ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 258
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • София
били down от 7 часа. Ама мисля, че бях пробвала навремето... намерих няколко серии в наританите... ам.  Mr. Green

# 76
  • В светлината на слънцето
Гледането не пречи на яденето, обличането и т.н.
Това при мъж не може да стане.

Говори ми. Mr. Green Макар че аз у дома причислявам и каката към групата. Тя даже е най-тежкият случай. Като зяпне нещо с полуотворена уста и ни приема, ни предава. То говориш, няма никой - не чува, в друга вселена витае. Таткото е същата работа. Малкото е най-адекватно от тримата, макар че е достойна конкуренция. Mr. Green
Иначе аз моите ги будя късно, понеже училището е буквално на 5 минути пеш. Той става в 7,45. Без закуска не тръгва, защото си е ящен. Излиза в 8,10 и след 5 минути е на чина. През това време каката е станала, измила се е, сменила е два тоалета, огледала е дали има нова пъпка на челото, ако е открила, то е изпаднала в ужас 2-3 пъти за загрявка, следва активно търсене на крема, който е пред очите й, обаче тя не го вижда, а се върти около оста си и изпада във все по-голям ужас, следва трето преобличане, намиране на крема, мазане, сядане за закуска, гледане в небитието разсеяно и отнесено, хапване колкото да не е без хич, пак гледане отнесено, зацикляне и отваряне на еййй такива очи, понеже се сеща, че е забравила прическата, правене на прическа, разваляне, правене на нова прическа, евентуална четвърта смяна на дрехи, най-после обличане за излизане, следва скоростно събуване и връщане в стаята, защото е забравила я учебник, я книга за четене по време на занималнята, я нещо друго, обуване, евентуално повторно събуване и връщане, вече изнервено в стаята, защото пак е забравила нещо, обуване, търсене на телефон, намиране - не от нея, а от някой друг, вече закъсняващ за работа, и най-после, о, чудо, тръгване за занималня - те са втора смяна, сутрин са на занималня. Питате ли ме? Mr. Green Това е в лошите дни. В добрите дни е станала, измила се е, сложила си е каквото трябва на лицето, облечена, с прическа - направена самостоятелно, хапнала колкото да не е без хич и тропаща с крак на вратата, защото някой от нас се е замотал и я бави. Mr. Green

# 77
lulumba, свят ми се изви, като те прочетох!   Laughing
Моята седмокласничка е като войник - става сама преди всички, мие зъби и лице, слага си лещите (с диоптер е), закусва каквото си направи (сандвич най-често), пак си мие зъбите, защото е с брекети, облича се за 2 минути и пак й остават 10 минути до буса, та слиза да го чака, сакън да не мине и да ги забрави!
Брат й е точно наобратно, 2 часа да има да се натутка, пак ще закъснее.
Темперамент и характер, това е, от деца се вижда какви ще са, като пораснат.  Peace

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 23:47 от Анонимен

# 78
  • В светлината на слънцето
Така е Жаси, различни темпераменти, различни интереси, но пък няма да ги връщаме. Grinning Истината е, че като реши тя може да бъде много изрядна и точна, но по принцип е хаотична, разсеяна, мечтателна. Докато той е организиран като войник. Даже сам си прави закуската. Стига да не работи телевизора. Тогава става копие на кака си. Mr. Green

# 79
А, как ще ги връщаме, в никакъв случай! Grinning  Каквото са, такива, само да са живи и здрави!  Simple Smile
При нас айпадът държи първенството по зомбиране, после телевизорът и гледам да не ги отпускам за неограничено време.
Днес прочетохме половин книга за Дръндьото, направо ме заболя устата. Почти изчетохме поредицата, остана само последният том.

# 80
  • София
Добро утро!  Coffee
Гледам, че си говорите за сутрешно ставане и приготвяне за училище. При нас има казармен ред, мъжът ми е много бърз и понеже той води първокласника на училище, всичко сутрин става за отрицателно време.  animal037 

# 81
Някой има ли впечатление от тези книжки за Йоко на издателство Фют?

# 82
О, Lulumba страхотен пост-така си го написала все едно гледах 3D!
Ние нямаме проблем със ставане, оправяне и ТВ се гледа, и се закусва. Радвам се ,че нямат проблем със ставането ,че аз едвам ставам ,а заради работата ми се налага да излизам преди 6.30 и ми е кошмар голям.

# 83
  • Варна
Хахаха, Лулу, представих си Маша в подобна роля на вашата кака Simple Smile Темперамент е, да! И както каза и Жаси, няма да ги върнем, само да са ни живи и здрави! Хубаво щеше да е такива деца ако се падат на родители-бързаци (както е в моя случай) да идват с допълнителен комплект нерви за родителите!  Laughing Сестра ми е много мъдра в такива ситуации и не веднъж ми е казвала, че Мартина просто не е родена да бъде служител от 9 до 17ч. Тя ще се занимава с нещо по-творческо и разчупено, без строги граници и с темпо различно от това на останалите. Това, което ме притеснява е, че за подобен род амплоа трябва и някакъв отчетлив талант, който до сега тя явно умело крие от света  Joy
Иначе да кажа нещо много важно, защото от предините ми постове май е прозвучало неясно. В никакъв случай не насаждам разделение според това кой къде учи! Училището, в което учи дъщеря ми е също квартално и най-обикновено, въпреки че можех да я запиша и в най-елитните, ако исках. Тя изпада в ужас от "селското училище" (така си го е нарекла тя самата), защото сградата е ужасяваща. Идвала е с мен да гласувам и го е виждала и отвътре. Беше на 4г когато ме попита дали ще учи там и като ѝ казах, че е още рано да мислим, се разплака и каза: "Мамо, моля те, само тука не искам да съм ученичка!". Сградата е порутена, прилича на голяма рушаща се къща, вечер в двора се събират всичките квартални гамени и чак ми е грозно и страшно да минавам пеш по тъмно покрай това училище. Изобщо не става дума за децата, които учат там - напротив - от ДГ има поне 3-4 дечица, които останаха там и Марта по никакъв начин няма лошо мнение за тях!

# 84
  • Перник
Замислих се, вашите деца от колко часа са на училище? Като гледам, че има ставащи в 7:45... нашите ги искат в толкова да са в класната стая, а първият час започва в 8  newsm78
Вчера Калоян получил 6 по писане, ама много сериозно - с червен химикал в тефтерчето  Laughing И брои дните до 19.12, защото е решил, че непременно трябва да гледаме "Хобит" първи. Обясних му, че можем и друг ден да отидем, ама не - вече продавали билетите...голяма работа са тия реклами  ooooh!

# 85
  • Стара Загора
При нас първи клас започват в 8,00. Алекс става най-късно в 7,30 , оправя се сам –особено ако баща му отиде да го събужда, при него няма мотане. Но не закусва, или по-точно закусва много рядко. Обикновено пие само чаша мляко. В 7,45 е вече на вратата. Училището ни е на 5 мин.пеша, а баща му го кара с колата. Така че все още не е закъснявал. Но от първия ден си приготвя нещата сам от вечерта. Дори не го проверявам вече. Досега е имал една забележка, че не си е носил боичките по рисуване, но това заради мен - защото реших, че като им искат пастели - то бои не им трябват за този час.

# 86
  • sf
При нас започват в 8:20. Искат ги там най-късно в 8:10.

# 87
Като казахте боички, смешна случка с малкия - понеже много обичам качествени моливи, взех му акварелни. Обясних му как се рисува с тях и как с четка и вода можеш да ги разнесеш като боя. Занесе ги той в училище, нарисувал картина с тях и понеже било в час, в който не може да ползва вода и четка, плюнчил си пръста и размазвал, плюнчил и размазвал, лошо ми стана   newsm09

Колко графит е погълнал по този начин, не се знае, но му казах веднага да я изхвърли тази рисунка.  Crazy Laughing

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 10:52 от Анонимен

# 88
Жасмин  Joy

lulumba и твоята разказ много ме разсмя рано сутринта.

Стефи, започва у-ще в 8 часа. По принцип към 7,40 е там даже и по рано, когато баба и' е първа смяна на работа.

# 89
В осем и двадесет започват часовете. Преди да тръгне малкия на ясла, редовно тичаше в 8,15ч. Сега с графика на брат си обаче има време и да си поиграе с приятели преди часовете около 30 минути. Та от ставането до началото на часовете и филмче е гледал и с приятели е играл, а онзи ден и домашно е писал, че си беше забравил заданието в училище. Ще го видя другата година, като ще делят стая с друг клас, колко ще си забравя нещата, че сега редовно някой учебник или тетрадка спи под чина в училище.

Общи условия

Активация на акаунт