Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 129
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • София
vstoilova около 24-та ще се засилят, но да знаеш те си ритат много често в повечето случаи без да ги усещаме. Аз на УЗ го гледах сега как се премята а аз нищо не усещам. Спокойно, като се притесниш, лягай по гръб, пий студена вода и шоколад и го ръчни

Аз явно съм една от малкото която не държи в болницата бебето да е при мен през нощта. Искам да се възстановя през тези дни напълно и да съм готова за вкъщи. Все пак това са първите критични дни, и ще се чувствам много по-спокойно ако е под наблюдение отколкото при мен и аз да съм заспала. Също така гледах видеото на Щерев и първите часове ги слагат новородените в стаи с 37 градуса за да не ги стресират тъй като са свикнали на тези градуси в утробата.

Karina81 радвам се че си добре, аз като излизам от ваната винаги се филмирам че ще падна  Rolling Eyes Shocked

# 571
Karina81 - добре че всичко е наред! Grinning
 И мен паданията са ми основното притеснение, че съм доста рязка във всичко което правя и от там следват нелепи изпълнения!
maceto85 - аз затова след дългогодишни борби успях да премахна ваната у дома преди 2 месеца. Това ми беше много страшно...
В моя малък град също бебетата ги държат при родилките, само ако има проблем с бебето или майката е в интензивно не са заедно, мен лично това ме радва, защото си мисля, че иначе няма да ми е спокойно, но ще видим!
vstoilova - то усещанията и при мен в началото бяха много не редовни и леки, мисля, че към 20 г.с. си повярвах наистина, че съм го усетила как се премята като едно бълбукане към пъпа, иначе преди това бяха леки "тикчета" ниско долу.  Heart Eyes
Аг-то каза, че понеже съм дооооста широчка и много едра, затова бебето е по-ниско все още и има много място да при прави акробатиките. Дори сега не са ми регулярни усещанията. Е всеки ден се случва, но само като съм спокойна вкъщи и най-често като съм седнала с изнесена тежест на корема към краката, в дясно усещам леките ритници или юмруци, не мога да определя.
Корема ми и преди не беше малък, така, че в момента за хората по-скоро пак съм много напълняла, а не бременна. Дори вчера една баба, някаква роднина на мъжа ми, която никога не съм виждала, на него вика че се разхубавил, а на мене че съм над... спря се и използва няквако друго прилагателно, ама искаше да каже,че съм надебеляла!  Sunglasses

# 572
Добро утро и от мен момичета  Hug
Карина честити ти разбойници   bouquet Щастлива жена си ти, ще се будиш с четирима мъже в къщата  Mr. Green Радвам се, че сте добре след този неприятен инцидент. Точно заради такова нещо още в трети месец слязох от токовете. За малко да се пльосна по муцуна в метрото, добре че една жена ме хвана отзад по средата на полета...  ooooh!
Елица надявам се лекцията да е била ползотворна. Аз понеже не можах да се организирам да дойда с вас смятам днес да посетя лекцията за кърмене в Токуда от 14:00.
И да продължа темата с имената (много ми е любима) - Теодора е много хубаво име  Heart Eyes Емма също.
А Матеа - направо разкош  Heart Eyes Много ми харесва, интересно е, а и галеното Теа е хубаво, въпреки че не съм фен на днешната тенденция малките момиченца да се кръщават Теа, Деа, Леа и производните им (за галено име обаче ми е много сладко).
Като цяло не харесвам чуждите имена, които се съчетават смехотворно с българска фамилия, като например Рейчъл Петрова. Мога да възприема чужди имена завършващи на гласна буква, които някак по-добре се съчетават с фамилията и вече от известно време са характерни за нашите географски ширини като например Изабела, Ванеса и т.н. В моя списък за момиченце имаше 50 имена, от които ММ задраска сигурно 47  newsm78
За помпите за кърма - може би наистина ще трябват за родилното, на мен ще ми дадат, така че нямам дилемата дали да купя или не. За по-натам ако се наложи може и електрическа да взема, въпреки че са много скъпи  ooooh! 300 лева за помпа нещо хич не си го представям.
Маце и аз не държа в началото бебета да са нон стоп при мен, мисля че ще ми е нужно времето, за да мога да се възстановя и да си върна силите възможно по-бързо. След изписването безсънни нощи колкото щете.
За усещанията на бебето, и друг път съм писала, моите доста добре си ги усещам. Някакви нерваци са ми се паднали вероятно  #Crazy

