Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 124
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Vaseto 29 и аз бях така, такъв прилив на щастие, постоянно повтарях на мъжа ми колко съм щастлива и колко е красиво бебето. Не може да се опише тази емоция, истинско щастие, последното което съм си мислила е да се отделя от бебето. Виж сега чакам с нетърпение мама да дойде, за да мога да си свърша нещо на спокойствие.

# 586
Synni__  СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ СЕ Е СЛУЧИЛО ТАКА С ТЕБ В СРЯДА.
Но на всеки може да му се случи дъщеричката на лекторката вдигнала температура и се наложи да я отменят, но бяха уведомили навреме. Все пак ти си решаваш Simple Smile
Мисля тези дни да попитам в МАйчин дом в кои дни ще има лекции на техните акушерки и докита за да ходя , те поне са след 17.00 и след работа мога да ги посещавам

# 587
Относно киселините допреди няколко дни бях същински дракон, напоследък обаче ги няма, което много ме радва. Иначе и преди да забременея имах киселини от газирано и натурален сок, затова сега ги избягвам. Blush

# 588
  • София
Карина81, честито за новината!
И моите юнаци доста се премятат, голяма надпревара става. Но нали гледам да съм все легнала или поне седнала, така повече се усещат.

Аз също не държа 100% бебетата да са при мен. Бих искала да са, но в Шейново, където е лекарят ми, няма тази практика. Това първия път не ни попречи на кърменето. Честно казано, екипът ми връчи бебето още в родилната зала, след като му направиха Апгар теста. Бях все още на т.нар. магаре. Т.е.можех да закърмя десетина мин. след раждането, но и през ум не ми мина тази мисъл. Имах 100 други емоции и мисли в главата си и за кърмене не се сетих (срам не срам).

За имената - Матеа и Явора са страхотни. Емма също мн ми харесва. Както и Теодора:) Супер имена сте избрали.
На мен ми харесва кръщаването на празник. Вярвам, че така детето си идва с името и светецът го закриля. Може да съм си внушила, но сред познатите си имам няколко примера за хора късметлии, кръстени на празника си. Както и обратното - родени на голям празник, но с друго име, на които не им върви особено. Знам, че в такива случаи се прави молитва към светеца, за да му се отдаде почит и въпреки името да закриля детето. Поне така съм чувала.
Но има празници, за които имената не ми харесват.
За Великден и Цветница напр. имам варианти. Но за някои други големи празници сериозно бих се зачудила. Не давам пример, за да не засегна някого.

Благодаря ви за предложенията за книги, ще ги имам предвид. Приемам и още идея.

И накрая - в магазин "Дундьо" до Майчин дом имат 18% намаление на всичко налично (без поръчки по каталог) до 30.12. Днес минах, има хубави неща, вкл. 4 вида близнашки колички (Hauck, Tfk, Mountain Buggy, X-Lander).

# 589
От вас разбирам , че има болници в които не дават бебетата да стоят при майките си Shocked, даже не се бях замисляла. В София бебетата са при майките се (ако те искат) в Тина Киркова, Майчин Дом и 2 Градска. За Шейново нямам представа. Аз бях в МД и дори първите часове след раждането прекарахме гушнати с бебето Heart Eyes. После ако искате така наречените "ВИП" стаи бебето остава с вас до края на престоя ви. Има единичен и двоен вип - сами с бебето или с още една родилка и нейното бебе. Санитарен възел има във всяка стая. Ако искате обикновена стая сте с още 2 момичета, а бебета си ги взимате на всеки 3 часа за кърмене, през нощта не са при вас. Това е моето инфо от преди 2 години там, преди няколко месеца като лежах пак разпитах и все още си е така.

За мен е много важно бебето да е при мен от самото начало. След нормално раждане без някакви усложнения не ви трябва кой знае колко време за възстановяване. Да, всеки организъм е различен, но в повечето случаи след няколко часа сте в кондиция. За секцио не говоря, защото там е малко по различно.

