Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 570
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Уф, не ми стигат стрептококите, ами сега и това... Алексанър къде препоръчваш да се направи Електро-акупунктура по метода на Фол (ЕАФ)?

# 616
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако въпроса ми е задаван, но четох доста от старите теми и не открих отговор.
Скоро ще посетя за първи път класически хомеопат и бих искала да съм подготвена за въпросите на първата ни среща. Разбира се, на въпросите за моето емоционално състояние и предпочитания в момента ще отговоря без подготовка, но бихте ли ми казали, какви въпроси свързани с детството ми, раждането ми и живота на родителите ми преди раждането да очаквам. Много ми се иска да попитам родителите си преди да отида.
Предварително благодаря за отделеното време.

# 617
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
евентуално питай твоите родители и техните какви хронични болести са имали. Peace

# 618
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако въпроса ми е задаван, но четох доста от старите теми и не открих отговор.
Скоро ще посетя за първи път класически хомеопат и бих искала да съм подготвена за въпросите на първата ни среща. Разбира се, на въпросите за моето емоционално състояние и предпочитания в момента ще отговоря без подготовка, но бихте ли ми казали, какви въпроси свързани с детството ми, раждането ми и живота на родителите ми преди раждането да очаквам. Много ми се иска да попитам родителите си преди да отида.

Как е протекла бременността на майка ти, спокойна или не, имало ли е стрес, уплаха от нещо, потиснат гняв и др. под. Раждането, кърмене и колко дълго, болести дори и "незначителни" в детството и ученическите години и т.н.

# 619
Здравейте!

Как е протекла бременността на майка ти, спокойна или не, имало ли е стрес, уплаха от нещо, потиснат гняв и др. под. Раждането, кърмене и колко дълго, болести дори и "незначителни" в детството и ученическите години и т.н.
При повечето възрастни /порастнали/ хора, рядко се стига до "дълбаене" в травмите при раждането. Животът на човек е като стар лук /звучи цинично, знам/ - травмите са слой по слой. Най-горните, тоест най-пресните травми, които са дали относително траен отпечатък върху живота на самия човек, обикновено се започва от тях. Точно по тази причина при малките деца се започва от бременност и раждане, просто защото все още нямат достатъчно житейски опит, за да се натрупат нови травми.
По принцип са важни /както ти писаха/ наследствени и хронични болести в семейството, по-специално сърдечни, рак, инсулт, диабет, инфаркти, костни заболявания, защото те могат да определят подлежащ или активен миазъм /наследствена обремененост да го наречем/. Важно е как и кога боледуваш /в последните години най-вече/. Важни са нещата в теб, които си видяла и те притесняват или пречат. И най-важното е как се чувстваш от всичко това и какво мислиш за тези събития или чувства, които те тормозят.

# 620
 Би било добре да посетите класически хомеопат лекар. Обективно погледнато щом е избрал да практикува хомеопатия, той ще се съобразява с основните принципи на хомеопатията, също така задълбочено ,както и нелекар хомеопат. В допълнение на това медицинската  подготовка на лекаря  ще му помогне да не пропусне важни неща и ще ви задава въпроси и от тази гледна точка. Нелекарите хомеопати не желаят да се натоварват с придобиване на висше медицинско образование(поправете ме ако греша) , а би трябвало ,защото лекувайки хора, поемат и отговорност.

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 12:38 от famotidin

# 621
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ето интересен филм за лаймската болест, а и отдолу има доста насочваща информация:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/07/26/un … lyme-disease.aspx

от горния линк : Borrelia burgdorferi is a cousin to the spirochete bacterium that causes syphilis.
означава ли това, че хората със сифилистичен миазъм са предразположени към лаймска болест? Thinking
или няма връзка? newsm78

# 622
Зависи много от миазматичната конституция и наследственната миазматична обремененост  на всеки отделен човек. Половината от хората не развиват по напредналите форми на болеста. Това са хора псорици или с доминиращ псоричен миазъм. Типична за тях е борбеността в живота и отсъствието на всякаква обнормна реакция след прекратяването на физическия или психическия дразнител. Напредналата форма и особено още по напредналата форма на болестта са със все по подчертан сифилитичен характер. И все пак водеща е миазматичната призма през коята всеки човек пречупва болеста.При ухапване от кърлеж той се изпраща за изслеване. Ако се открие причинителят на болестта се назначава антибиотичен курс. Същият се назначава и при първичният еритемен обрив около ухапването. По- лошо е ако кърлежът се извади в къщи и случката се забрави. Тогава е по трудно да се диагностицира и лекува. След антибиотичното лечение се анализира случая и ако има остатъчна миазматична сила на причинителя , се лекува хомеопатично.

