ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 659
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • В светлината на слънцето
Абе не знам.  Thinking Аз все си мисля, че не е точно до училище, а до учител.  Wink И в най-лъскавото и прославено училище, ако не попаднеш на читав учител, има да чакаш да научиш нещо. Особено до 4 клас най-важен е учителят.  Peace А нека не се лъжем - и в лъскавите училища има учители, които не са за тази професия, така както в бедните училища има свестни учители.  Peace
И пак по темата с училищата - първокласникът щял да учи в СМГ моля ви се. Още от следващата година. Crazy Mr. Green И като доказателство ми показа решените задачи от две поредни години на коледното математическо състезание. Бях му разпечатала, защото обича да решава задачи. Баба му каза, че ги оправил на бърза ръка - за няма и 10 минути и двата листа. На единия имаше една грешка, на другия - нито една. Обааааче. Писането, писането....  Crazy Най-отгоре на мястото на името написано кратко, ясно и разкривено - САШКО. Това е положението.  Mr. Green Кой Сашко, от кое училище, дребни житейски подробности. Mr. Green По този повод мъжа ми се шегува, че няма как да объркаме после резултата, защото сигурно ще е единственият само с едно име в списъка и без никакви други данни. Mr. Green

# 121
  • Бургас
Simple Smile)) lulumba дишай дълбоко, мъжете са над тези неща Simple Smile
Мен ме тревожи дисциплината в училище. В коридорите непрекъснато се гонят и бият деца, речникът им е ужасен. Лошото е, че и най-кротките и добри деца от класа, дои и момиченца са започнали да проявяват агресия.
Сутрин докато са при класната няма проблем, но след това ...
В петък обърнах внимание и се пооправиха нещата, но проблемът е в цялото училище според мен. Ужасно се чувствам Sad
Имам чувството че там е инкубатор за Бургаските Батки

# 122
Joy НидЕй така чУек!
Лулу не разчитай на това. Нико и той написал просто и ясно - Ники. Предполагам, като си предават листите ще им обърнат внимание, но обясних и аз, че трябва да е по подробен. Другото на което обърнах внимание е да не бърза да излиза. Много ме съмнява, че ако приятеля му Никола стане след 5 мин, Ники ще излезе на 6-тата. Както се майтапехме с майката на друго дете от класа - Дали са им деветдесет минути и ние си мислим, че ще пием спокойно кафе, ама трябва бързо да пием, че на 10-тата ще са вън бързаците.

# 123
  • София
 И моята каза, че иска да напише само Вики, щото иначе щяло да и отнеме половин час да си напише името. Wink Иначе и ние сме в 125-то в събота. Ама много рано е това състезание.

# 124
  • на Мелмак
Моята се казва Елизабет , ноо  понеже голямото , ръкописно Е не винаги й се получавало еднакво красиво си пише Бети  Wink
Явно Б й е по- лесна буква  Laughing

# 125
  • Варна
При нас КМТ е от 10:00ч, викат ги в 9:30. Хайде да направим и една Варненска сбирка, ако има желаещи. Като слушам - за кафе няма да става, но за по една нервна цигара все ще има време Simple Smile Моята и тя уж бързо ги пише, но пък не ги оглежда много и затова смятам да я инструктирам да пише първо с молив, после да минава с химикалка, хем за проверка, че нали ми е заплесната Heart Eyes
В нашето училище е шарено. В сградата учат и МГ, което предполага там децата да са отбрани... Но в случая, това, че са интелигентни деца не е достатъчно, за да има приятна атмосфера. На какво се нагледах и наслушах през тази година - срам ме е даже да го напиша Embarassed Иначе в класа имаме 2-3 момченца, които определено мътят водата и дори вчера Маша ми каза, че г-жата по АЕ си тръгнала на средата на часа, като казала, че ще им преподава, когато се научат да се държат като ученици. Rolling Eyes Дали е така, мога да гадая само.
В момента са на голямото Ф и смятат десетици и единици (това от доста време вече), гледам че скоро за отсечка ще си говорят.
Лулу, че какво му е на музикалното? Винаги съм харесвала училищата по изкуствата и ако детето ми имаше поне капчица някакъв талант, бих я подкрепила много да отиде в такова училище. Нашия случай обаче не е такъв...