Киселини нямам, никога не съм имала. Имаше период, в които се чудех дали ще ги разпозная ако се появят, защото не знам какво е усещането. Ама това да ми е проблема, по добре да не знам.

За помпите пак говорите - за тези които се притесняват наистина е най-добре да се взема една евтина или от приятелка за всеки случай. Ако по трябва по-хубава, ще имате вариант докато стигнете до купуването й. Все пак списъците за бебето рядко падат под 1000лв, на някои майки толкова им е само количката, колко му е да дадеш 20-30лв повече за една помпа Peace. Няма да е кой знае какъв излишен разход на фона на всички пари, който ще дадете покрай бебчето. Все пак спокойствието е на първо място.

На мен корема ми явно не изглежда бременен. Все още ме смятат за напълняла/преяла и почвам да се дразня. На себе си де, не на хората Mr. Green. Даже вчера в един магазин след дълъг разговор с продавачката, в който няколко пъти споменах защо не искам да си взема роклята която ми предлагаше, последва изречение: "Ама ако наистина сте бременна..." Не бе, лъжа щото ме е срам че съм напълняла ooooh!. В лабораторията днес по същия начин бяха супер учудени как така съм бременна. Явно раста във всички посоки, не просто на корем Tired

# 590
  • София
amy_lee нали ти знаеш че си бременна какво ти пука, има си жени до 9-я не им личи. На мен пък много ми личи. Даже вчера в Карфур касиерката ми се скара що не съм отишла на касата за бременни, а гхем имах палто и шал смятай като буренце съм  bowuu Киселините и аз имам т време на време. с топло мляко изчезват

# 591
  • София
Vstoilova, преди 2 седмици, когато ми беше втората ФМ, моята бебочка беше към 350грама.
Като искам да го усетя и аз лягам по-гръб, след като съм пийнала водичка и се ръчкам (леко, хаха), както Мацето е писала.
Иначе и аз май не държа бебето да е при мен. Да, искам да си го получа веднага, да му се нарадвам първоначално, но не съм сигурна, че искам останалия "пакет".
Всичко зависи от това как се чувстваме де, но ако съм уморена, недоспала, измъчена, може би ще поискам да го видя, нагушкам, накърмя и после да си почина няколко часа, като за последно. Но пък и ме притеснява другото - това, което Carry е писала, че бебенцето повече от всичко ще иска да е до нас, да усеща кожата ни.. Ох, не знам.
Но, не знам наистина, плановете ни точно в този момент може да се променят, хе хе.

Чакайте да ви разкажа последните ми случки, които влизат в целия чувал с разсеяни постъпки. Както съм се зашематила тези дни, станала съм много разсеяна, така почнах чак да си повтарям безумията!
Купила съм аз едни лентички за украса - цветно тиксо, за да опаковам подаръците. И, съответно, за да стане хубаво ми трябва едноцветна хартия.
Преди няколко дни влизам в ХИТ-а и виждам точно това, което ми трябва. Наред с хилядите покупки слагам и едно руло в количката. Разбира се, усетих, че съм го забравила на касата едва вкъщи.
Днес, съвсем като по учебник, повторих, само че във Фантастико. =)

За имената - една моя приятелка така ще кръсти второто си детенце (чакаме го до месец, хи хи). Много хубаво име.

Тиквичке - разби ме с тоя пастет! =)
Аз киселини нямам, да чукна на дърво, но пък нощем освен до тоалетната ставам и да се ровя в хладилника!!!
Извадила съм си едни кифлички и снощи ставах, за да си гризна и то някъде към 3. Черешката на тортата беше, че се събудих в 9 ОТ ГЛАД! =)