# 573
Ох, за два часа не ви четох, и сте изписали толкова много!
Karina81, радвам се, че си добре душице!

Корема и усещането на бебето са индивидуални, не мисля че има повод за притеснение. Моя корем е огромен, а на други в същите месеци почти не личи. С първото бебе ритници не усещах докрая, а сега много, особено вечер, и така ме радват!

Аз раждах в ТК, защото там си избрах лекар. Сега бих искала пак да съм при него, дано да имам тази възможност. Условията не са върха, но стават. Между две стаи има общ санитарен възел в прилично състояние. Голям плюс е, че дават бебето при майката. На мен ми го донесоха сутринта чак (родих в 2 през нощта), и оттогава не сме се отделяли. Но аз бях много изтощена и превъзбудена след 8 часа болка, и не съм възразявала. Знам, че ако се ползва самостоятелна родилна зала, оставят бебето при родилката още от началото. Тогава може да присъства таткото, дула и т.н.  С второто определено ми се иска детето да остане при мен веднага след раждането.

Моя приятелка щеше да ражда в Свети Лазар, но след преглед в последните дни по някакъв начин й бяха предизвикали раждането. Тя се поядосала, и беж при моя в ТК. Та накрая роди там. Но това е частен случай, не искам да обобщавам.

# 574
Здравейте момичета , за мамите от Варна в Събота ще има лекция на ЛЛЛ: https://www.facebook.com/lllvarna?fref=nf

# 575
  • Перник
Karina, много неприятна случка. Радвам се, че сте добре с бебетата.  Simple Smile
Vstoilova, аз от утре влизам в 22 г.с. и също не усещам постоянно бебчо, първа бременност ми е и съм с предна плацента. Най-много сутрин и вечер го усещам, но имаше 2 дни затишие и се бях леко филмирала дали е добре, но вчера пак се размърда  Heart Eyes
Преди да започна да усещам ритниците усещах около 1 месец преобръщане в корема.

# 576
Момичета за вас добре,  а за бебета не мислите ли, че е по-добре да усещат сигурността от присъствието на майката, дори и мириса да ви усещат, нищо че са толкова малки, те ще знаят че сте там, ако сте заедно. За мен това е много важно, все пак и на човечето му се събира много, току що се е появило ма бял свят и до него не е единственото му познате нещо -мама. Не искам някой да се засяга, просто си споделям мойте виждания Hug 

# 577
  • София
Маце и аз не държах (и сега не държа) даже ми беше добре, че бебето не беше 24/7 при мен. Родих в понеделник на обяд и от събота не бях яла  и от неделя рано сутринта не бях спала, така че ми беше нужно това време през нощта за възстановяване за да мога пълноценно после да се отдам на бебка  Peace
vstoilova и аз и ММ ще почиваме от 19,12 до 05,01 и съм много доволна голяма почивка ще направим Simple Smile

# 578
Аз ги усещам посноянно,лудницата е пълна,вероятно играят футбол вътре Grinning  подготвят ме децата за идващите години,някои от ритниците им са болезнени дори,но толкова ме радват,отвякъде са и едновременно  Joy Joy Joy

