Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 602
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Alexandar,
моля за информация относно метода за диагностициране и намирането на борелиите.

# 601
  • София - Варна - Бургас
Alexandar,
моля за информация относно метода за диагностициране и намирането на борелиите.

Медода е Електро-акупунктура по метода на Фол (ЕАФ) - да не се бърка с Биорезонанс.

Методът Електро-акупунктура по Фол е създаден от д-р Reinold Voll, немски учен /1909-1988/

Работя и с този метод от няколко години и наистина е уникално точен, бърз и ефективан главно при паразити, но и при бактерии и вируси!

# 602
Да разбирам ли, че биорезонансната диагностика не е надеждна?

# 603
  • София - Варна - Бургас
Не бих казал ненадеждна, а че е само насочваща, приблизителна и недостатъчно точна, като диагностика.

# 604
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не коментирам диагностичния метод, който Александър е споменал, защото ми е непознат.

споделям: вчера по ТВ казаха, че годишно в Германия 80 000 човека се разболяват от борлеоза. това са откритите заболели. твърди се, че има много болни, които не са диагностицирани. даже има течение от пациенти и лекари, които са на мнение, че борлеозата е причинител на много повече заболявания.
тъй като симптомите при борлеозата са най-различни, то е и трудна за диагностициране.

Скрит текст:
от алтернативната медицина знам за следните начини: курс с тинктура от Dipsacus sativus (6-седмичен курс, много е горчива, не ставала за деца  Rolling Eyes), от същото растение - Бахова есенция (става за деца).
хомеопатия по картина.

някои хора, които не вярват на алтернативната медицина, прибягват към тези методи, защото както споделих по-напред, без наличието на определени симптоми, не им се предписват антибиотици (в Германия са само с рецепта) и те самите се чувстват неработоспособни и търсят други начини за лечение.

скоро излезна в Германия информация, че вътрешен прием на масло от черен кимион отблъсква кърлежите.
в същото време го пиша като скрит текст, защото гледах предаване колко лесно се манипулират научни изследвания, които могат да докажат всичко, което е необходимо, за да бъде един продукт рекламиран и добре продаван.
икономиката отдавна вижда дупките в системата и запълва със "здравословни" алтернативи на не толкова здравословни цени.
това масло е едва ли не за всяка болежка, но е ужасно на вкус. купих го, но няма шанс да го преглътна. мажа се около глезените, когато излизам със сандали.

кърлежите оживяват 2г. без храна (кръв), преживяват пране в пералнята при 40С, замръзяване при -12С и т.н. единствено сухота и висока Т ги убива. т.е. ако някой си внесе кърлеж вкъщи, той може да оцелее доста дълго. само сушилнята ги унищожи, даже битовата химия не им действа. Confused

# 605
до колкото знам хомеопатията помага и при паническо разтройство ... може ли някой да ми опише какъв точно е процеса при прегледа и дали наестина има ефект ...? Предполагам за всеки е индивидоално но колко време се пият предписаните "хапчета" 

По-разумно е да започнеш психотерапия или да си намериш хомеопат психотерапевт. Едва ли има еднакъв процес при всички с тези оплаквания, а още по-малко може да се каже колко време ще продължи. Предполагам, че в хода на работата с психотерапевта трябва да откриеш какви са причините за атаките и какво компенсират те. Хомеопатията може да ти помогне по-бързо да се справяш, но категорично не мисля, че с изпиването на няколко гранулки ще се реши проблема без истинска терапия.

Ася, мерси за инфото!

Александър, на какъв принцип този апарат трепе паразитите и други? Как разпознава тях и не убива здрави клетки?

# 606
  • София - Варна - Бургас
Пролетен дъждец

Цитат
Александър, на какъв принцип този апарат трепе паразитите и други? Как разпознава тях и не убива здрави клетки?

Ще отговоря така:

"ХАНЕМАН Органон на лечебното изкуство  § 1 Единственото призвание на лекаря е да лекува бързо, меко и трайно.
  Забележка 1: Не да изгражда теоретични системи, нито пък да се опитва да обяснява явленията."

# 607
  • Пловдив
Ето интересен филм за лаймската болест, а и отдолу има доста насочваща информация:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/07/26/un … lyme-disease.aspx

Имаше една изключително интересна история за жена, болна от лаймска болест, която овладяла болестта до степен да се чувства здрава и да живее нормално, че и здрави деца успява да роди и да кърми, като минава на хранене изцяло (да напълно, живее само на месо и вода!!!) с месо (случайно установила, че само така се чувства добре, вече 15 години). За съжаление историята беше премахната от сайта, на който беше публикувана, по лично искане на семейството (всъщност беше нещо като интервю с мъжа й за начина им на живот и за нейната история на заболяването).

