Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 583
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
ако е алергична реакция е нормално да чисти 10-тина дни докато приключи пристъпа

# 586
Аз да продължа с екстремните ситуации - Лаймска болест и хомеопатия някой успешно лекувал ли е?

# 587
  • Пловдив
Аз да продължа с екстремните ситуации - Лаймска болест и хомеопатия някой успешно лекувал ли е?

Класическата хомеопатия, не лекува от определени болести, тя лекува Човек Peace. В този ред на мисли, един страдащ от Лаймска болест човек може и да се излекува, а друг не. Един страдащ от астма може и да се излекува друг не, един страдащ от рак може и да се излекува, друг не, и т.н и т.н. Peace

# 588
Как така един ще се излекува, друг не? От какво зависи? От лекаря ли или някой хора не се повлияват от хомеопатично лечение?

# 589
  • Пловдив
Много са факторите от които зависи Peace. Състояние на жизнената сила, наследственост, подържащи фактори, лечение до момента(било то хомеопатично или алопатично) и още и още.
Всички хора се повлияват от хомеопатично лечение Peace.
При някои обаче има настъпили необратими процеси, те и да се повлияят, едва ли ще се излекуват.

# 590
  • София - Варна - Бургас

Да, многократно и без изключение, но не диагнозата "Лаймска болест", а причината, по-точно причинителите.

# 591
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

добре е да продължиш с граматическите правила.  Wink
тук се лекуваме с хомеопатия, а не ОТ. Mr. Green

по въпроса:
незнам какво точно разбираш под лекуване на лаймска болест. Thinking
надявам се си наясно, че борлеозата трудно се диагностицира. в момента няма сигурен кръвен тест, който да може с голяма вероятност да докаже наличието на борелии. дари изследване на костна течност  (Liquor  - незнам толчно как се казва на български) не дава 100% сигурност.
лечението с антибиотици е смислено само в началото на инфекцията (първите 2 седмици), после борелиите отделят токсини, които се натрупват в ставите и мускулите и причиняват болки. хроничната борлеоза (т.е. неоткрита в началото, борелиите са се разпространили из цялото тяло) също се лекува от алопатията с антибиотици, но за по-дълъг период. алтернативната медицина критикува този подход.

един път заразен с борлеоза (лаймска болест), организма не може да се изчисти. единствено да се държат в шах борелиите и да се неутрализират токсините (незнам доколко алопатичната медицина го прави последното).

хомеопатия се ползва при наличие на картина.
за излекуване както писах по-горе не може да става дума, както при алопатията, така и при алтернативната медицина, ако токсините са  в тялото. при лечението целта е да се повиши качеството на живот, да се отсранят болките и симптомите т.н.
токсините незнам как се вадят от тялото, надявам се да не ми се налага  Praynig

аз съм се занимавала с проблематиката, защото на баща му диагностицираха в Бг борлеоза и една година пи антибиотик по схема. за резултатите от кръвните тестова, чакаше по месец, явно малко лаборатории могат да ги правят.

моето дете също 2 пъти имаше кърлеж (живеем във високорисков регион, всеки 4ти кърлеж носи някаква зараза), та съм говорила с хомеопата по въпроса, но според нея, ако детето получи оплаквания (болки в мускулите и ставите и т.н.), тя ще снеме картината и ще му даде лекарство по картината.
разказа ми, че при дъщеря й с кръвен тест са открили борелии (или антитела по-скоро), но тъй като не е развила типична картина, то алопатичния лекар не е изписал нищо (това не се случва в Бг  Wink).

та, по-добре защита от кърлежи, а не търсене на лечение на борлеоза!

# 592
Е, то защита как да стане, като в БГ е бъкано с бездомни кучета, които ги разнасят.

Иначе може ли човек да бъде ухапан от кърлеж, без да разбере? Тоест кърлежът да се напие и сам да излезе?

В България след изваждането на кърлежа може да се изследва срещу заплащане самият кърлеж. Доколкото разбрах го правят в Института по паразитология.
Иначе около 40 дена след ухапването се прави кръвен тест за антитела.

# 593
Кърлежа е изследван - заразен е с Борелиа, но това не значи, че детето ще се разболее.
Прави се кръвен тест след месец - излизат антитела, както сте писали - не знам доколко е сигурен.
В момента детето е с лека температура и главоболие - дадено е основното лекарство.
 Shocked  Една година - АБ, а аз си мислех че трите месеца за стрептокока са драма....

# 594

Иначе може ли човек да бъде ухапан от кърлеж, без да разбере? Тоест кърлежът да се напие и сам да излезе?

баща ми нямаше забит кърлеж, явно може.
аз специално съм го питала. той е имал вече болките, затова е пил дълго антибиотик, при него не е открита веднага болестта.

в Германия не лекуват след положителен кръвен тест. лекуват след поява на червените кръгове около ухапването или след поява на болки  Whistling
не казвам, че е правилно, просто кръвните тестове не са достоверни. Peace
да не говорим, че съм търсила лаборатория да изледва кърлежа и не намерих! Confused

Дъждец, в Германия по принцип не се пръска никъде против кърлежи, за да не се нарушава екологичното равновесие. навсякъде са...

# 595
Ох, там отдавна съм ги признала за луди с това непръскане. Тука поне това правят, но пак ги има по детските площадки. Миналата седмица едно дете беше с три.

Нането, къде го изследвахте? Дай малко повече инфо как става, за да знаем.

Иначе може да не развие, да. Но грипоподобни симптоми около седмица след ухапването може да са от кърлежа. Дано всичко ви се размине и да е някоя настинка Praynig

А за тази еритема мигранс четох, че се появява само в 80% от случаите. Тоест може и изобщо да не се развие червено петно.

Аз имам разни такива болки и се чудя дали да не си пусна изследване. Пусках преди година и нещо АСТ и беше в норма.

# 596

А за тази еритема мигранс четох, че се появява само в 80% от случаите. Тоест може и изобщо да не се развие червено петно.

процентите са по-ниски Peace
това е положението... Rolling Eyes

# 597
Кърлежът го изследват в Инстута по паразитология на бул. Мадрид в София. Става за около 4-5 дни. Получаваш информация и от кой вид е, както и дали е заразен.

# 598
  • София
Здравейте девойки ,
имам следното питане , тъй като виждам колко много теми и страници за изписани .
Има ли някакъв хомеопатичен метод за предизвикване на цикъла по-рано от обикновено?
Ще съм благодарна на отговор.   bouquet

# 599
  • София - Варна - Бургас
asyalein

Дам, права си че:
Цитат
"...незнам какво точно разбираш под лекуване на лаймска болест. Thinking надявам се си наясно, че борлеозата трудно се диагностицира. в момента няма сигурен кръвен тест, който да може с голяма вероятност да докаже наличието на борелии. дари изследване на костна течност  (Liquor  - незнам толчно как се казва на български) не дава 100% сигурност...."

Затова са и другите алтернативни методи, с които за 2 - 3 минути не само се  се диагностицират причинителите на "лаймската" болест, но и къде точно се намират. А те имат афинитет към гръбначния мозък, след време стигат и до главния мозък където правят кисти.

Цитат
...един път заразен с борлеоза (лаймска болест), организма не може да се изчисти. единствено да се държат в шах борелиите и да се неутрализират токсините (незнам доколко алопатичната медицина го прави последното).

С алтернативния метод за който говоря и който подчертавам не е класическа хомеопатия, не само се убиват тези бактерии, но и се детоксифицират токсините.

Цитат
...аз съм се занимавала с проблематиката, защото на баща му диагностицираха в Бг борлеоза и една година пи антибиотик по схема...

- Не една година, а само 40 дни са предостатъчни. Факт!

Общи условия

Активация на акаунт