ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 652
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Лулу, разногледа станах... Crazy  Joy

Гушкан трябва да е в у-ще в 8.15ч., и към и 20 се качват, започват в 8.25ч. С автобуса пътуваме 20мин. и после 7 мин. до у-щето. Когато съм сама тия 20 мин. си чета книжката.  Grinning
Днес нали имат 4 часа... докато се обърна в къщи и тръгвам да я взимам.
Иначе са до буква П и 10, харесва ми темпото, като слушам някои от кога са на 10... Simple Smile

# 91
  • София
За протокола, Давид става в 6, бусчето го взема в 6.40, часовете им почват в 8, пристигат там към 7.50. Стигнали са до буква ф и са на 9. Май. Понеже основно учи по сборниците, дето аз съм му взела, взех да им губ1я спатиите на онези, официалните - ама както и да е.

Кой ще ходи в 125то в събота? Нали ще трябва да ги чакаме и... ами, за големите сигурно ще е малко скучно ако няма компания.

# 92
За протокола, Давид става в 6, бусчето го взема в 6.40, часовете им почват в 8, пристигат там към 7.50.  
Сериозно ли пътува всеки ден детето ти с бус по час и нещо преди училище? То и от другия край на София да пътувате би трябвало да стигат по-бързо? Ако не е някаква техническа грешка излиза, че изкарва час и 10 минути в път само в едната посока? Е, това не бих си причинила на детето, независимо какво е училището и колко прехвалено и елитно е.
Моята става към 7.15 - 7.20, закусва, признавам си, докато се разсънва с детско пред ТВ, после се приготвя набързо, понякога помагам с обличането, че се мотка и в 8,00-8,05ч. баща й я води до училището, искат ги в 8.10 най-късно, почват часове в 8.20.
Няма да ходи на състезание по математика, нито на нещо друго, освен ако тя не прояви желание, но споделям мнението на Узи - от една страна е хубаво да се види обективно с какво може да се справи детето, но и да не се прекалява с амбициите на мама и тати.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 13:01 от Mira_p

# 93
Сериозно ли пътува всеки ден детето ти с бус по час и нещо преди училище?

И аз това се учудих.
Моите стават в 7.20 и излизат в 7.50 - за половин час са готови с обличане и закуски.

# 94
  • София
Аз не съм от много пишещите в темичката, но съм от най-редовно четящите.  Peace
За протокола: Дара става между 7 без 10 и 7.00. Излизаме между 7.25- 7.30. Оставяме малкия на детска градина, после мен на работа и на училище е около 8.05-8.10. Закуската им започва в 8.30, а учебните часове в 9.00.

Кой ще ходи в 125то в събота? Нали ще трябва да ги чакаме и... ами, за големите сигурно ще е малко скучно ако няма компания.

Ние живот и здраве сме в събота в 125-то. Ще ми бъде приятно да се запознаем.  Simple Smile

# 95
  • София
За протокола, Давид става в 6, бусчето го взема в 6.40, часовете им почват в 8, пристигат там към 7.50.  
Сериозно ли пътува всеки ден детето ти с бус по час и нещо преди училище? То и от другия край на София да пътувате би трябвало да стигат по-бързо? Ако не е някаква техническа грешка излиза, че изкарва час и 10 минути в път само в едната посока? Е, това не бих си причинила на детето, независимо какво е училището и колко прехвалено и елитно е.
Моята става към 7.15 - 7.20, закусва, признавам си, докато се разсънва с детско пред ТВ, после се приготвя набързо, понякога помагам с обличането, че се мотка и в 8,00-8,05ч. баща й я води до училището, искат ги в 8.10 най-късно, почват часове в 8.20.
Няма да ходи на състезание по математика, нито на нещо друго, освен ако тя не прояви желание, но споделям мнението на Узи - от една страна е хубаво да се види обективно с какво може да се справи детето, но и да не се прекалява с амбициите на мама и тати.

Просто към математиката има талант - лесно разбира принципите (и после още по-бързо ги забравя, ама то какво да очаквам, нали е моето) и много иска да има медал - пък аз му казах, че и да няма медал, ще му вземем нещо за компенсация.  Mr. Green . Но като цяло върви леко - за разлика от правописа, който е огромно мъчение, да не говорим за краснописа, от който изначално съм се отказала - борбата ми е да е разбираемо - поне ако четящия има голяма амбиция да разбере и голямо въображение да оприличи драскулките към някакви букви.

