ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 335
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Добри, май вашият сценарий ще е като нашия Simple Smile И нашата петица беше с тумбаче и перчемче Simple Smile Но я играеше едно клеченце Heart Eyes
Нашето тържество мина много добре. Пяха, рецитираха децата, радвахме им се, после се почерпиха и получиха дребни подаръчета и похвалки. Имаше баница с късмети (на Машенка ѝ се падна веселието Laughing) и ни бяха изработили картички. Много мило ми стана, едва се сдържах да не се разплача пак Embarassed.
Аз за ваканцията не съм изработила много стройна система - ще си решава от сборника по една страничка и по една страничка препис или диктовка ще прави на ден (без неделите, че тогава просто отказва да работи - било почивен ден Confused). Другото ще е четене - когато, каквото и колкото иска.
А вчера като ѝ казах колко точки има на КМС и колко много се гордея с нея, реакцията беше: "Добре. А днеска знаеш ли че М. ще бъде с очила на тържеството, защото ще играе баба Недка с трудната сметка?" Joy Въобще не се впечатли девойката. За "Аз, природата и светът" също почти никаква информация не даде - лесно било, не помнела и така...

# 391
Хаха, сладурка.  Grinning

На "Аз, природата и светът" имало задачка да се оцвети българското знаме; друга - да се оцвети някаква картина в есенни цветове. Имало е и въпрос кой къде живее, или къде живее през зимата, с мечка, лисица, щъркел и лястовица; както и въпрос какво трябва да се занесе на първия учебен ден и да се ограждат предмети - букет, раница, тетрадки...

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 17:05 от Анонимен

# 392
  • Варна
Как са резултатите ви от последните състезания? Като гледам за КМС има за повечето градове, ние ще сме от последните по чакане... отворих някои от градовете и ми прави впечатление, че почти няма максимален брой точки. Не знам в София как е.
В Таралеж-Общество детенце се отчете с 18 от 20 точки, много е доволен.
Може ли линк?
Линк за кое? Ако е за Таралеж - няма такъв, резултатите са изнесени на табло в училището.

# 393
  • София-Младост
Как са резултатите ви от последните състезания? Като гледам за КМС има за повечето градове, ние ще сме от последните по чакане... отворих някои от градовете и ми прави впечатление, че почти няма максимален брой точки. Не знам в София как е.
В Таралеж-Общество детенце се отчете с 18 от 20 точки, много е доволен.
Може ли линк?
Линк за кое? Ако е за Таралеж - няма такъв, резултатите са изнесени на табло в училището.
Останах с печатление, че сте гледали резултати от КМС по градове...защото намирам линк, където мога да проверя по име резултатите. Искам да видя как са се представили като цяло децата.
Май за София няма такъв списък
http://forum.alekdimitrov.com/index.php/topic,59558.0.html

# 394
Останах с печатление, че сте гледали резултати от КМС по градове...защото намирам линк, където мога да проверя по име резултатите. Искам да видя как са се представили като цяло децата.

Има тема за математически състезания, там се пускат линкове с класирания по градове.

# 395
  • Варна
Ала-Бала, точно в този форум гледах резултатите по другите градове. За София не видях обобщение.

# 396
  • В офиса

Имало е и въпрос кой къде живее, или къде живее през зимата, с мечка, лисица, щъркел и лястовица....

Моят на това е пратил лисицата в хралупа, а мечката - в гората и това му била единствената грешка (сигурно са ги обсъждали с учителката после) Ама то това състезание си е за радост на децата, не мери някакви свръх енцикопедични знания (ако зависеше от мен, а не от него, на нищо нямаше да го пратя)

# 397
А какъв точно е бил въпросът, кой къде живее по принцип, или през зимата, че моят не си спомняше? И какви са били възможностите за избор на места за живеене? Нали ни беше вчера тържеството, не го разпитах подробно за състезанието.

# 398
  • В офиса
През зимата. За възможностите за избор не знам. Той моят бе телеграфен, разговорът за състезанието бе в едно изречение.

# 399
  • София
Моята пък нищо не сподели освен, че е заграждала растения и е оцветявала.
Нашето тържество е утре от 11.

# 400
Не съм го готвила за тези тестове, не видях, че има от предни години. Но тъкмо ще видя какво е научил в училище.

Тук намерих интересна игра със състав на числата, има и за по-малки деца: http://solveme.edc.org

# 401
  • София
Благодаря на включилите се с предложения за детски представления. Непременно ще посетим тези на които не сме ходили. Аз питах наистина за представления за възрастни. Например в Сатирата има постановка на Иво Сиромахов, която си е означена със 16+. И като знаем автора е ясно, че няма да става за деца.
Взех за детската Шумът на върбите в същия театър.

"Лешникотрошачката" е първият балет, който съм гледала като дете. С него обикнах това изкуство. Жалко, че моите не го обичат. Аз също го препоръчвам.

"Вдън горите" също е в нашия списък. Забелязала съм, че колкото и да са страшни филмите, стига за са тип приказки не е проблем. Гледал е "Хензел и Гретел, ловци на вещици", "Ван Хелзинг" и прочие. Но има ли филми екшън или драма с насилие, определено не ги гледа. Не, че аз го каня, но се случва ние с баща му да гледаме нещо и той да прелети и сам си налага цензура.

За ваканцията са ни казали да упражняват четене и диктовки. Така че ще трябва, колкото и да не ми се искаше, да прави нещо освен четене.

Браво на дечицата за добрите резултати от състезанията.

# 402
Здравейте!
Нашето тържество е днес - от 17,00 часа - с коледна и новогодишна тематика. Матей е сурвакарче. Party Вчера правихме проба на носийката - ризка, елече, поясче и потурки, и засякохме - цялостната нагласа ни отне 20 минути.  Shocked След малко започваме да се гиздим, че да имам време и аз да се облека и да отиваме към училището.  Peace
Утре пък им е почерпката с класа.  Party

# 403
  • В светлината на слънцето
Нашите ще празнуват на 23-и - и малките, и големите. Малките ще се почерпят в стаята и ще купонясват, а класът на каката ще си разменят подаръци. Първокласниците няма да участват в коледния спектакъл, че става голяма навалица там. Каката ще танцува. И иска сребърен грим. ooooh! Добре, че хората са измислили пигменти за целта, та ще спасявам положението.  Crazy ooooh!

# 404
Браво на всички деца с добрите резултати от състезанието.

Вчера си останах вкъщи, че малкия е болен с темп. и червено гърло, и Стефи имаше късмет да отида на тържеството в у-ще, което по принцип не беше за родители. Имаха стихчета за Рождество Христово, пяха песни танцуваха, забавляваха се. Беше много доволна че отидох. Говорих и с г-жата, че от както съм на работа не съм я виждала, трябва да упражняваме четенето през ваканцията.
Във вторник беше на театър "Бяла приказка" по Валери Петров, много и е харесало.
В понеделник г-жата ще ги заведе на сладкарница да се почерпят, а във вторник ще има изненади от у-щето. И двата дни май няма да имат учебни занятия.
На Коледа ще имат участие в църквата, а ние трябва да пътуваме, но май ще се съобразим с нея, че тя има голямо желание да участва.

Общи условия

Активация на акаунт