Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 122
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Аз като родих сина ми бях в началото превъзбудена от радостта да го видя, от новото усещане, че съм вече мама и първата вечер почти не успях да спя. Но другата причина да не спя също беше, че той повръщаше нещо жълто - на малки порцийки и се наложи да му правят промивка на стомаха, а уж не се беше нагълтал с околоплодни води. Поради това аз трябваше и да бдя повече над него, което доведе до недоспиване, съчетано с недоспиване от предната вечер, когато започнаха контракциите и на третата вечер вече бях съсипана физически, та даже и психически, защото повръщането продължи, а и почна да плаче детето. Поради всичко това се съгласих въпросната трета вечер недоспиване / и втора по ред в болницата/ да вземат сестрите малкия при тях за през нощта. Така че всичко си зависи от конкретния случай. Само мога да кажа, че бях сама в стая в държавна болница и нямаше друго бебе, което да поплаква в стаята и въпреки това аз бях изтощена. Допълнително стресът се увеличи и когато се оказа, че кърмата ми слиза бавно, което вероятно се дължеше на притесненията ми с повръщането.

# 601
11ALIS99  добре дошла  Hug
За името бих предпочела просто Ива  Simple Smile

Carry, Vaseto убедена съм, че сте прави и разбира се че първите няколко часа ще искам бебетата да са нон стоп при мен и да мога да им се нарадвам (което едва ли ще стане за няколко часа).
Аз обаче съм си избрала да раждам в частна болница, в която са по 4 жени в стая. И бебето може да ти го оставят нон стоп да е при теб, само ако всички майки в стаята са съгласни. Което, както ни обясниха неонатолозите почти никога не се случва. И това е разбираемо. Ако има жени с тежки и изтощителни раждания, такива които не се чувстват добре и биха искали да поспят едва ли ще се съгласят чуждо бебе да им реве на главата.
Честно казано, колкото и егоистично да звучи, ако аз не се чувствам добре и имам нужда да поспя, да си почина и да посъбера сили също не бих искала чуждите бебета да ми реват. Сега си представете 4 майки в стаята с 5 бебета (в това число моите две) ми то непрекъснато ще има някое ревящо. Това означава никакво спане, а говорим все пак за 5-дневен престой в болница  Tired
Така че медалът винаги има две страни  Simple Smile
Киселини си имам горе долу през 2-3 дни, ужасно е  smile3511 Да живее Талцида  Mr. Green
Връщам се от преглед, бебетата са супер. Едното е 750 грама, другото 850  #Crazy ама док каза, че най-вероятно това второто не е реално измерено.
Ходих и на лекция за кърмене. Лекторката беше много симпатична и аз лично научих доста полезни неща. То нали за мен всичко е ново и всичко ми е полезно  Laughing
Тиквичке аз от четвъртия месец съм си с купища болки в диафрагма, черен дроб и не знам какво още. Така че не е рано за притискане  Mr. Green И мен се опитват да ме направят на пастет, ама няма да им се дам лесно  hahaha

# 602
Благодаря, момичета, че се включихте по въпроса с варицелата.
Разбира се, че се посъветвах с лекар днес - и той ми каза, че след 20 г.с не е опасно да се заразя, но нали знаете как винаги си остава едно такова притеснение....
Ще почакам и ще видим - до седмица, две ще стане ясно дали и кой в къщи ще се зарази.

Относно болниците и раждането - аз също не държа бебето да е при мен от самото начало.Просто моят опит с първото раждане е малко сложен и след 20-часово раждане се случи така, че след това 48 часа спях без изобщо да мога да стана.На третия ден обаче вече бях добре и веднага ми се прииска вече бебето да си е при мен.

# 603
  • Пловдив
Ива или Иванина ми харесват повече.

# 604
За името още не сме постигнали консенсус с ММ, но има време.
Аз лично не съм сигурна дали бебето трябва да е при мен, или не.Ще го мисля като му дойде времето Simple Smile
А за ритничетата беше попитала някоя мама-аз бебка я усещам всеки ден.Понякога е по-рядко, примерно само сутрин и вечер, но доста често по цял ден си ме подритва, а аз съм на седмото небе от щастие  Peace

# 605
Здравейте на всички коремчета!

Оказа се, че две теми съм изпуснала, направо сте изписали света..и то с едни луканки и червено вино. Grinning
Крайно време е и аз да ви се похваля - ще си имаме момиченце stork-girl Утре ще вляза в 23та седмица, а почти не усещам бебето. Но засега гледам да съм спокойна и позитивна. Пипнах някакъв вирус и вече 10 дни го мъча. Сега последно си лекувам гърлото с разни гъргари..., че док ме заплаще, че ако до утте не оздравея ще ми даде антибиотик. Simple Smile)
Сега се връщам на първа страница да чета.....Simple Smile))))

# 606
  • София
PoisonDaisy - леле, много големи тия сладурчета =)
Пак ли лекар води лекцията в Токуда?
На мен много ми се идваше, ама нямаше с кой да се сменя на работа =(

Sarita, честити розови гащи!
Вече ми се връща апетита, по този повод ви черпя с едно руло:

Мляс: http://prikachi.com/images.php?images/514/7791514D.jpg

# 607
Карамел, за съжаление инкубационния период е цели 20 дни, и много често всеки следващ случай е в края на периода. Но зависи кога се е появил първия случай във вашата група де.

Рози
, ти ли си го правила това чудо? Аз отскоро съм фен на домашното руло, супер простичко и адски вкусно! Но сега няма да ви изкушавам, а и добре че нямам снимка (нямаше време за снимка, изяде се).

PoisonDaisy, моята мома каквато е едричка, сигурно вече е колкото твоите две заедно  Mr. Green. Преди една седмица отиваше към кило. Или е дългокрака и с голяма глава?  newsm78 Нали ги мерят по някакви параметри...

Sarita , сложих ти розов щъркел. Дано не ти се наложи антибиотик. Дано лекарят ти да е добър, все повече се убеждавам колко важно е това  Confused.

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 17:06 от Giada

# 608
Giada ,а мен ще ме добавиш ли с две сини щъркелчета и там другете подробности,изпратих ти ги вчера на ЛС  Praynig

# 609
Здравейте,момичета!
За киселините,имам ги през няколко дни и е ужасно,направо ме изгаря и болии  ooooh!
За грамажите,ние сме в 24г.с. и тежим 726гр.  Heart Eyes

# 610
  • Перник
И аз имам киселини, но ги боря с ментови дъвки, много помага  Wink

# 611
Дребния в 22 седмица и 4 дни бе 510 грама.
Лично на мен Ива ми допада много като име, Ивая ми е някак... но аз съм си консерва отвсякъде  Laughing
Карамел` Знам,че звучи ужасно изтъркано, но опитай да не се тревожиш. Това е нещо, което не зависи от теб. След 20 седмица наистина няма опасност за бебето.
 Сигурно ще ви се сторя много повърхностна, но мен някакси ме ужасява момента, в който ще видя бебето. Присъствала съм на няколко раждания и мога да кажа,че не ми се сториха очарователни като се появиха на бялл свят. Казват,че когато си е твое,се влюбваш в него на момента,но все пак този момент ми е някак притеснителен. Ами ако ми се стори като всички останали- сбръчкано и приличащо на извънземно? Тъпо,ама ме глозга...
sarita_80 Антибиотиците не действат на вируси. Много лекари си връзват гащите изписвайки ги,но това поне за мен, е грешен подход.

# 612
  • Бургас
Карина,това пък къде го практикуват бащата да ходи да го записва в общината? За първи път чувам.  Всички документи съм подписвала аз. Името на бащата само фигурира. Него никой не го е питал иска или не. Това е защото имаме брак. Тези дето са без брак само попълват декларация ,че детето от Х е негово и готово Simple Smile
Ивая не ми харесва. Предпочитам Ива.

# 613
И аз имам брак и преди време така беше,сега не знам...Попълваха се някакви неща в болницата и ММ с тях ходи до общината,за да сe издаде акт за раждане,докато съм аз в болницата и дори и него са го питали това ли е окончателното име на детето.А лично пред мен на изписването една друга двойка се караха и псуваха,че мъжът бил сменил името на детето и в акта му фигурираше друго име не това което майката беше записала в болницата

# 614
  • София
kalitarka  Joy ох и аз съм същата въобще не мисля че като го видя ще се влюбя в него, сигурно първата мисъл ми ще е ох на мама збръчкосаното, като знам какви са и колко съм се смяла на чуждите, чак след 2-я месец заприличват на нещо. Хич не съм от хората които ей така чувстват емоции и прехласват. На сватбата когато трябваше да кажем да с мъжо аз гледах в едни 2 колежки които не си бяха на местата и ме дразнеха хахахах

Ивая ми е на мен измислено. Имаш Ивена, Ивета, Ивайла, Ивелина ( любимо) Иваниа.... еи мнооооого

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 18:35 от maceto85

Общи условия

Активация на акаунт