# 608
  • София - Варна - Бургас
 yulinga, точно така е, както е показано на филмчето. Припомни ми, че съм носил близък, защото му се подкосяваха краката. Три дни след интензивно приемане на лекарството, отново ходеше сам без помощ. Подкосяване на краката, изтръпване на пръстите на ръцете, треперене на крайниците, са характерни симптоми. Това е така, защото бактериите се насочват нагоре по гръбначния мозък, а след време достигат и до главния мозък, където организма се мъчи да ги изолира в кисти. Те обаче се уголемяват и притискат различни участъци от мозъка, като така предизвикват парези и други увреждания.
 Защо една година прием на антибиотици не е помогнало на бащата на asyalein? Защото тази бактерия е от групата на така наречените вътреклетъчни "вампири", а вътре в клетката Антибиотик трудно ще ги стигне.

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 17:11 от Aleksander

# 609
Пролетен дъждец

Цитат

Ще отговоря така:

"ХАНЕМАН Органон на лечебното изкуство  § 1 Единственото призвание на лекаря е да лекува бързо, меко и трайно.
  Забележка 1: Не да изгражда теоретични системи, нито пък да се опитва да обяснява явленията."

Апаратът не убива нищо. Той открива микроорганизмите. Спрямо откритите такива се назначава хомеопатично лечение и тук вече настъпва драмата. Писано е доста назад грешното хомеопатично лекарство до какво може да доведе. В смисъл - абсурд е да се назначава лечение за щяло и нещяло - стафилокок има - хааааайде стафилококцинум и т.н.  Пренебрегва се конституцията, която реално е направила организма подвластен на заразата. Тоест отново се стреля симптома, а не причинителя. Едно е да говорим за тения и т.н., друго е за десетки видове бактерии и други микроорганизми, които са близо 3 кг.  от нашето общо телесно тегло и с които живеем в относителна симбиоза.
И да напомня! АКО СЕ ПОДЛОЖИТЕ НА ТЕСТ С ФОЛ И ВИ БЪДАТ ПРЕДПИСАНИ НЯКОЛКО ЛЕКАРСТВА /това ти е за хламидиите, онова ти е за не знам си какво/ СТЕ ПОПАДНАЛИ НА ОТКРОВЕНА ПРОБА НИСКООБРАЗОВАН ПЕЧАЛБАР.

# 610
  • София - Варна - Бургас
Хайдеее, Пазарджишката Sepia пак избълва облака си отровно мастило! Laughing

# 611
След като видях отново как се води аргументирана дискусия За и Против злоупотребата /подчертавам злоупотребата/ с Фол, препоръчвам на интересуващите се да се върнат назад да потърсят дискусия по въпроса, също така да прочетат отново принципите на хомеопатията и доколко шепата хомеопатични препарати съответстват на Човека и неговата цялост; както и да си припомнят отново разликата между болест и човек, болен от дадена болест.
Main hoon na   Wink
Една сепия няма да се занимава с теб, Александър, припомни си есенцията на лекарството.

# 612
  • София - Варна - Бургас

Има и други методи, които не отговарят точно на буквата на Органона, като plussing метода на Рамакришнан, но пък с него успешно лекуват рак. С метода на Питър Чапел се лекува СПИН
  При тези методи, както и л-вата използвани при Фол метода са течни и в ниска потенция.

# 613
Плюсирането е подход при раково болни и разбира се, че изобщо не е далеч от принципите в Органон;  ако не знаеш, при наличен рак са активни всички миазми и понеже самата болест протича с разностранни симптоми, се налага бърза смяна на лекарства, често с чисто симптоматична насоченост, тоест палиация. Нито обаче Рамакришнан, нито Чапел дори с "втория симилимум" не предписват по безразборния начин: това ти е за това, онова ти е за онова. Знаеш добре какво имам предвид. Има ли картина, има лекарство. Картина! Необходимост! Причинно-следствени връзки.
Течните лекарства и ниските потенции - нозод при нужда Рамакришнан не дава под 30 СН, а знаем, че тази потенция може да е твърде висока за конкретния човек в конкретното състояние. Така че  това, че се опитваш да излекуваш страха на хората от предписание след Фол с твърдение, че се дават ниски потенции, е безпредметно. Има хора, които понасят чудесно 30 СН, а ЛМ1 им се явява влошаваща потенция, независимо от по-малката сила на ЛМ, просто не са готови за тази дълбочина. Какво всъщност е течната хомеопатична форма и какво всъщност означава "ниска" и "висока" потенция също е коментирано многократно. Нека не губим индивидуалното предписание.

# 614
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Защо една година прием на антибиотици не е помогнало на бащата на asyalein?

1. баща ми не е взимал цяла година антибиотици, а в рамките на 1г. имаше прием, после си чакаше по месец-два кръвните резултати, на чиято основа предписваха следващ курс...
2. според българските лекари е чист. мисля 3 или 4 приема имаше в рамките на една година.

пиша български лекари, защото по-горе съм написала, че чист няма как да си. баща ми им вярва, какво да се прави... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт