ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 714
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Тинкърбел, мисля, че заслужаваш орден Стара планина с мечове Simple Smile

# 196
  • Варна
Абсолютно! Евала!

Моят син снощи за пръв път в живота си беше на истински концерт в зала, както си му е редът (бутиков коледен концерт на Георги Христов). Не знам кое беше по-забавно - да гледам концерта или да гледам реакциите на детето. И да отговарям на валящите въпроси, от невероятен по-невероятен  Laughing
Смятам скоро да го заведа да гледа опера (е, някоя по-кратка), ще бъде още по-интересно Simple Smile

# 197
   Тинкърбел,мила...... Hug Hug Hug!!! Много сте сладки! Grinning   Кой "номер" е първолачето- 2 ри,ли?

# 198
  • Варна
Тинкърбел,   bouquet Аз още между 8:00 и 8:05 бих се разкрещяла Rolling Eyes Не мога и за второ да си помисля! Евала!

Кати, моето дете не би последвало такива съвети, дори ако идват от мен. Laughing Не е дяволче тя, добричка ми е. И знае, че много би се притеснила госпожата и не би се скрила. А за лекаря - определено не мисля, че е за лекар състоянието ѝ. Нощем не кашля, вечер от както съм я прибрала докато си легне се чуват максимум 4-5 накашляния. Сутрин също толкова, но предвид, че времето е по-кратко, може да се каже, че сутрин кашля повече. Но е като да я дразни гърло, не дълбока отхрачваща кашлица. Пролет и есен, при смяна на времето винаги я има и затова не съм я спряла от училище - минава от самосебе си.

# 199
  • Sofia
Цитат
Абсолютно!
Аз бих изпушила, изтрещяла или нещо такова... ooooh!

# 200
  • София

Тинкърбел, смях се с глас и до сълзи

# 201
  • София
Тинкърбел,   bouquet Аз още между 8:00 и 8:05 бих се разкрещяла Rolling Eyes Не мога и за второ да си помисля! Евала!

Кати, моето дете не би последвало такива съвети, дори ако идват от мен. Laughing Не е дяволче тя, добричка ми е. И знае, че много би се притеснила госпожата и не би се скрила. А за лекаря - определено не мисля, че е за лекар състоянието ѝ. Нощем не кашля, вечер от както съм я прибрала докато си легне се чуват максимум 4-5 накашляния. Сутрин също толкова, но предвид, че времето е по-кратко, може да се каже, че сутрин кашля повече. Но е като да я дразни гърло, не дълбока отхрачваща кашлица. Пролет и есен, при смяна на времето винаги я има и затова не съм я спряла от училище - минава от самосебе си.

По-скоро исках да кажа, че ако възпитател (или8 учител) в детско заведение (или училище) подозира, че състоянието на дадено дете изисква някакво действие, той (или тя) следва да се обърне за съвет към компетентно лице, а не да назначава лечение или режим - какво, другият път хапче или сироп ли88 ще даде? Така просто не се прави.

# 202
  • Sofia
Цитат
какво, другият път хапче или сироп ли88 ще даде?
Това едва ли. Simple Smile 
Моята съм я инструктирала, че не трябва да пие никакви хапчета и да ѝ слагат инжекции, без да са говорили с мен.

# 203
  • София
Днес сутринта в трамвая влиза татко с първокласник и двете сестричета близначки на възраст 5-6 годишни. Влизат и щом виждат празни места и трите хукват в три различни посоки да седнат. Бащата разногледо, ма моля ви се съберете се на едно място. Баткото решава, че ще слиза една спирка по рано. Сестричките пък искаха да слязат една спирка по- късно. Всички в трамвая много им се радвахме, а човека гледаше в три посоки. И накрая една баба реши за уместно да попита, А и трите ли са от една майка и един баща. Laughing Жената беше добронамерена, ама . . разби ме с този въпрос.

И сега, като чета Тинкърбел ....  bouquet

# 204
  • В светлината на слънцето
Тинкърбел,  Joy Наистина си майка-героиня.    bouquet  bouquet  bouquet
У нас в лошите дни ситуацията е сходна, при това с две деца. Не искам и да си представям какво би било, ако има още два броя. Mr. Green Макар, че упорито ме обработват за куче и вече твърдо съм обещала, така че май ни предстои още по-голяма лудница. То сигурно кучето ще е най-послушното и кроткото от всички. Mr. Green
Донси, твоят момък съм го признала. Hug
Dive, милото детенце. Sad Стана ми мъчно като си я представих самичка в класната стая. Sad Предполагам, че жената го е направила от най-добри чувства, но не е преценила, че може да има и обратен ефект. Може би трябва да поговориш с нея.  Peace
Лу, я кажи от само себе си как се пише? Наскоро рових в нета и не можах да открия еднозначен отговор.
От само себе си. Това е правилното изписване, няма сливане. Peace
...
Някой ден ще си тръгна и те няма да забележат, че ме няма.  Laughing

Пък може и да се зарадват...
Joy Joy Joy Joy...
Така ме разсмя, Светле...  Joy Joy

И да, децата са съвсем различни когато са с различни хора. Simple Smile

Абсолютно. hahaha Моите пред други хора са като ангелчета. И хората ме гледат с лошо - как мога така да хуля добрите, послушни деца. А те едни такива мили, с невинен ангелски поглед, абе само крилца им липсват. Което категорично не отговаря на истината. Naughty Mr. Green Crazy

