Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 574
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив

Алопатията и хомеопатията се допълват в лечението за този,  който ги познава.

Не мога да се съглася, но това си е лично мнение, както и Вашето за Вас. А и не желая да влизам в дискусия.
 Алопатията лекува симптома, хомеопатията - човек, това по повод примера със закона на Херинг и кашлицата Wink.
Алопатията разглежда личноста само на физично ниво, хомеопатията и на уствено и на ментално. Аз лично не съм срещала лекар, който да разпитва в продължение на часове, как се чустваш, какво мислиш, какво те дразни, какво ти харесва и т.н и т.н. Но може и да има такива, знам ли, аз не познавам, а би ми било приятно да има такива Peace

# 631
  • Пловдив

Не мога да се съглася, но това си е лично мнение, както и Вашето за Вас. А и не желая да влизам в дискусия.
 Алопатията лекува симптома, хомеопатията - човек, това по повод примера със закона на Херинг и кашлицата Wink.
Алопатията разглежда личноста само на физично ниво, хомеопатията и на уствено и на ментално. Аз лично не съм срещала лекар, който да разпитва в продължение на часове, как се чустваш, какво мислиш, какво те дразни, какво ти харесва и т.н и т.н. Но може и да има такива, знам ли, аз не познавам, а би ми било приятно да има такива Peace

+1

# 632
Здравейте!
Може ли по време на лечение с хомеопатия да се дава нурофен/ панадол/температуропонижаващо?
Благодаря!

# 633
  • в матрицата
Здравейте!
Може ли по време на лечение с хомеопатия да се дава нурофен/ панадол/температуропонижаващо?
Благодаря!
[/quote]
HE!!

# 634
Здравейте, все още не съм много запозната с хомеопатията и нейното лечение, но реших да и се доверя. Детето ми е с астма от 3г., до сега беше на сингулар, но това лято реших да го спра и да опитам да и помогна с хомеопатия. Направих ме първият преглед, назначиха ни лечение, започнахме, но .... най- големият ми страх е - ако получи пристъп да дам ли традиционните лекарства- вентолин, урбазон или не? Някой имал ли е подобни случаи, какво ще ме посъветвате?
Коментирайте го с хомеопатът с който е правено интервюто Peace. Какво лечение ви назначиха newsm78?
Моето дете също се опитаха да го изкарат астматик. Ама, аз нали съм убедена, че не е  Mr. Green, и така стигнахме до класическа хомеопатия Peace. Така доста години вече - никакви лекарства не е приемал, освен хомеопатични в случайте когато се налага Peace.
Хахах и аз не искам да се примиря с тая диагноза ..... За това се мъча все още с кашлицата, за която мога само да кажа че е понякога, но всеки ден.
 Моля споделете какво лечение ви назначиха?

# 635
  • Пловдив
viki_88, лечението е точно определено ХЛ и потенция. То обаче е различно за всеки човек Peace. Това, което са дали на моето дете, си е само за него Wink, за твоето ще е нещо различно(най-вероятно), и в различна потенция.
Не се "мъчете" с кашлицата, приемете я, прочетете първо темата - Информативно за хомеопатията. Част от старите теми (когато пишеше Ниал) също са много полезни, за хората решили да се лекуват с класическа хомеопатия Peace.

# 636
Здравейте, все още не съм много запозната с хомеопатията и нейното лечение, но реших да и се доверя. Детето ми е с астма от 3г., до сега беше на сингулар, но това лято реших да го спра и да опитам да и помогна с хомеопатия. Направих ме първият преглед, назначиха ни лечение, започнахме, но .... най- големият ми страх е - ако получи пристъп да дам ли традиционните лекарства- вентолин, урбазон или не? Някой имал ли е подобни случаи, какво ще ме посъветвате?
Хомеопатията има много добър ефект при астма. Най- добре за детето е да се лекува при лекар класически хомеопат. Нелекарите въпреки доброто им желание, не познават в дълбочина медицинската стана на болеста и сами може да си направите изводи за рисковете. Той ще Ви даде съвет как да действате в описаните ситуации, които Ви притесняват.

