от само себе си  hahaha
в Дг си играл, обядвал обилно.
устата му мирише сладникаво, носът тече, но детето е жизнено, храни се и не стресирам нито него, нито себе си с лекарства. каквито и да били.

никога не са муправени кръвни изследвания, никога не са правили бактериална посявка.
жив е.

# 546
asylein,
разбира се че има проследяване. Разбира се, че се държи постоянна връзка - все пак темата е за хора, които си лекуват така децата, едва ли е нужно да се уточнява, че съм във връзка с хомеопата.
Наистина ми се се иска все пак Александър да си каже мнението.
Колкото до това дали са правени излседвания и кой колко е жив - всеки сам си преценява до къде да следва това в което вярва и до колко да отрича постиженията на едното или другото.
Аз крайности, в която и да е посока,  не обичам.

# 547

Колкото до това дали са правени излседвания и кой колко е жив - всеки сам си преценява до къде да следва това в което вярва и до колко да отрича постиженията на едното или другото.

доколкото съм чела споделяния тук, не се подразвира, че се поддържа връзка.
повечето хомеопати изписват за месеци напред и после са неоткриваеми.

за постиженията - аз и на лекар водя детето, лекарят трябва да ми изпише изследванията.
никога не се е случвало.

вдига ли детето още Т? жизнено ли е? за детето не казваш нищо, само за изследванията.
води се по детето, все пак ти си постоянно с него, не лекарят или хомеопатът.
затова и написах в отделен пост моят разговор с детето  Peace

аз също не съм крайна.

# 548
Ами, да не съм знаела, че са неоткриваеми... все пак едно от основните неща е да се проследи. Мога да се чуя по телефона всеки ден в два определени часа, както и да отида на преглед всеки ден.
Относно лекарите - да, ако ми се наложи, когато нещо ме тормози, ходим на такъв, който винаги пуска изследвания, рядко изписва АБ и винаги и само след антбиограма.
Иначе детето - жизнено, с апетит и т.н., но повтаря една и съща картинка през около 2 - 3 седмици , а именно главоболие, температура, може малко гърло и след 2 дни е напълно ОК... до след 2 седмици...това ме и накара да пусна изследвания и да забърникам в проблема, така извадихме стрептококите, които според всички лекари се лекуват с 3 месеца АБ, защото дава усложнения по сърцето и ставите... Досега не бяхме изолирали бактерията и затова не ми беше изписала степток., а само основното и лекарство....

# 549
  • Пловдив
Naneto , не съм хомеопат, но и никога не съм имала претенции да съм такава Wink. Както ти си написала - " просто си лекуваш детето и имаш отит с хомеопатията", да детето ми е лекувано и се лекува само с класическа хомеопатия от хомеопат (не от мен самата Wink) Hug. При това повярвай ми много, много успешно Peace. Пожелавам ви го и на Вас от сърце.
Предписанието на хомеопатът ти обаче по мое мнение е несериозно, още повече ако имате непрекъсната връзка с него. Освен ако той-тя няма способности да вижда в бъдещето, няма причина да прави предписание за 8 седмици напред Naughty.
Понеже пишеш, че едното ти дете се лекува от 6 г. с хомеопатия и другото от 4г., да споделя и за моето Simple Smile. Лекува се с класическа хомеопатия от 5 години приблизително, за това време не е пил никакви лекарства (ама наистина никакви) освен ХЛ.
Както asyalein е написала - Няма дилема класическа и боаронска хомеопатия. Боаронскката хомеопатия (ако изобщо може да се ползва подобно понятие), е предписване на ХЛ (често и не монопрепарати) на алопатичен принцип. Което пък не е хомеопатия Peace Wink.
И пак да напиша, не съм хомеопат Mr. Green, но според мен такова предписание е несериозно. Още след първият прием има интервал в който се изчаква, да се види съответната реакция на жизнената сила Peace. ХЛ не действат на принципа на натрупване, не е необходимо повтаряне по схема (изключенията са редки случай). Не е необходимо с ХЛ или нозод, да " морите" стрептококите Mr. Green. Хомеопатията не прави така Wink. Идеята е да се постигне баланс в организма, на всички нива, не само на физическо. Тогава тялото само ще се справи с стрептококите Wink, че и с далеч по-лоши неща Hug.
Ако наистина искаш да продължиш да лекуваш децата си с кл. хомеопатия, препоръчвам да прочетеш Органон Peace. Ако не ти се чете, обещавам при първа възможност да цитирам къде в Органон Ханеман е написал, защо подобно на Вашето предписание е немислимо Peace.