# 126
Dive, аз няма да мога да се присъединя. Но току що разбрах, че не ги пускат преди да изтече един учебен час. Та явно ще има време за кафе.
А колкото до МГ, като на всякъде - има всякакви деца. Училище, като училище, с малко повече учене  Laughing

# 127
Аз пък имам съвсем различно мнение за кварталните училища. Колкото и на добър учител да попадне детето, атмосферата в училището винаги ще си бъде квартална.
Моят син беше приет в едно от кварталните училища, което уж било много добро, ама мерси!
Всеки сам може да си направи избора, но последното което би ме притеснявало, за да избера по-доброто училище, е пътуването.

# 128
  • София
Абе не знам.  Thinking Аз все си мисля, че не е точно до училище, а до учител.  Wink И в най-лъскавото и прославено училище, ако не попаднеш на читав учител, има да чакаш да научиш нещо. Особено до 4 клас най-важен е учителят.  Peace А нека не се лъжем - и в лъскавите училища има учители, които не са за тази професия, така както в бедните училища има свестни учители.  Peace
И пак по темата с училищата - първокласникът щял да учи в СМГ моля ви се. Още от следващата година. Crazy Mr. Green И като доказателство ми показа решените задачи от две поредни години на коледното математическо състезание. Бях му разпечатала, защото обича да решава задачи. Баба му каза, че ги оправил на бърза ръка - за няма и 10 минути и двата листа. На единия имаше една грешка, на другия - нито една. Обааааче. Писането, писането....  Crazy Най-отгоре на мястото на името написано кратко, ясно и разкривено - САШКО. Това е положението.  Mr. Green Кой Сашко, от кое училище, дребни житейски подробности. Mr. Green По този повод мъжа ми се шегува, че няма как да объркаме после резултата, защото сигурно ще е единственият само с едно име в списъка и без никакви други данни. Mr. Green

Лелеееее

Ама изобщо не се3 бях сетила да му обясня, че трябва името да си напише, че и 3те - и какво, училище сигурно и клас... ама и през ум не ми беше минало, ужасТ!  Crazy

# 129
  • София
Искренно се надявам да не си съвсем права Le Soleil за кварталните училища. Макар, като ви слушам явно на повечето места е така.
Аз също избягах от тях. Причините много малцинства, заради които нивото на класа спада и невъзможност да го прибирам преди 6 15 от там.
Записах го в центъра да ми е близо до работа и да могат да го прибират лесно свекърите. Така не се налага да ходи на занималня. Подбрах може би най- неелитното от възможните (т.е. тези които ни отговарят на адресната регистрация и адреса на моята работа). Един вид исках да е средно ниво. По натам ще си покаже дали има възможност за по- високо ниво или ще си остане на това. Понякога си мисля, че подценявам детето и по- отговорен родител би го насърчил да се развива в определена посока още от сега. Но това е положението.

Иначе нас ни викат в 8 15 в училище, почват в 8 30. Пътуваме 40 минути с градски транспорт и пеш.

И пак към горната тема. Оказа се, че в класа половината дечица са от нашия квартал. Избягали по горните причини в центъра. т.е. училището си ни е квартално. Laughing

# 130
  • София
Joy НидЕй така чУек!
Лулу не разчитай на това. Нико и той написал просто и ясно - Ники. Предполагам, като си предават листите ще им обърнат внимание, но обясних и аз, че трябва да е по подробен. Другото на което обърнах внимание е да не бърза да излиза. Много ме съмнява, че ако приятеля му Никола стане след 5 мин, Ники ще излезе на 6-тата. Както се майтапехме с майката на друго дете от класа - Дали са им деветдесет минути и ние си мислим, че ще пием спокойно кафе, ама трябва бързо да пием, че на 10-тата ще са вън бързаците.

