Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 656
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • на плажа
Аз да ви се оплача - откакто вчера казах на хомеопата, че почвам с вентолина и пулмикорта и днес не ми вдига телефона. Освен това и ново 20. Снощи го изкъпах и почнах да му чистя ушите. Чу се едно пук. Взех фенерче да видя - образувало се беше нещо като ципичка, която аз съм спукала и днес два пъти ми каза, че му е мокро ухото. Най-интересното е, че болка нямаше. Няма как да му е тъпанчето, защото аз не мога да бръкна с клечка за уши чак там. Преди малко каза, че не чува добре с ушето. По- късно ще го заведа в ИСУЛ.

# 406
  • Пловдив
Pani  може пък да е заета жената.
Но иначе това си е типично за доста хомеопати-като се стигне до алопатия-и хайде много ви здраве Sad

а това за ушето -дано няма нищо сериозно
Пани Сетих се -март месец при острото състояние моя се влоши след Нукс вомика.Уж много добре описах емоционалната картина тогава и хомеопата ме похвали за това-дадохме го в потенция 30 през 3 чаши-2 пъти и се получи потискане/влошаване,задържа секрети ,учести се дишането,после с друго ХЛ се оправи детето.

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 15:48 от budiko

# 407
  • Пловдив
Аз в известна степен разбирам хомеопатите, които отказват контакт, след прием на алопатия(не казвам, че случаят е такъв де).
 Pani Kowalska, избързали сте по мое мнение с Вентолина Rolling Eyes. Казвам го от позицията на родител, който е преживял много много, безкрайно много ларингитни пристъпи със спазъм Cry Sad. Истината е, че с точно ХЛ, пристъпите се повлияват светкавично бързо. Била съм свидетел, как детето разрежда кашлицата до веднъж на 2-3 часа, при положение, че преди това 3-4-5-6 дни е бил с кашлица през 10-15 секунди Shocked нонстоп.
Направо като се сетя, каква мъка е било, и какво сме изживяли аз и баща мууууу ooooh! ooooh! ooooh! Tired Tired, чак не се навивам за второ дете.

# 408
  • Обетованата земя
 Пани, наистина ако е дадено правилното хом. лекарство, не би трябвало изобщо да се стига до алопатия, и не би трябвало хомеопатите да се сърдят на майките че са прибегнали до алопатия, а с общи усилия да се избегне това.
 Будико, твоят син открай време ми прилича страшно много на Ликоподиум, стискам палци сегашният ви хомеопат да знае какво прави и да ви измъкне от това положение!  Hug

# 409
  • Пловдив
Цитат
наистина ако е дадено правилното хом. лекарство, не би трябвало изобщо да се стига до алопатия, и не би трябвало хомеопатите да се сърдят на майките че са прибегнали до алопатия, а с общи усилия да се избегне това.
Съгласна съм! Peace Понеже, ако нещо се обърка, детето е дете на майката и последствията от всички решения така или иначе си ги носи майката винаги.
Ясно, че в някои случаи майката осуетява лечението. Ясно, че в някои случаи майката със своето поведение и отношение към/с детето е поддържаща причина за неговото боледуване.
Ясно е, че и хомеопатите имат право да отказват лечение, ако сметнат за уместно. Обаче пък в много случаи именно неадекваните действия на хомеопата принуждава майката да даде алопатия. В такива случаи е добре хомеопатите да преосмислят И своето поведение и да преценят дали И те нямат вина да стигнат нещата, докъдето да стигнали. За подобни случаи сме чели доста. И все майката излиза виновна, че не е достатъчно търпелива, не е еди-каква си, не действа както трябва и т.н.  ooooh! А не във всички случаи е така.... Wink
Аз диагнози на дете не бих се наела да слагам, камо ли по нещо, написано по форумите. Иначе съм съгласна, че в случая на budiko работа с психолог вероятно би помогнала.

# 410
Ами то един път влошаване, втори път влошаване .... ако нещо дето е по-повърхностно - добре, да си трае човек докато отмине. Ама когато иде реч за спазъм? Колко може да издържи 1. една майка да си гледа така детето; 2. дори и възрастен.

# 411
  • Пловдив
Didi Давали са му Ликоподиум -от всичките боаронски+класически хомеопати които сме сменили(общо 7 за почти 5 години)-5-има са му давали Ликоподиум в различни потенции(и 15-та ,ЛМ1,30-та,200-та )и мисля че е имало подобрение но непълно .Миналото лято например юни месец беше на ликоподиум 30 и си минаха и хрипове и спазъм с него,и цяло лято беше ОК детето,даже имаше подобрение в поведението,играеха много със сестра си.Но края на лятото дадохме Туберкулина и мисля след него се сгелпиха нещата,почна да прави бронхопневмонии.
Или не му е дадена правилната потенция,или е друго лекарство,което е много подобно на него.
Аз все търсех по книгите  друго лекарство което да е много подобно на Ликоподиум-да има тази му черта-да е ангел навън,а дяволче в къщи.И бях прочела само едно такова-анакардиум май ако не се бъркам.