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 14:53 от mamaden

# 550
mamaden,
именно затова питам, защото никога не сме пили такива схеми - винаги е било едно нещо и след това проследяване какво се случва с детето.   Принципът се опитах да си го изясня, когато взимах решението да започна с хомеопатията, но оттогав амина доста време и не съм чела по-задълбочено, а и нямам интерес дълбок толкова.
Може би и аз съм прекалила с очакванията си към хомеопата, защото биквално на всяка среща аз съм готова с поредното мнение на поредния лекар за АБ...не знам и аз къде е истината, засега ще го послушам, защото за толкова години всичко е било наред, но исках и тук да попитам, защото ми се стори странна тази схема... Да уморя стрептококите е моя фикс идея, тя казва, че оргазнизма ще се справи, хич не я притесняват  и че ако няма картина - тя няма какво да дава, че е безумно да се махат сливици и т.н. .... Освен това според нея високото АСТ (което е антитела изградени срещу стрептококи) е отговор на имунитета точно, т.е. организма работи, така какво трябва. Просто аз намесвам и медицината и става една голяма каша, защото очевидно с двете едновременно не могат да се случат нещата....та така...  Tired

# 551
  • Пловдив
Всички сме се лутали в началото  Hug. Много е трудно да промени човек насажданото му с години разбиране за здраве. А то е, имаш симптом, бориш се с него, няма го - здрав си. Да, ама не Simple Smile. Хомеопатията разбира здравето по-различен начин. Не разглежда човек, като отделни органи и системи, а като единно цяло Peace. Не се "бори" със стрептококите, а се стреми към баланс и хармония. Тогава, системата (човекът) е в състояние да се справи сам с външни влияния. В този ред на мисли, АБ тук не би помогнал Peace.
Преди доста време, детето ходеше още на ясла, имаше случай на салмонела в групата. Изследваха ги всички, и за моя изненада при него също се изолира. Нямаше никакви признаци - напълно здрав. Излишно е да споменавам, че ЛЛ веднага изписа АБ, не можело по друг начин Mr. Green. Аз и викам, ама детето е напълно здраво, а тя нееее, не може ще пие АБ. Хомеопатът тогава буквално се изсмя Simple Smile, каза, че очевидно организмът си живее в хармония, и ние нямаме причина да се намесване, докато няма симптоми, които да нарушават нормалното ежедневие на детето. Само тогава, ще пие ХЛ, не АБ Wink.

# 552
съгласна съм с mamaden Peace

само да допълня към това:

но повтаря една и съща картинка през около 2 - 3 седмици

моето дете също повтаря една и съща картина.
по-малко е от твоето и някъде от година и половина прави псевдо Круп, Т, хрема, храчки и отпадналост. спира и да яде.
първите 2 пъти хомеопатът даваше ХЛ. единият път детето беше зле и хомеопатът ни прати в спешното. тогава хомеопатът каза: "не ми харесва, че постоянно се връща една и съща картина. при следващо заболяване ще направим миазмично лечение." даваните от него лекарства подобряваха състоянието, но относително бавно.
аз след това не съм се обаждала по ред причини. започнах още повече да наблюдавам детето и забелязах, че се "разболява", когато се отдели от мен.
дали ще иде за 2 дена при баба си (връща се винаги сополив и там нощем винаги повръща  Rolling Eyes, независимо какво е ял, давах храна и от вкъщи, същата работа). сега бяхме 3 седмици на почивка и спеше при нас в леглото. като се върнахме и го сложих в неговата стая, в неговото легло - хоп, пак псевдо Круп, пак тече носа.
не давам нищо. просто знам, че му трябва повече телесен контакт, повече гушкане и прочие.

давам ти просто насока. помисли дали детето ти няма някакъв емоц. проблем, който да се изявява на физическо ниво.
аз също съм на мнение, че може да има наличие на бактерии без болестно състояние. все пак човешкото тяло не е стерилно, нито околната среда.

# 553
давали ли сте хомеопатия при липса на апетит?

# 554
  • Пловдив
При липса на апетит е безсмислено да се търсят средства за самоцелно засилване на апетита. Ако е временно, не бих се притеснявала. Ако продължи твърде дълго, бих потърсила причината, която може да е както психологическа, така и физиологична.
Центърът за глад при децата обичайно (освен ако вече не са травмирани от родителите си, които постоянно се тревожат дали детето се храни достатъчно, настояват да си изяжда всичко, да яде на закуска, обяд и вечеря и т.н.) функционира достатъчно добре, така че дете, което не желае да яде (за разумно продължителен период от време) няма нужда да се насилва. Никой няма еднакъв апетит всеки ден. Децата особено имат периоди на скок в растежа, когато ядат като лами, обичайно последвани от такива, в които апетитът драстично намалява (а на родителите им често им се струва, че детето нищо не яде).
Освен това понякога родителят си мисли, че детето няма апетит и нищо не яде, а не е така. Една приятелка имаше подобни тревоги за детето си. Накарах я да си записва 2-3 дни всяка хапка, която детето яде. Оказа се, че вместо да яде 2-3 пъти стабилно, детето просто е в период, в който има нужда да хапва по малко, но сравнително често, и като се събере всичко, което е изяло за деня, се вижда, че съвсем не гладува.  Wink
Да не говорим, че има деца, които буквално обичат 5-6 неща и на тях си растат живи и здрави (поне физически, понякога съвсем незнайно как  Mr. Green). Брат ми е такъв - израсна на хляб, месо и картофи (без зеленчуци и без плодове и досега е така).

Общи условия

Активация на акаунт