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 20:54 от famotidin

# 623
Много благодаря  на всички за отговорите. Сега съм се заела да прочета всички стари теми, предполагам, че там ще намеря отговори на останалите си въпроси Simple Smile

# 624
Отново някой се опитва да смесва две противоположни методики....Антибиотик и после хомеопатия, че и миазми при кърлежи....Моля ви се.... ooooh!

# 625
 Кърлежът е външен фактор. Всеки човек реагира по -индивидуален начин на лаймската болест(ако въобще се зарази с нея) в зависимост от своята конституция.  Става дума за опасен бактерий,който даже и не е присъства в нормалната човешка микрофлора. Даването на антибиотик по схема е важно за предотвратяването на усложненията, с които не искам да обременявам тук пишещите( всеки може да се осведоми за тях). След това при липса на антитела в кръвта срещу причинителя, се оценява има ли остатъчна патология в човека. Ако има такава хомеопатията,всички знаем, може да помогне много.Ето един случай за симбиотично взаимодействие между хомеопатия и алопатия.

Когато се анализират случаите след даване на антибиотик има определени правила,които професионалните хомеопати следват. Ако тук някой има интерес можем да обсъдим основните положения.

# 626
  • Пловдив
За първи път чета за "професионален хомеопат", какво е това newsm78?
Не виждам, как един лекар завършил мед. си образование, би могъл да практикува класическа хомеопатия, освен ако не отрече начинът по който "лекува" алопатичната медицина Rolling Eyes.

# 627
Лекарят може спокойно да практикува медицина и хомеопатия, като  използва и двете за обогатяване на познанията си. Има много примери за това. Ако разгледаме един от тях само ще добием представа. Закона на Херинг гласи, че болеста се лекува от вътре на вън и от по-важни към по-малко важни органи.Как примерно правилно ще прецени нелекарят дали една кашлица се задълбочава и става симптом на прерастването на бронхита в пневмония само от разказа на пациента ? Снимка ли ще пусне ?Знае ли да я разчете или да интерпретира резултатите от лабораторията и т.н. ? Как обективно ще прецени протичането на болеста по закона на Херинг ? Знае ли нелекарят патофизиологичните последици за белодробният паренхим от допускане развитието на една пневмония ? Кашлицата може светкавично да се излекува и пациента да оздравее само с едно правилно подбрано хомеопатично лекарство , но ако това не стане ?
 Кой е безгрешен ? Ако се стигне до АБ дали само подтискане е възможно ? Не рядко антибиотика не допуска засягането на по-важен орган . След АБ лечението трябва да се прецени на къде отива болеста по закона на Херинг. Възможно е да се получи хрема примерно, което е добре.

Алопатията и хомеопатията се допълват в лечението за този,  който ги познава.

# 628
Здравейте, все още не съм много запозната с хомеопатията и нейното лечение, но реших да и се доверя. Детето ми е с астма от 3г., до сега беше на сингулар, но това лято реших да го спра и да опитам да и помогна с хомеопатия. Направих ме първият преглед, назначиха ни лечение, започнахме, но .... най- големият ми страх е - ако получи пристъп да дам ли традиционните лекарства- вентолин, урбазон или не? Някой имал ли е подобни случаи, какво ще ме посъветвате?

# 629
  • Пловдив
Здравейте, все още не съм много запозната с хомеопатията и нейното лечение, но реших да и се доверя. Детето ми е с астма от 3г., до сега беше на сингулар, но това лято реших да го спра и да опитам да и помогна с хомеопатия. Направих ме първият преглед, назначиха ни лечение, започнахме, но .... най- големият ми страх е - ако получи пристъп да дам ли традиционните лекарства- вентолин, урбазон или не? Някой имал ли е подобни случаи, какво ще ме посъветвате?
Коментирайте го с хомеопатът с който е правено интервюто Peace. Какво лечение ви назначиха newsm78?
Моето дете също се опитаха да го изкарат астматик. Ама, аз нали съм убедена, че не е  Mr. Green, и така стигнахме до класическа хомеопатия Peace. Така доста години вече - никакви лекарства не е приемал, освен хомеопатични в случайте когато се налага Peace.

Общи условия

Активация на акаунт