Светли, това ми припомни първото посещение на концерт на каката. Беше на 3 години и отиваме на концерт на татко й в зала "България". Преди това е обяснено, че на класически концерт не се говори, мърда, шуми, не се излиза, разхожда и т.н. Дотогава беше ходила само на концерт на Мадона на националния стадион, което си беше масово мероприятие и не се брои. Та сядаме ние, започва концертът, тя слуша прилежно. По някое време ме дърпа, навеждам се и тихо ми прошепва: "Искам тоалетнаааааа, ама голямааааа, и бързооооо". Казвам да опита да постиска още малко до антракта. След 5 минути, пак ме дърпа: "Не могаааа, излизааааа". Измъквам я по най-бързия и безшумен начин, бера срам по пътя естествено, защото възрастните дами ме гледат укорително, но в крайна сметка успяваме да се измъкнем почти незабележимо и свръхтихо. Излизаме и тя се заковава на място, след което ме поглежда с едни хитри очички и тържествуващо казва: "Шегичка". ooooh! hahaha

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 12:21 от lulumba

# 205
  • sf
Тинкърбел, толкова хубаво си го разказала,че чак ми се прииска да видя лично какво е с 4 деца  hahaha

А вижте какво си е написал Виктор в "дневника". И преди да ме обвините,че му ровя в нещата, той сам ми го показа, защото иначе нямало смисъл да го пише, ако никой не го чете  Joy
Скрит текст:

# 206
  • Варна
Божкейййй! Тоз любовчия! Чак страх да те хване какво ще има нататък в дневника! Сладуран! Heart Eyes

# 207
Тинкърбел, Донсита, много е весело при вас! Смях се с глас - доколкото ми е останал, че двамата с мъжа ми сме с бронхит, докато малката е по-добре и беснее, вероятно от понеделник ще е пак на училище.
При нас се е случвало, при предно разкашляне от госпожицата, след като лекарката изрично е препоръчала и дала бележка да не играе физическо - притеснението е относно събличането, размотването по къс ръкав из училище и студения салон, да е била сама в класната стая и да си пише / рисува докато другите са на физическо. Госпожата / класната/ й предложила да стои и да гледа в салона, да отиде с нея в часа на друг клас - по английски или да си остане сама и тя си избрала последното. Но по избор на детето, а не защото госпожата е решила, така че Dive вашата не е постъпила добре според мен.

# 208
  • Някъде в облаците
Тинкърбел, когато прочетох постинга ти се изчервих пред компютъра и си казах: ауу, аз си мисля, че с едно не мога да се оправя бързо и спретнато ..... като пъдар съм сутрин на Мире - ако не я юркам непрекъснато, ще ходи за четвъртия час  Mr. Green
donsita - показах на Мире снощи снимката от фейсбук, тя го прочете и каза ....... оу, момиченцето сега няма да се отърве от целувки (от личен опит  Joy) и завърши - Вико си е Вико Party

santa2Тя си брои дните на едно календарче до ваканцията. Другата седмица ще ходят на театър - в Театър София - Питър Пан. Бяхме събрали парички за Коледно тържество (на 23.12.) в Руския културно-информационен център, но ....... отмениха всички мероприятия, защото излизали по-рано във ваканция. На 23 декември в класната стая - кратко коледно тържество, дечицата ще си разменят ръчно направени коледни чудесии, а мамите ще им приготвим почерпката.
Контролни - чудесно, математиката й е по-интересна. Две родителски срещи - учителките подробно на всеки родител обясняват за всяко дете индивидуално. Това, което ме учуди, че им било забранено да се съобщават данни за детето пред всички.  newsm78 От миналата седмица имат доста отсъстващи поради боледуване дечица, че 2 дни и учителката. Засега е здравичка, учи и ..... си чака Коледа.  Laughing Laughing Laughing

# 209
  • София
Тинкърбел, много забавно разказано. С 4 деца е лудница. Но това, че имаш момиче ти го броя за бонус. Аз имам 2 момчета и като добавим мъжът ми сутрин, усещането е като за 4. Нито той, нито първокласникът са в състояние да си намерят дрехите, чорапите, нокторезачката, дезодоранта, обувките, шапката, якето .... да не изброявам. Единствената разлика е, че 30 годишният може да глади.   bouquet

Dive, и на мен много мъчно ми стана за момиченцето ти. Предполагам, че учителката е имала само добри намерения, но да оставиш само дете в класната стая, докато другите играят навън, си е по-скоро наказание. Моят син беше изпаднал в подобна ситуация 3та група в детската градина. Той е супер разсеян, по принцип, не гледа къде тича и често му се случваше да падне или да се удари в нещо. И така един ден си разбил главата пред едно от госпожите в детската малко преди да го вземем в 5ч, когато мед. сестрата вече не е там. Милата жена беше изхабила една бутилка кислородна вода да му спира кръвта, обадила се на 112, но ние бяхме там първи. Оказа се, че само кожата е сцепена, черепът е здрав, но жената много се беше уплашила. След тази случка, моят син беше постоянно оставян да седи на пейката, докато другите деца тичат и се гонят. Беше му много мъчно, но госпожата просто имаше страхова невроза от него. Леко, леко се успокоиха нещата и пона да го пуска пак да тича. Но в напрегнати моменти, отново го слагаше на пейката  Joy И така...

Момичета, много хубаво слънце има днес. Кучето отново е пробило през оградата. Събота и неделя ще изливаме бетон за нова, няма да стане иначе. Лошото на снега е, че като се стопи, остава мноооого кал. Дано се заснежи пак за Коледа  Wink

Общи условия

Активация на акаунт