# 412
  • Обетованата земя
Потенциите според мен са ниски, ако се цели силно подбутване, но наистина само си обсъждам, в никакъв случай не съм от разбиращите. От друга страна, ако не е Ликоподиум, и се даде висока потенция, ще стане по-лошо. Просто трябва някой който наистина знае какво прави да действа.

# 413
  • на плажа
Появих се Wink. Имаме и ангина. Няма температура, сутринта бяхме в пулмологията отново, защото ми се стори, че дори с вентолин през 4ч. не се повлиява достатъчно добре. Включихме и пулмикорт. Всичко уж беше ок, но заради ухото го заведох в ИСУЛ - оказа се, че има ангина, а това, че се е пукнало това в ушето е ОК, защото е щяло да стане отит. Не съм му спукала тъпанчето, както се опасявах. Всичко това отново ми затвърждава мнението, че КЛ в този случай не беше точното, а спазъмът се задълбочи, защото го повторихме няколко пъти, въпреки, че и казах, че не действа. Все още не съм успяла да се свържа с хомеопата. Ще давам антибиотика. Нещо трябва да направя. Явно това разболяване ще го лекуваме алопатично, въпреки, че вероятно е крачка назад, но нямам избор.Усетих, че нещата не отиват на добре. Предишните спазми минаваха, но те бяха ясни. Сега картината беше много комплицирана явно.

# 414
  • Пловдив
Пани a досега правел ли е ангини?Антибиотика за ангината ли е,или има хрипове?

# 415
  • на плажа
Един път е правил ангина, а отит няколко пъти. Антибиотикът е за ангината. Щом пие антибиотик няма да му давам пулмикорта. Няма смисъл.

# 416
  • Пловдив
-да има тази му черта-да е ангел навън,а дяволче в къщи.И бях прочела само едно такова-анакардиум май ако не се бъркам.

Аз бих търсила причината за тази му черта Peace

# 417
  • Нейде из лудите гори...
Пани, добре, че си отишла в болницата, да се провери ушенцето. Като не ти вдига хомеопата,  нямаш друг избор... Дано бързо се повлияе от лечението  Hug

Едва сега май започвам да си сверявам часовника явно нашите кашлящи кризи са си точно спазми. Не се е случавало да не може да диша, но не може да се успокой и да се спре кашлицата... за съжаление след като дадох Sulfur миналия петък, забравихме много бързо за кашлицата и от 2 нощи ми прави същия номер... кашля и не може да спе (вечер)... Чудя се дали миналия път не сме поттиснали симптомите, за да се върнат така бързо отново  Rolling Eyes

Вие при първи симптоми ли звъните на хомеопатите? Чудя се, че понякога като има симптом, но той не ме притеснява не звъня изобщо... дали е правилно или е хубаво да се държи връзка от най-малката промяна...?!  Rolling Eyes

# 418
  • на плажа
Марси, голям страх брах. Реших, че съм му спукала тъпанчето, а то се оказа ангина. Ужас! Добре, че навреме я хванахме. Всяка година по това време прави отити.
 Марси, каква е кашлицата? Спазъма няма как да го пропуснеш - учестява се дишането, става по-плитко. При тираж се вдъбват ямките на шията и междуребрените мускули се стягат. Изглежда така, сякаш е вдишал премного въздух и го е задържал.

# 419
Пани, налепи ли има, че са казали ангина? Без температура и без изследвания наистина ли е за антибиотик?
Ако това ще прекрати спазъма, съм съгласна, но при описаните симптоми, не се връзва.

Иначе споделям мнението на Юлинга. Никой хомеопат не си признава като обърка лечението. Не че докторите си признават, ама нали хомеопатите  са по-различни  Wink
При дъщеря ми съм забелязала, че не се ли повлияе в рамките на 48 часа, го пиши бегало лечението.

Намерих си един тефтер, в който съм записвала разни неща, като е била бебе дъщеря ми. На година и нещо началото на юли са ударени Превенар и Инфанрикс Хекса. След тях вдигна т и няколко дена след това получи диария. Влачихме се месец така докато не ни приеха в болница. Последват за 5 месеца  6 антибиотика  Shocked Sad

Цитат
Направо като се сетя, каква мъка е било, и какво сме изживяли аз и баща мууууу ooooh! ooooh! ooooh! Tired Tired, чак не се навивам за второ дете.
Аз отдавна съм се отказала от второ поради тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт