ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 389
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
В отговорите пише, че може фигури или число, оценява се за вярно...

Не може само число. Може или фигури, или число+фигура.

Излезли са резултатите от Любословие, моите и двете деца са се класирали за 2 кръг.

# 256
Или число и надпис след него.

Къде да ги видим резултатите? Намерих ги. И моята също Simple Smile
Тя ми се разсърди, че не съм я записала за Аз и природата. Щяло да й бъде интересно. Аз пък въобще не се сетих да я питам за него. Реших да не се товари излишно. ГОлям ентусиазъм сега, да видим до кога Simple Smile

Вчера ми попаднаха някакви състезания от Детската академия. За  ПУК и 1ви клас текстовите задачи бяха много завъртяни.
Жас, вие на това ли се явявахте?

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 18:18 от Пролетен дъждец

# 257
  • София
Моят син излезе след 30 минути от състезанието. Още не съм ги разпечатала, за да видя как се е справил, но последната със сигурност я е объркал. Най- трудна му е била 5 задача с огледалното писане.

Всяка изминала година май стават все по-сложни задачите.

Давид каза още като излезе, че тази (5тата) със сигурност я е сгрешил цялата.

# 258
  • София
докато е решавал дойде съобщение за пратка при куриера Laughing и сега не мога да го убедя, че "Влечугите" не са награда заради състезанието Simple Smile

Що да не са награда? Щом иска награда и е получил такава - според него - що му отнемаш наградата... има си я, негова си е... и да - награда си е.  Sunglasses

# 259
  • София
И моят така, само че ще му вземат 2 точки за последната задача. Сега погледнах оценяването и се оказа, че фигурите е трябвало да се нарисуват, а той е написал числа!  ooooh!

Не съм питала специално, но съм убедена, че Давид е написал само числата, винаги като прави задачи му казвам да напише отговора и да не си играе да рисува / оцветява...  Blush Crazy

# 260
За  ПУК и 1ви клас текстовите задачи бяха много завъртяни.

За Детска академия ли питаш? Да, моят син има 2 медала на техни състезания - златен и бронзов.

На Любословие също се яви, записала съм го и за другото. От техния клас всички се записват вкупом и той как ще се цепи от колектива.  Laughing А и нали са през учебно време, нямам нищо против. Ако трябваше да го мъкна другаде, едва ли щях да го запиша.

А за прерисуването - струва ми се лесно. В Крокотак и Азбука на мисленето е пълно с такива примери, може би защото моят съм го занимавала с тях, там имаше доста по-трудни задачи. Но и това не е математика, това е фина моторика - не съм предполагала, че ще дадат рисувателни задачи на математическо състезание. Чудя се каква е целта на заниманието, също и на това в 10 задача.

# 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моят ще се окаже пунктуален   Blush казва, че е нарисувал топките, панделката и "дръжката"  Blush

Hug КатяАБВ, те "Влечугите" са си за него, така ги искаше, милия, поръчвах ги на три места и ден по-късно идваше писмо, че не могат да ни ги доставят.
но сега някак върза състезанието с книжката, а не ми се искаше да приема книгите като награда за труд.  и състезанията като нещо, за което трябва да получи награда Blush
книгите са забавление и награда сами по себе си. и състезанието е забавление...

какво е това състезание по "Любословие"?  Blush май само аз не съм разбрала  Blush

# 262
  • София
За  ПУК и 1ви клас текстовите задачи бяха много завъртяни.

За Детска академия ли питаш? Да, моят син има 2 медала на техни състезания - златен и бронзов.

На Любословие също се яви, записала съм го и за другото. От техния клас всички се записват вкупом и той как ще се цепи от колектива.  Laughing А и нали са през учебно време, нямам нищо против. Ако трябваше да го мъкна другаде, едва ли щях да го запиша.

А за прерисуването - струва ми се лесно. В Крокотак и Азбука на мисленето е пълно с такива примери, може би защото моят съм го занимавала с тях, там имаше доста по-трудни задачи. Но и това не е математика, това е фина моторика - не съм предполагала, че ще дадат рисувателни задачи на математическо състезание. Чудя се каква е целта на заниманието, също и на това в 10 задача.

5-та задача: елементи на симетрия / огледална симетрия.
10-та задача - елементарно уравнение.
В бъдеще време.

Давид тотално не е направил симетрията. Но е едно от особено съществените неща в математиката. И физиката. И химията. Няма общо с рисуване. Пак се ползва пространствено мислене, но едва ли фината моторика тук е най-важната, по-скоро намирането на правилните места за върховете.

st. Dobri, щом той смята, че а явяването на състезание заслужава награда книга, значи сигурно е така.  Mr. Green

# 263
katiABV, това са задачки за предучилищна възраст.
В нашата детска градина ги наричаха "огледално прерисуване",
а в Крокотак са "зрително-моторна координация": http://krokotak.com/2010/02/saedini-totchkite-ot-1-do-10/
или "рисуване в квадратчета": http://krokotak.com/2009/05/risuvane-v-kvadrattcheta/

А имаме и тази книга, преведена от руски, "рисуване в мрежа": http://www.book.store.bg/p60937/mezhduchasie-v-uchilishteto-na-s … ana-voronina.html

Синът ми такива задачки правеше на 5 г.

# 264
Браво на всички дечица явили са днес на КМС.

Показах на Стефи задачите. Опъна и' се 7-ма задача, а при 10 въобще не и беше ясно.

При Любословието, нали всички до 35 точки продължават. Моята продължава напред. Казах и че нейната приятелка има с 3 точки повече и тя се разплака. Та се обяснявахме, уж ме разбра.
А втория кръг на състезанието къде ще се провежда?

# 265
Момичета, от цялата патаклама днес забравих да ви напиша, че Комсед имат нов сайт и първите регистрирали се 1000 души получават талон за 25% намаление. Аз си разпечатих такъв и утре мисля да го оползотворя. Малкият толкова ме зарадва, че е решил всичко безпогрешно днес, че ще го заведа утре да си избере подарък.  Peace

# 266
  • Sofia
Пък аз зарадвах щерката с филмчето за пакостливия гарван на Неле Моост, а сега себе си с "Под небето на Тоскана" Simple Smile

# 267
  • София
В отговорите пише, че може фигури или число, оценява се за вярно...

Не може само число. Може или фигури, или число+фигура.
Явно не съм го дочела...моята обикновено рисува..и така беше и направила..
В http://get7.eu/ нещо много изпразнено...Както и да гледах там цените бяха най-добри, но пък изборът страшно намаля...Аз поръчах още в началото на декември и сега като гледам как почти всичко е - няма наличност, почвам да се чудя дали занапред ще имат лега...

# 268
Аз поръчах още в началото на декември и сега като гледам как почти всичко е - няма наличност, почвам да се чудя дали занапред ще имат лега...

Идея си нямам, но предполагам е заради коледната мания. Дано не го закрият, аз от тях се снабдявах основно с Лего за подаръци!

# 269
  • Бургас
EmiR обади им се. Миналата година правихме голяма поръчка от едни вид LEGO конструктор за детската градина. Нямаха толкова голяма наличност, но се снабдиха, искаха само преди това гаранция че наистина ще ги вземем. Всичко се уреди за няколко дни и дори дадоха допълнителна отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт