Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 623
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Аз говоря за подорение, което се случва в рамките на 30-40 мин. Rolling Eyes.

# 436
  • Пловдив
да аз разбрах за какво говориш Simple SmileАз просто й описах нашия пръв бронхоспазъм-аз не знаех тогава що е то спазъм....Конкретно за тогава даже си мисля че ХЛ провокира спазъма,макар че хомеопата твърдеше че не благодарение на ХЛ е минал леко.При положение че никога преди това детето не беше правело.

# 437
  • Варна
Легендарната 4-седмична кашлица на сина ми, взе че драстично намаля от последното предписание - Хидрастис Канаденсис 15сн...За сега това е първото, което действа без рецидив след 2 дни...Тайно чукам на дърво...Сега се прокашля, колкото да си прочисти гърлото след сън, или ако се задави с вода...Просто се бях отчаяла вече...

# 438
  • Нейде из лудите гори...
 Shocked Shocked Shocked
Добре де, какво ги провокира тези деца да кашлят така... нашия кошмар беше  в края на 2013 и началото на 2014... 4 месеца ни причина откривахме за кашлица, ни нещо помагаше, точно тогава вече категорично реших да пробвам с хомеопатия и о, чудо! много бързо проблема "отшумя" ( в кавички, тъй като и до ден днешен се появява от време на време). От тогава до сега това ни е 4ти път с подобна картина и все хомеопатията помага. Вчера сутринта дадох последно Kalium carbonicum , до вечерта кризи нямаше, слчваше се да се прокашля еднократно, но вече звука беше, все едно чисти гърдите. Хремата също изчезна. През нощта спа спокойно като цяло, призори покашля, но с глътка вода отмина. Много се надявам отново да овладяхме положението  Praynig Praynig Praynig

Един въпрос ме мъчи... при всички ситуации с кашлица при детето, които за мен са подобни, хомеопата изписва различни препарати... Чудя се , опитва се да ни налучи лекарството (според мен всеки път е давал каквото трябва) или просто вижда ситуациите не толкова подобни, колкото ги виждам аз?!

# 439
  • Варна
Дам...и за нашата кашлица се изписаха 6 различни препарата, та и аз предполагам, че имам някакъв момент на нацелване. От друга страна може и самите елементи да имат някаква последователност и цел на натрупване в организма...гадая...Утре имам ангажимент да й звънна и смятам да повдигна въпроса, че съм доволна от това подобрение, но имам желание кашлицата да изчезне напълно-напълно, дори и едно изкашляне на ден да няма, както си беше преди месец и половина...не смятам, че е невъзможно.
Какво ги провокира ли - Марси, не знам на колко е твоето дете, но моето ходи на ясла и от там веднага мога да кажа, че го дразни хлора, с който дезинфекцират, влагата във Варна, цъфтящата флора наоколо (без да е необходимо да е алергичен, просто малките деца са по уязвими към подобни дразнители), изгорели газове (защото площадките в нашия квартал са все до някакви натоварени артерии)...куп такива истории...

# 440
Мейбълин, хомеопатичните лекарства не се натрупват в организма като билките или алопатичните.
Кашлицата е трудна за описване с думи на хомеопата. Добре е да я чул.

# 441
  • Варна
Ами чу я. Коментара беше "влажна е".

# 442
Maybelline, ние докато живяхме във Варна нямаше никакви проблеми детето, но беше и по-малка, разбира се. Сега живеем на 150км от Варна, в малък град, където влага няма, но ето че явно и тук се намират дразнители. Малката е на 3 и половина. Ходи на градина, като в началото изкара 2 месеца редовно ходене всеки ден, без никакви проблеми. От там като се почна... та до сега вече 3 месеца, я има 3 седмици ходене, я не. Специално за кашлицата освен личен причинител, искам да намеря и локалния такъв. Работя в 8 детски градини, до сега не бях срещала такова нещо, 70% от децата кашлят по един и същи начин.... та чудя си се.
Вчера в 8и30 ми се обади хомеопата, коментирахме как се развиват нещата, каза че съм направила добре, като не съм продължила да давам ХЛ. Детето вече откашля поединично, но хремата й ту се появява, ту изчезва, но мисля, че за сега овладяхме положението с кризите.

Maybelline, 6 различни препарата за месец и половина ли ви изписа?

# 443
  • Русе
Работя в 8 детски градини, до сега не бях срещала такова нещо, 70% от децата кашлят по един и същи начин.... та чудя си се.
А колко процента от децата имат поставени ваксини?

# 444
  • Варна
Точно днес, на плажа, чух поне 5 деца да кашлят по един и същи начин. Същата кашлица има и приятелката ми, която е с неустановена алергия.
6-те препарата не са ни изписвани предварително с идеята да ги давам месец и половина. Просто 3-4 дни, до седмица, един. После се чуваме, докладвам положението и тя ми казва какво друго да взема. После като ги сметнах си бяха 6 различни за този период.

В България децата не ги взимат на ясла/градина/училище, ако не са ваксинирани. Имам познати в Търново, които избраха да не си ваксинират децата, платиха си глобите и после ми се оплакаха, че са им отказали прием в ясла. Дори не могли да намерят лекар, който да се съгласи срещу пари да им попълни картона все едно са поставени ваксините.

# 445
Предполага се, че ходещите на държавна градина са на 100% ваксинирани, но ваксините точно в този случай не мисля, че имат връзка.  Peace

После като ги сметнах си бяха 6 различни за този период.

Първото да обърка, ще го разбера, ама 6.... нещо ми се струва съмнително.

# 446
  • Варна
Ами не знам...Ние сме сравнително от скоро при нея - 4 месеца. Първите 2 месеца карахме с 1 препарат за всяка хрема, защото пускаше сопол през 2 седмици. Сега обаче излезе и втори симптом - кашлица, и си мислех, че може би още не е нацелила, кое е неговото точно лекарство...

# 447
  • Пловдив
Като чета за "нацелване", се сещам, че преди доста време тук пишеше Ниал. Та, той обичаше да казва - "хомеопатията не е игра на дартц, за да се нацелват или улучват ХЛ" Peace.
Maybelline , по телефона ли ви следи случаят хомеопатът?

# 448
Като чета за "нацелване", се сещам, че преди доста време тук пишеше Ниал. Та, той обичаше да казва - "хомеопатията не е игра на дартц, за да се нацелват или улучват ХЛ" Peace.
Много добро определение. И на мен това с нацелването ми е съмнително.  Rolling Eyes

# 449
Препоръчайте ми добър лекар хомеопат във ВИДИН

Общи условия

Активация на акаунт