И да, толкова пътува буса...  Rolling Eyes От Младост до Пиротска. И на връщане гооре-долу толкова пътуват...  Rolling Eyes Тръгват към 14 - 14.15 и пристига 15 - 15.30. Въздъх...

# 96
Ох! Като човек пътувал до гимназия в другата част на града по 45 мин в една посока всеки ден, мога само ОХ да кажа. Много ми тежеше на мен това пътуване.Децата се приберът, починат си, а аз още се клатя със 148.

# 97
katiABV, замалко да са съученици нашите, ако сте в Питагор.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 15:05 от Анонимен

# 98
Кати са в 134-то, не в Питагор, Жаси. Горкото дете, наистина много път, а с метрото не е ли доста по-бързо от Младост до Опълченска не би трябвало да е повече от 20 минути, което е почти четири пъти по-бързо от бусчето. Моята беше предучилищна в 134-то, имаше едно момченце в групата, което пътуваше от Младост, но по този начин. Това с бусчетата сега се сещам, че обясняваха, че много обикалят и затова са толкова бавни.

# 99
  • София
Ние живеем доста по-наблизо, до Южния парк и голямата ни дилема миналата година беше вашето училище и Св.София. Но вашето предреши двубоя, като не сформира ПУК и ни загуби като клиенти.
Даже като двойни клиенти, защото и каката кандидатства и беше приета, но аз не исках да разделям децата в 2 училища.

Тц - 134-то. А какво е ПУК, това чудо не съм го чувала май...

# 100
  • София
Кати са в 134-то, не в Питагор, Жаси. Горкото дете, наистина много път, а с метрото не е ли доста по-бързо от Младост до Опълченска не би трябвало да е повече от 20 минути, което е почти четири пъти по-бързо от бусчето. Моята беше предучилищна в 134-то, имаше едно момченце, което пътуваше от Младост, но по този начин. Това с бусчетата сега се сещам, че обясняваха, че много обикалят и затова са толкова бавни.

Аз съм в 3 - чак след общината. Метрото сутрин ми е далечко. За догодина като пуснат наблизо ще видим... може би татито ще си го води сутрин и после ще се връща до работа с метро пак - има близка спирка. Аз да го правя... абсурд - трябва да отида до там, да се върна обратно, за да взема колата - край мен метро няма. Но за сега... Аз като цяло точно заради това пусто пътуване бях почти твърдо решила да не учи там, независимо от другите благинки, ама накрая братовчед ми ме кандардиса. И хубаво, че го направи, щото иначе щях да го записвам в Бастилията - а така ми се случи, че и два месеца в началото на годината изобщо не бях на работа, че и първия нямах никаква възможност и време да ходя до тук, Ни сутрин, ни ве1ер, ни когато и да било... наистина не знам как щеше да стане.

# 101
  • Sofia
Гушкан седна да си чете, както искаше роман, зърна "Прикази колкото усмивка" на Дж. Родари и я грабна. Та това чете сега. След това ще пише домашните. Днес са взели малко "д".
Чудя се аз дали книжката да си чета или поредния коледен филм да си пусна, че списъкът ми е голям...   Crazy

# 102
Тц - 134-то. А какво е ПУК, това чудо не съм го чувала май...

А, аз се заблудих по математиката.  Peace
В Младост 125 СОУ е с математическа насоченост, не ти ли харесва?

ПУК = ПредУчилищен Клас.

# 103
Ако бусчето взема повече деца, може затова да се бави и да обикаля повече.
При нас пристига в 8:05. Детето става 7.40-7.45.
Ние сме много далече от училището, но по околовръстното се стига за половин час и хубавото е, че вълната със задръстване е винаги в обратна посока.

Кати
, не си ли харесахте някое училище в Младост? Аз много се колебаех за Шилер (145то и 55то). Избрах сегашното училище заради по-добрата база с по-малки класове,  по-добрата храна и повече грижа за децата. Последният критерий за съжаление не се оправда.

# 104
Здравейте!
И аз да се отчета - Матей започва в 8,00, а в 7,50 най-късно ги искат на училище. Става в 6,40 - сам минава през тоалетната, банята, облича се и в 7,20 излизат с баща си. Чантата е нагласена от предната вечер - сам си я гласи. Закусва на училище в голямото междучасие - дават им закуски. Аз му глася плод, който сутрин прибирам в раницата.

Общи условия

Активация на акаунт