# 579
  • София
Момичета за вас добре,  а за бебета не мислите ли, че е по-добре да усещат сигурността от присъствието на майката, дори и мириса да ви усещат, нищо че са толкова малки, те ще знаят че сте там, ако сте заедно. За мен това е много важно, все пак и на човечето му се събира много, току що се е появило ма бял свят и до него не е единственото му познате нещо -мама. Не искам някой да се засяга, просто си споделям мойте виждания Hug 

ех чак пък толкова. Аз не задълбавам в такива неща. За мен е важно то да е на сигурно място и аз да съм адекватна. Затова и имаме право на избор  Peace

# 580
Маце и аз не държа в началото бебета да са нон стоп при мен, мисля че ще ми е нужно времето, за да мога да се възстановя и да си върна силите възможно по-бързо. След изписването безсънни нощи колкото щете.
Нямате представа какви емоции ще ви облеят и последното нещо, за което ще мислите ще е сън!  Shocked Няма да можете да откъснете очи от бебето. Аз така бях облята с адреналин, че първите 12 часа въобще не можех да мигна, страшна еуфория ме тресеше. Първите два часа го държах на коленете си и го люлеех, не можех да го оставя в легълцето ...  Whistling Пък и бебето в началото почти постоянно спи, понеже и то е уморено от раждането, така че тези, които могат да спят пък ще си поспят.  Peace
Карина, много съжалявам, че си го преживяла този шок!  Hug

# 581
и при нас е голямо премятане на моменти,особено вечер!разположени са един над друг и леко в дясно.единия досега да ми е размазал апендисита(ако още имах Grinning),а другия полага големи усилия да си направи пастет от черния ми дроб.а вечер най-редовно се запъва в диафрагмата ми и не мога да си поема дъх нормално.още ми се струва рано да ме притискат толкова,но все пак са двама и сигурно почва да им отеснява newsm78най-вероятно и разположението играе роля....момичета,а как сте с киселините?аз от известно време полудявам!през вечер положението е бедствено-лягам и киселините започват да се качват към гърлото.ама направо огън ще избълвам,боли,не се трае.даже онази вечер ставах да повръщам #Crazyбях забравила колко е гадно...подпирам се на 2 възглавници уж са облекчение.и така не заспивам до 3 ч.тази нощ за разнообразие заспах навреме,но се събудих в 3ч ooooh!и се въртях и пъшках до 5,30.когато ММ става за работа.мислех,че тия киселини са по-към края,я то....по принцип съм с много здрав стомах,но явно синковците,наистина са се разполовили така,че ми притискат всичко от сега.

# 582
Karina81 - Добре, че не е станала по-голяма беля.  Hug Аз като влизам в банята
 и само за това мисля как да внимавам за да не падна,а като се замисля,че е зима и като паднат поледиците..... ще ме е страх дори и до магазина да ходя. Не заради мен, а да не навредя на бебо. И успя да ме разсмееш с
Ммм,дааа...вече в банята и тоалетната само с придружител,по възможност висок,як и синеок  Joy Stop Crazy
 Joy

vstoilova - аз доколкото знам е нормално и при мен е така а вече съм 23  Hug

estelitka и аза се радвам, че и ММ ще почива от 19.12 до 5,1  Heart Eyes

# 583
Здравейте момичета , за мамите от Варна в Събота ще има лекция на ЛЛЛ: https://www.facebook.com/lllvarna?fref=nf
Ами то и в сряда имаше, но в последния момент я отложиха. Естествено аз не разбрах, намокрих се в дъжда като кокошка, отмених си някои ангажименти и след това бях бясна  Close Тази в сряда според мен беше по-важна. Все още се чудя дали да ходя в събота и дали пак няма да има тенекия.

# 584
tikvi4kata ,за сега нямам киселини,с пъвата бременност също не съм имала,дори не знаех какво е усещането от тях и всички ми казваха,че щом нямам киселини,значи бебето няма коса,а като се роди синът ми имаше повече коса от мен гъста,черна и дълга...

Общи условия

Активация на акаунт