Искам да кажа ... (14)_08.12-14.12

• 47 083
  • 936
  •   1
Отговори
# 645
  • sofia
Ако им се обясни интересно и нагледно на децата обичаят (какъвто и да е той), ще го запомнят и ще знаят, че различните хора празнуват различни празници, по различен начин. След време ще разберат, че религиите, в основата си са еднакви и с много сходни постулати.

# 646
  • София
Аз да споделя снощи в теста,който трябваше да подпиша по Околен свят...Един от въпросите беше от сорта-кой от етносите какъв празник празнува,т.е. трябва да свържат Българи,Евреи,Мюсюлмани и още една/забравих я/ със съответните- курбан байрям,ханука и коледа  Sick Crazy

Арменци бяха, ако не бъркам. Какво те притеснява всъщност във въпроса?
Нека знаят децата празниците на различните религии и общности.
Обаче много ме дразнят мен тестовете.... Защото са толкова малоумно направени и стесняват хоризонта до една точица с размера на глава на карфичка. Я дайте верния отговор на въпроса: Къде са живели траките?
а) в планините
б) в равнините
в) близо до реки
г) в пустините

# 647
Близо до реки  Rolling Eyes
Ей ся си изядох дипломата  :lol:

Ами как да няма...курбан байрям за чий...е нужно на дете от 2-ри клас да го знае,че и внимание му отделят Rolling Eyes За мен е прекалена тая щуротия!

Съжалявам, но не мога да се съглася. Не виждам нищо лошо в това децата да знаят и уважават празниците и на другите религии и етноси. Точно чрез тези празници се вижда и показва, че в крайна сметка, всички сме хора, имаме семейства, искаме да сме живи, здрави и щастливи. Ако децата-християни имат съученици/приятели мюсюлмани или евреи би било хубаво да знаят и за техните празници. Курбан байрям не е мръсна дума, а чудесен повод да се поговори с децата и обясни за религиите изобщо, в наши дни, смисъл, липсата му и т.нат., според зависи от мирогледа на родителите.

# 648
  • София
Тулумбе  Peace

# 649
А и да не говорим какви вкуснотии се приготвят. Имам мхого приятели мюсолмани и много се радвам на празниците им. Няма разлика с нашите - емоцията е същата.
не лишавайте децата си от разнообразието в света.

# 650
Така си е.
От рано трябва да се учат децата на толерантност към всичко различно - в това число и различните религии. Всички сме хора в крайна сметка!

Ladybird_, да не сме от един град?
Аз съм от Добрич!  Simple Smile

# 651
  • София
Ходих да си взема новия паспорт. Когато ме снимаха преди месец, служителката каза - ау, на тази снимка приличате на Карла Бруни Flutter Викам си "Мхм...добре!". Леле, днес като си взех паспорта - каква Карла Бруни бе, аз повече мязам на Саркози Shocked Ужасен ужас...

# 652
Утро аз съм от селата на границата м/у варненски и толбухински окръг, ама се водя от Варна  Joy само дето не живея вече в бг.
Белинда  rotfImbo rotfImao

# 653
  • Пловдив
Onna,да и аз не ги харесвам тестовете...като формулировка.

Да,расистка съм...ама понякога Crossing Arms

# 654
- каква Карла Бруни бе, аз повече мязам на Саркози Shocked Ужасен ужас...
Joy
Белинда, сигурно не ти е до смях, ама и мен развесели.

Форумът страшно забива и леко започна да ме изнервя. Но и без друго скоро ставам.

# 655
  • София
белинда  Joy
Като се снимах за новата лична карта подозирах, че понеже съм висока, камерата ще ме снима отдолу, тоест неминуемо с двойна гуша. Щракна ме служителката, пита ме дали се харесвам, обаче аз си бях свалила цайсите и ги бях сложила на едно первазче, по-далеч от мен. Присвих очи, опитах се да се фокусирам, естествено нищо не видях и великодушно рекох на жената, че каквото седнАло - такова излезнАло. Тя пък промърмори, че блондинките не излизали добре на паспортни снимки. Чак след месец като си взех картата и се видях, щях да припадна - от документа ми за самоличност ме гледаше мутра на сериен убиец. От най-нелицеприятните при това.  Crossing Arms

# 656
utro77, от сутринта се каня да ти честитя годишнината! Да сте живи и здрави с твоето момче, да изкарате заедно още поне 3х15, и да си туширате взаимно "овнешките" характери, без да се наранявате  Peace
Не се втелясвам особено в зодии, но специално за овните, всичко написано е вярно  Crazy Ама пък иначе са (сме) много готини хора, най-готините в целия зодиак  Heart Eyes

# 657
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ходих да си взема новия паспорт. Когато ме снимаха преди месец, служителката каза - ау, на тази снимка приличате на Карла Бруни Flutter Викам си "Мхм...добре!". Леле, днес като си взех паспорта - каква Карла Бруни бе, аз повече мязам на Саркози Shocked Ужасен ужас...
Аз десет години ходих със зелена коса на ЛК, та вече нищо не ме стряска Mr. Green

# 658
Нали знаете, има и виц по този повод: Никой човек на света не е толкова красив, колкото на снимките във фейсбук, и толкова грозен, колкото на снимката в личната му карта  Sunglasses

# 659
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз и във фейсбук съм все същата Sad. Пфу!

Общи условия

Активация на акаунт