# 637
Да, така и направих. Посетихме класически лекар хомеопат, който назначи нужното лечение. Също така ми предписа и ХЛ ( няколко) в случай на пристъп и ми каза, ако се случи да се консултирам с нея, кое от всички да дам. Страхът ми е породен единствено от неувереността в самата мен, бих ли устояла да не прибегна до класическия вентолин. Затова и питането ми беше насочено към хора с опит в кризисни ситуации, ще успее ли ХЛ да освободи дишането и действа ли бързичко или е нужно повече време за да премине кризата?

# 638
  • Пловдив
 vnv, да не те отчайвам, но нещо в написаното от теб ме кара да мисля, че не сте посетили класически хомеопат, или поне предписанията му са.... Rolling Eyes
"Също така ми предписа и ХЛ ( няколко) в случай на пристъп и ми каза, ако се случи да се консултирам с нея, кое от всички да дам" - не се прави така. Коментирали сме го няколко страници напред, защо не може Peace
" който назначи нужното лечение" - може и да греша, но прилича на "лечение" по схема. От това ХЛ всеки ден в продължение на 5 дни например Rolling Eyes. Това е неправилно Peace

# 639
mamaden, сега ти ме притесни  newsm78, какво те кара да мислиш, че не е класически хомеопат? Води се класически хомеопат, много популярен сред гилдията във Варна, с много добри( разбира се и не добри) отзиви от много майки.  Това което предписа трябва да го вземаме в определени дни от седмицата. Какво означава по схема и не по схема?

# 640
  • Нейде из лудите гори...
Това което предписа трябва да го вземаме в определени дни от седмицата. Какво означава по схема и не по схема?
И аз не претендирам, че разбирам много, но до колкото знам, класическата хомеопатия не се изписва по схема, назначава се препарат, който се дава веднъж, понякога 2 пъти.
При нас хомеопатията действа бързо , когато детето направи криза (кашля продължително време, без да може да спре)  Peace
Вентолина не й действаше така  Peace

# 641
mamaden, сега ти ме притесни  newsm78, какво те кара да мислиш, че не е класически хомеопат? Води се класически хомеопат, много популярен сред гилдията във Варна, с много добри( разбира се и не добри) отзиви от много майки.  Това което предписа трябва да го вземаме в определени дни от седмицата. Какво означава по схема и не по схема?
Не се притеснявайте !
 На първо място  е хубаво да се следват съветите на Вашият хомеопат.
Хомеопатичното за копиране на пристъпа трябва да доведе до незабавно облекчение. Ако това не се случи и не можете да се свържете със своят хомеопат дайте най- ефикасното алопатично лекарство с което имате най-бърз ефект  за да не се усложнят нещата. При нужда винаги можете да следвате съветите и на джипито ако по някаква причина хомеопата не вдига телефона.
 Най-важната и полезна стъпка вече сте я преминали. Хубаво е да не се отказвате.
 Не се притеснявайте и от повечето дадени лекарства. Има едно основно( конституционално лекарство). В остро състояние освен него хомеопата може да даде и други комплементарни ( следващи) основното лекарство хомеопатични. Те не рядко се дават при остри състояния.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 21:28 от famotidin

# 642

Прочетете пак поста ми . Не сте разбрали смисъла.

# 643
Здравейте. Ходих при хомеопат. Изписа ми Arsencum album 15 CH.
По начало имам страх да пия лекарства, които не съм приемала до сега.
Решила съм да се доверя и да си го взема днес. Но все пак искам да попитам. Може ли да ми навреди?

# 644
 Лекарството няма да навреди. Като цяло хомеопатичните лекарства , дори и неправилно назначени са безвредни. Вече ако лекувате дадено заболяване и лекарството не съвпада със симптомите на болеста няма да се осеществи излекуване. Вашето лекарство може да е правилно подбрано и да има ефект. Самото лекарство е безопасно.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 13:19 от famotidin

Общи условия

Активация на акаунт