# 592
Аз явно съм една от малкото която не държи в болницата бебето да е при мен през нощта. Искам да се възстановя през тези дни напълно и да съм готова за вкъщи. Все пак това са първите критични дни, и ще се чувствам много по-спокойно ако е под наблюдение отколкото при мен и аз да съм заспала. Също така гледах видеото на Щерев и първите часове ги слагат новородените в стаи с 37 градуса за да не ги стресират тъй като са свикнали на тези градуси в утробата.
Доколкото знам, на някои места има практика да се слагат новородените в термолегло с температура 37 градуса, а не в стая с такава температура (което би изсушило доста въздуха, поради което ми изглежда странно решение), но може и за нещо различно да става въпрос. Но абсолютно същия ефект като от термолеглото се постига от контакт кожа до кожа с майката (или бащата, ако се е наложило секцио), като освен това се колонизира с бактериите на майката/бащата, което е важно за имунната система(за последното има вече доста изследвания и тепърва темата става доста популярна), вместо да се колонизира с болничните такива... Относно стреса - също според изследванията - за бебето, което досега е било на тясно и тъмно, е най-успокояващо да е до майка си (по възможност кожа до кожа), за да чува дишането и сърдечния и ритъм, с които е свикнало, сгушено и завито. Самичко в голяма светла стая, където плачат и други бебета, няма как да е много успокояващо(това и без изследвания е ясно, но и това са изследвали хората Simple Smile ). Няма медицинско лице, което да го наблюдава повече от вас...

Относно почивката си е наистина персонално - аз не мога да си представя да си почивам, като знам, че бебето ми е някъде само и може би плаче, а никой не му обръща внимание - и не, няма как дори и в малките болници да обърнат на всяко бебе толкова персонално внимание колкото майката.

Разбира се, след дълго и тежко раждане, когато майката е изтощена, нещата стоят малко по-различно. Но в никоя болница, където е позволено да стоят бебетата при вас, не биха ви отказали да ги вземат, в случай, че усещате, че това е по-добре за момента, като никой няма да ви кара да се обяснявате защо е така. В обратния случай - ако в болницата не разрешават бебето да е при майката и да си смените мнението след раждането нищо не може да се направи.

Това е само един от аспектите на избор на болницата, разбира се. Всеки има свое виждане и усещане за нещата, различни хора сме, така че е нормално и приоритетите ни да са различни. Отделно има и външни фактори, определящи избора, като това доколко нормално се развива бременността и т.н.

# 593
Хайде и аз да се включа тук при Вас като една позакъсняла бъдеща мама, чакащ момиченце през април Simple Smile

# 594
ЧЕСТИТО и добре дошла при нас Simple Smile

# 595

11ALIS99 - Добре дошла при нас и честити  stork-girl

# 596
Относно имената да попитам какво Ви е мнението за името Ивая ?

# 597
Хубаво е ,нестардатно е името .Според мен е важно майката да почувства с душата си към кое име я влече ,и колкото  и егоистично да звучи да не се води от никой.Аз самата съм кръстена на едната ми баба /за мое съжаление/ и да ви кажа ако имах право на избор не бих искала да съм кръстена на нея.Разбира се всеки си има мнение и аз го уважавам  Hug   bouquet Самата аз се допитвам до ММ за име , но той отхвърля всички предложения до момента без да изрази своето мнение и ще видим ,ако не ще разбере името когато се роди малката  Laughing

# 598
veryy_s Laughing той бащата ще разбере името,чак когато се роди малката,но не знам дали си наясно,че в болницата теб те питат за името само формално,след това връчват всички документи на бащата,за да отиде с тях в общината и да запише детето...там вече е неговият миг, и той ако реши може да смени името без никакъв проблем,хората го записват,издават акт за раждане и т.н. идва,за да ви изпишат и честито,и това не го говоря просто ей така,преди 11г. когато родих аз с мен в болницата имаше два такива случея,грозна история,но факт.

# 599
veryy_s Laughing той бащата ще разбере името,чак когато се роди малката,но не знам дали си наясно,че в болницата теб те питат за името само формално,след това връчват всички документи на бащата,за да отиде с тях в общината и да запише детето...там вече е неговият миг, и той ако реши може да смени името без никакъв проблем,хората го записват,издават акт за раждане и т.н. идва,за да ви изпишат и честито,и това не го говоря просто ей така,преди 11г. когато родих аз с мен в болницата имаше два такива случея,грозна история,но факт.

НЕ Съм знаела за тази подробност ,мислех че жената попълва документите и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт