Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 618
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Pani сулфура сега като конституция ли му е на детето?

# 466
  • на плажа
Да, Буди. Така реши хомеопатът. Каза ми да му дам тази вечер, утре да и се обадя и да му дам отново вечерта. Като се чуем ще видим. Малко ме е страх да давам 3 поредни вечери, а хомеопатът ми се смее, че съм хипохондрична. Веднага ме диагностицира  hahaha.

# 467
Пролетен дъждец, ходила съм при две психоложки (едната детска), но не бих ги препоръчала. И аз не съм открила точния човек все още. Стресът може и да е от училището, но това което ми казаха е, че семейната среда до пубертета е по-важна. Да има детето вкъщи сигурността, че каквото и да му се случва вън от дома, то когато се върне вкъщи има сигурност, защита и спокойствие. Да знае, че сте на негова страна. В този смисъл е важно да не усеща твоите колебания и несигурност за местене и тн.

Пани, гледам да откликвам винаги на неговите желания и страхове, но когато става дума за капризи, слагам граница и обяснявам, че отвъд нея мама вече не може да функционира адекватно и най-често ще я заболи главата Wink. Но винаги обяснявам напоително с разбиране и към него. Не оставям неразрешен конфликт.

Марси, аз наблюдавах при моето дете, че също някой път се разболява като отиде за ден при баба си. Оказа се страх от изоставяне, въпреки, че ходеше уж с кеф. Измислих следния номер: Мама е с теб през цялото време и си мисли за теб. Ако има и най-малко нещо, което те тревожи или притеснява кажи на баба да ми се обади.
За карането и повишаването на тон: На моменти викам и когато много ме ядоса отива в другата стая. Но като му поотмине сядаме, говорим и му се извинявам. Винаги си лягаме след като сме си простили един с друг и сме си казали, че ние винаги ще се обичаме и подкрепяме за всичко.

# 468
Здравейте, търся списък със съкращенията и целите наименования на хомеопатичните лекарства. Има ли такъв и къде мога да го видя?
Благодаря и лек ден.

# 469
  • Русе
Здравейте, търся списък със съкращенията и целите наименования на хомеопатичните лекарства. Има ли такъв и къде мога да го видя?
Благодаря и лек ден.
На сайта на хомеопатичната аптека, която е на ул. Чаталджа го има. Напиши в Гугъл и ще ти излезе сайта.

# 470
  • Пловдив
При моя син преди няколко години бях забелязала че се разболява след като остане да спи при свекървата,а уж оставаше по свое желание.От 3 години вече не е спал при никоя баба,само при мен,не иска да спи при никой друг.
При него -хроничния проблем-тиковете-съм забелязала да се засилват след като е бил на гости в свекървата-остава по свое желание,играе си там ,всичко е ОК,но като отидем вечер да го вземем и е имал засилване на лицевите тикове.Също неговата емоционалност е такава че се засилват и след весела игра-и тук не мога да разбера защо е така-уж е щастлив и весел,а в момента в който вече се спре на едно място да си почине и се засилват.....
Споменахте хиперактивност на предните страници-хиперактивните деца не са ли такива и в училище?

Вчера пак се скарал с баба си моя син,и й казал че тя не била човека който щял да му казва какво да прави,имало си кой да му казва,т.е. АЗ.....А той и мен уж не слуша.......

# 471
Благодаря ти viki_1974 Simple Smile Запазих си списъка и ми помогна много.
Всичко хубаво!

# 472
  • София - Варна - Бургас
.....................
.Също неговата емоционалност е такава че се засилват и след весела игра-и тук не мога да разбера защо е така-уж е щастлив и весел,а в момента в който вече се спре на едно място да си почине и се засилват.....
Споменахте хиперактивност на предните страници-хиперактивните деца не са ли такива и в училище?
...........................

Една от рубриките в MIND e: Ailments from joy (Умствени - Болести от радост)

Хомеопатията не слага етикет Хиперактивни деца, точния термин, който се използва е: Generals - Energy - excess of energy - children in

# 473
  • Пловдив
. А аз винаги като ми направи кашлица се самообвинявам, защото непосредствено преди това съм си изпуснала нервите  Tired Та , май и детето ми го потвърди да видим....

Бих обърнала внимание на това  Peace, и задължително бих го споделила с хомеопата.
Освен детето, някой друг лекува ли се с хомеопатия от неговото обкръжение?

# 474
  • Нейде из лудите гори...
Аз също ходя при същия хомеопат. 10 дни след последната криза (няколко часовата) , отново се разкашля през нощта, сутринта на ранина звъннах на хомеопата, който явно имаше свободно време и ми отдели 10 минути. Човека в един момент ми каза така "Този пробвам ще трябва да го работим с теб"... каза ми какво да дам на детето (не го дадох) и така.

"защото непосредствено преди това съм си изпуснала нервите", това се случва рядко, много рядко, общувам с разбиране към нея, но понякога нещо ми се изплъзва... обърнала съм мъ внимание, самия факт , че го осъзнавам и признавам не е малко , според мен.

# 475
  • Пловдив
А какво лошо и страшно има в това, човек да си изпусне нервите понякога? Според мен е притеснително, ако никога не го прави... Rolling Eyes

# 476
  • Пловдив
А какво лошо и страшно има в това, човек да си изпусне нервите понякога? Според мен е притеснително, ако никога не го прави... Rolling Eyes

Че, кой е написал, че е лошо newsm78 Rolling Eyes?

# 477
  • Пловдив
Аз също ходя при същия хомеопат. 10 дни след последната криза (няколко часовата) , отново се разкашля през нощта, сутринта на ранина звъннах на хомеопата, който явно имаше свободно време и ми отдели 10 минути. Човека в един момент ми каза така "Този пробвам ще трябва да го работим с теб"... каза ми какво да дам на детето (не го дадох) и така.

Супер Peace.

А защо не даде ХЛ на детето? Не казвам, че е правилно или не Mr. Green, просто ми е интересно какво е провокирало недаването? Детето рязко се е подобрило и не е имало нужда от ХЛ, или друго?

# 478
  • Нейде из лудите гори...
Не дадох, защото исках да видя как ще се развие деня и дали през нощта картината ще се повтори... - не се повтори  Peace

# 479
 Peace Изпускането на нервите е важно в много посоки. От една страна - човекът, който ги изпуска разтоварва вътрешното си напрежение; от друга страна - човекът от другата страна има възможност да усвои умение да се справя с изпуснати срещу него нерви.
Аз нямам все още и двете умения. Част от проблемите се крият в това.

Общи условия

Активация на акаунт