ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 656
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Цитат
ПУК = ПредУчилищен Клас.
И ПУК= ПГ  Grinning  По мое мнение ПГ е по-точно/правилно, защото до първи клас все са групи, независимо къде - в ДГ или в у-ще.  Simple Smile  Ама нейсе де... минахме го.  Simple Smile
Аз за закуска утре ще слагам плодова салата (ябълка, банан, киви, круша и портокал с шоколадова заливка). За други ден сиренца (гауда, бри, сеждамер) с краставица.
Взех да пробвам Коризалия за хремата ми, пък да видим.  Thinking

# 106
Цитат
ПУК = ПредУчилищен Клас.
И ПУК= ПГ  Grinning  По мое мнение ПГ е по-точно/правилно, защото до първи клас все са групи, независимо къде - в ДГ или в у-ще.

В училище не може да има групи, само класове, с класни ръководители.
Групите са в детската градина, с възпитатели.

# 107
 Явно има разлика в наименованията в различните училища. В повечето частни забелязвам, че се нарича ПУК, което е съкратено от предучилищен клас. Иначе при нас имаше огромна разлика в материала и гледането  от детската градина.

Как става този номер. Преди малко видях поста на Морена. Бързо издайте тайната Simple Smile

# 108
  • Sofia
Изтрих го, Дъждец, защото не искам да споря... не съм наясно, само си разсъждавах. Simple Smile

# 109
Разбрах аз, но исках да питам как се трие. Сега пробвах с предния пост и стана, а с този преди твоя не. Явно трябва да е някакви секунди след публикация.

# 110
Има ли отговор след твоя, не можеш да изтриеш постинг. Само можеш да го редактираш.

# 111
  • София
Тц - 134-то. А какво е ПУК, това чудо не съм го чувала май...

А, аз се заблудих по математиката.  Peace
В Младост 125 СОУ е с математическа насоченост, не ти ли харесва?

ПУК = ПредУчилищен Клас.

Защо, хареса ми - но шансовете за 1ви клас за него бяха никакви, не ни е квартално, а напливът беше...огромен.

# 112
  • София
Тц - 134-то. А какво е ПУК, това чудо не съм го чувала май...

А, аз се заблудих по математиката.  Peace
В Младост 125 СОУ е с математическа насоченост, не ти ли харесва?

Математическите класове в 125то са 5-7 клас. В началното са си нормални класове, но има голям наплив и извън един тесен район е почти невъзможно да приемат дете. Е, начини винаги има, но не и регламентирани.  Wink

Писали сме едновремено с Кати.

# 113
  • София
Ако бусчето взема повече деца, може затова да се бави и да обикаля повече.
При нас пристига в 8:05. Детето става 7.40-7.45.
Ние сме много далече от училището, но по околовръстното се стига за половин час и хубавото е, че вълната със задръстване е винаги в обратна посока.

Кати
, не си ли харесахте някое училище в Младост? Аз много се колебаех за Шилер (145то и 55то). Избрах сегашното училище заради по-добрата база с по-малки класове,  по-добрата храна и повече грижа за децата. Последният критерий за съжаление не се оправда.

това беше с немски - според мен доста излушно за момента - и с такси, също проблемно.Е, ако до 4ти клас му върви леко математиката, ще може да кандидатства тогава. За сега му е допълнителен стимул допулнителният сън...

А, последните 2 поста са от таблет, мразя ги тези уж клавиатури.

# 114
  • В светлината на слънцето
Чак сега успявам да се включа. Peace
Нашите почват в 8.30, трябва да са на чина в 8.20. Затова го вдигам по-късно от леглото. А закуската в училище си я хапва без проблем - тази у дома си е за у дома, не се брои. Ако я прескоча, ще настане война, нали ви казвам. Пък и той директно си отваря сам хладилника или кутиите, и ако няма нищо готово, сам си я прави. Mr. Green
Кати, това се казва дълго пътуване. Shocked Признавам си с ръка на сърцето, че не бих причинила такова нещо на детето, дори да е най-великото училище на света. То по тази причина се и отказах да го записвам в 133-о, макар че беше сигурен приема му там и без опашката. Ох, направо ми стана жал за детенце.  Confused
Морена, и ние тази вечер ще сме на коледен филм - такава ни е задачата по календара. Grinning

# 115
  • Варна
И аз съм от тези пропътували целия град до гимназиите, средно 40-50 минути в едната посока, а за основно училище малко по-малко - 20-на минути. Затова много се надявах малкият да учи наблизо, но кварталното някак не ме спечели, само близост не е достатъчна.
Иначе почваме от 8.00. Това много го гледах, защото има училища, в които 1 клас започва в 7.30  Shocked Та излизаме от нас в 7.40, с колата осем-десет минути и сме там. А кога ставаме, не питайте. Аз в 6.40, а детето започва да се събужда от 6.50 до ...  Laughing

# 116
  • София
И аз съм от тези пропътували целия град до гимназиите, средно 40-50 минути в едната посока
Ми то всички в големите градове сме минали през това - но чак в гимназията обикновено се сменяше училището. Дотогава си карахме в кварталните.

# 117
  • В светлината на слънцето
Така е, чак в гимназията се започна с пътуването. Peace Дотогава - в кварталното училище, което на мен конкретно ми бе на 2-3 минути път от дома - 12-о имам предвид.  Peace Между другото заради носталгията по детските години, бях на ръба да запиша първокласника в това училище - не е съвсем отдалечено от мястото, където сега живеем, на 5-6 минути с кола, айде 10 със светофарите, а пеша - не повече от половин час ходене в детска компания (това в топло време - проверено, понеже често се прибираме пеша от Борисовата градина). Обаче пак ми докривя, че ще карам детето да пътува излишно и се отказах. Simple Smile
Оф, и като отворихме дума за училища, да си кажа болката - снощи каката ни сюрпризира, че иска след четвърти клас да учи в музикалното. ooooh! Има време де, дано й мине мерака. Thinking

# 118
  • София-Младост

Кой ще ходи в 125то в събота? Нали ще трябва да ги чакаме и... ами, за големите сигурно ще е малко скучно ако няма компания.

И аз съм в групата на чакащите. Ако решите може да изпием набързо по едно кафе.

# 119
  • София
О, училищата тук по мое скромно мнение могат да съсипят в зародиш всяко желание за учене... Ако не се беше случило така, че да се преместя, в най-добрия случай щях да добутам някак гимназията - и то понеже като цяло на всички в крайна сметка пишеха 3 в някой момент. Не, благодаря. По-добре изобщо да не ходи на училище...

На съботния въпрос - идеи как да се намерим / разпознаем / на кое място да се търсим? Не съм особено запозната с непосредствената околност там...

ПП
Винаги съм пътувала до у-ще. Още от 1ви клас - близко училище просто нямаше. И винаги съм пътувала сама. И напред, и назад.

Общи условия

Активация на акаунт