Ааяа... нЕма такова нещо.  Naughty Това ми беше още една от причините за идеята за излизане с кафе. Инструкция: на мен тук не ми разрешават да стоя, трябва да изляза. Ще се върна в еди-колко-си-часа, когато приключи състезанието и ви изпъдят. Ако излезеш по-рано, ще трябва да стоиш като наказан до вратата - понеже вън няма да те пуснат и трябва да си тих, че другите мислят, и няма кой да се занимава с теб и т.н. Така че - стоиш си вътре като свършиш, от време на време проверяваш някоя задача, в останалото време ако искаш си рисувай нещо.
А дано пък наистина вземат да проверят нещо (дълбоко ме съмнява, ама нали целта е да се тренират).

Мен на времето за кандидат-студентския ме бяха инструктирали да не напускам, колкото и да нямам идеи. И хубаво, че го бяха направили, от скука взех, че се сетих нещо, дето не ми беше хрумнало в началото.

# 131
  • София
Мен на времето за кандидат-студентския ме бяха инструктирали да не напускам, колкото и да нямам идеи. И хубаво, че го бяха направили, от скука взех, че се сетих нещо, дето не ми беше хрумнало в началото.
И аз реших още малко задачки, но така и не удържах до края. Оставих малко нерешено, с ясното съзнание, че мога да го реша, но нямам нерви повече да седя. Laughing

# 132
  • Варна
mmm_, при нас ситуацията е подобна - ние пътуваме 12-15 минути с кола. С тази разлика, че не ми е близо до работа и си ходи на занималня. И аз имах и още имам съмнения, че си подценявам детето и не развивам пълния ѝ потенциал. Но тя е от най-малките в класа и за момента не блести с нищо над средното ниво. Това ми дава увереност, че съм избрала подходящо училище за нея. И при нас също натежа факта, че много от децата в квартала ни учат точно в това училище, не за друго а защото транспортът до него ни е най-удобен, та се надяваме след 3-4 клас да може и сама да пътува с другарчетата си, когато се налага. (Отделно имаме и апартамент в близост до училището и ще може да се прибира там след 1-2 години). Бъдещето ще покаже - за сега ми се струва правилен избора. Peace

# 133
  • София
И при нас също натежа факта, че много от децата в квартала ни учат точно в това училище, не за друго а защото транспортът до него ни е най-удобен, та се надяваме след 3-4 клас да може и сама да пътува с другарчетата си, когато се налага. (Отделно имаме и апартамент в близост до училището и ще може да се прибира там след 1-2 години). Бъдещето ще покаже - за сега ми се струва правилен избора. Peace
Точно, от прозорците на свекърите се вижда двора на училището. Само дето аз предварително не знаех, че ще има много деца от квартала.

# 134
  • София
Понякога си мисля, че подценявам детето и по- отговорен родител би го насърчил да се развива в определена посока още от сега. Но това е положението.

Лично според мен, да - трябва да се насърчават да се развиват. Но - пак лично според мен - не в определена посока за сега, а по-скоро във всички възможни (демек, които са ти по възможностите) - е, не наведнъж, една по една. За да може след години да знае в коя иска да се развива, къде му е талантът, кое нещо го кара да се чувства добре и на място. А не да завършат гимназия и... тепърва да си търсят, така да се каже, мястото под слънцето... или по-скоро областта, в която биха искали да продължат, и да се лутат като сврачета нощем. И отново подчертавам, това си е лично мнение;  определено много хора - отговорни хора - намират, че е по-важно да се осигури време за игра и/или излизане - и истината е, че просто си зависи от детето. Ако когато е вън се чувства добре и все намира с кой да играе, това е доброто за него. Ако, както е Давид, основната му цел е да се добере до таблета, определено всяка друга дейност е по-смислена и полезна.

Общи условия

Активация на акаунт