ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 660
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • Перник
...Ако, както е Давид, основната му цел е да се добере до таблета, определено всяка друга дейност е по-смислена и полезна.[/color]

Може пък и таблетът да се окаже смислен и полезен. Калоян от поне година твърди, че като стане голям, ще прави компютърни игри. В краен случай - филми  Wink

# 136
  • София
С риска да досадя, ще допълня, че детето не играе много с таблет или на компютър. Както и не прекалява с телевизията. В къщи предпочита да рисува, да си измисля къщи, градове, вселени... И да сглобява лего както по инструкция, така и по негов проект.
Трудно се сприятелява, защото прекалено много (според мен за неговата възраст) анализира характера и поведението на другите деца.
Успявам да го водя на плуване и баскет бол. От него спортист няма да излезе, просто за развитие на мускулатурата и култура на движение.
Надявам се, като стане четвърти клас да може вече сам да ходи по разни извънкласни занимания. Все пак центъра на града дава възможност за това. Лично аз не бих могла да го водя повече никъде, не и ако ходя на работа.

# 137
  • София
Хахаха...

Абе, то лошо няма, ама от това да играеш на таблет до това да програмираш за андроид има известна разлика... и на тази възраст по-голяма вероятност има да я открият в учебниците, отколкото в таблетите....  Sunglasses Laughing Mr. Green

# 138
  • Sofia
Цитат
Мен ме тревожи дисциплината в училище. В коридорите непрекъснато се гонят и бият деца, речникът им е ужасен. Лошото е, че и най-кротките и добри деца от класа, дои и момиченца са започнали ...
Това е повсеместно, както се вижда.
Както казвах... за съжаление, вече виждате различните ноанси на бг образованието и училище в днешно време.

Цитат
И пак към горната тема. Оказа се, че в класа половината дечица са от нашия квартал. Избягали по горните причини в центъра. т.е. училището си ни е квартално. Laughing
То всяко училище си е квартално за квартала си.  Wink
Моята е в квартално у-ще, но не в нашия квартал, а в съседен.  Wink

Цитат
... да - трябва да се насърчават да се развиват. Но... не в определена посока за сега, а по-скоро във всички възможни (демек, които са ти по възможностите) ... За да може след години да знае в коя иска да се развива, къде му е талантът, кое нещо го кара да се чувства добре и на място. ... И определено много хора - отговорни хора - намират, че е по-важно да се осигури време за игра и/или излизане - и истината е, че просто си зависи от детето....
И мое мнение.

С риска да досадя, ще допълня...
Това, бих казала не може да стане, просто, защото сме хора - различни. Simple Smile На който му е досадно - не чете.  Лично на мен не ми е.  Simple Smile
Като се замисля, за мен не е имало досадно обсъждане в темата.

# 139
  • В светлината на слънцето
Лично според мен, да - трябва да се насърчават да се развиват. Но - пак лично според мен - не в определена посока за сега, а по-скоро във всички възможни (демек, които са ти по възможностите) - е, не наведнъж, една по една. За да може след години да знае в коя иска да се развива, къде му е талантът, кое нещо го кара да се чувства добре и на място.

Абсолютно на същото мнение съм. Peace Неведнъж съм казвала, че съм готова да предложа на децата да опитат всяко занимание - било то спорт, изкуство или нещо друго, за да знам, че са го пробвали, докоснали, почувствали и когато се откажат, то е от някакъв личен опит, макар и твърде малък. Така например, дъщеря ми сама усети, че класическият балет не е за нея, след като ходи повече от година в школата на Маша Илиева. А и един ден няма да съжаляват, че не са успели да пробват нещо, което много, много са искали. Тя тогава копнееше да танцува точно класически балет. Сега не съжалява нито за минута, че се е отказала.
На КМС Сашо няма да ходи. Само му разпечатах задачи да си решава у дома за забавление. Ако толкова силно пожелае да ходи, ще го пусна на Великденското, но само ако той пожелае, иначе - не. Peace
Дисциплината при нас е супер, да чукна на дърво. Но и децата са чудни, пък и класната ни е много добра.  Peace В обикновено квартално училище учи. Peace Да не повярва човек като сме в такова задръстено училище как така ни вървят нещата. Чувствам се прецакана и за друго - не ползваме въпросното скандално помагало с онези думички, по което учат голяма част от хубавите училища. Минавка. Wink

# 140
  • София
Чувствам се прецакана и за друго - не ползваме въпросното скандално помагало с онези думички, по което учат голяма част от хубавите училища. Минавка. Wink
Joy Joy Joy
И ние не го ползваме, до сега не се чувствах прецакана. Вече се чувствам. Laughing

# 141
Чувствам се прецакана и за друго - не ползваме въпросното скандално помагало с онези думички, по което учат голяма част от хубавите училища. Минавка. Wink

hahaha

Смяла съм се с глас на това помагало. И ние не учим по него, но с една приятелка го нищихме. Натъкнах се на доста открития, като раззема (ако може някой да ми го обясни), лющилник (??), шестостранник и сапуниерка (не знаех, че така се пише, честно).

# 142
  • В светлината на слънцето
То това помагало си е направо образователно и за по-напреднала възраст. И аз открих доста нови за мен думи - било то като значение или правопис. Mr. Green В работата - понеже ни е свързана и с правопис в голяма степен, доста помъдрувахме над него. Голям смях падна във всеки случай. Mr. Green

# 143
  • Sofia
Тц, тц, тц... изпущила съм го, кУЙе е това помагало бре?  Crazy

# 144
  • София
И аз нещо не разбрах за какво става дума. Simple Smile

# 145
Да , бе кое е ? Хем и да разбера в какво училище сме попаднали Laughing?

# 146
  • София
[...не ползваме въпросното скандално помагало с онези думички
Божкеее, животът ми шеше да мине без да разбера за него. Кое е то?

# 147
  • София
 Много станахме любопитните! Simple Smile Та КОЕ е?  Joy

# 148
  • Sofia
Да ви припомня много сладко филмче за КоледаLaughing

# 149
  • sf
Ама наистина ли сапунИЕрка се пише, а не сапунЕрка  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт