ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 391
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
О, аз мога само да похваля организацията в Славейков (Варна)! Децата, които приключиха по-рано ги придружаваше възрастен до входа, а там охраната и още една жена следяха никой да не си тръгне сам. Ако няма родител в двора, детето си стоеше при тях докато го вземат. Моята излезе някъде на 50-тата минута, защото изрично ѝ казах да стои до края, ама толкова е устискала милата Simple Smile Доста от първолаците излизаха рано, от това, което видях. Имаха си листчета със задачките, но моята вече го нашари, та не мога да го пусна. Предполагам, че скоро ще ги пуснат и официално.

# 241
Сисето, бързо оздравяване на Ники! За пробиотик сме ползвали и Биогайа, както и Линех бейби. Задължително се пие, ако приема АБ. Тази година не е пила, но предните имахме такива случаи.
Имай предвид, че явно сега шетат комбинирани вируси - освен с кашлицата из училището се вихри и ентеровируса, тъй като братовчедката на моята е с такъв - станало й лошо, повърнало на чина детето.
Дано са се справили добре явилите се на КМС.

# 242
  • Sofia
Дано са спокойни децата след състезанието! Simple Smile

Моята пък ме скъсва от диктовки  Wink... да съм диктувала и туй то. Добре че дадохте линкове   bouquet , освен че ползвам и Браво - http://www.danielaubenova.com/bravo-purvi-klas-4      Много ѝ се пише.

# 243
# 244
Супер бързи сте,като гледам на прима виста най-много ще е проблем последната задача,но ще видим,може и други да я узорят!

# 245
  • София
Моят син излезе след 30 минути от състезанието. Още не съм ги разпечатала, за да видя как се е справил, но последната със сигурност я е объркал. Най- трудна му е била 5 задача с огледалното писане.

Всяка изминала година май стават все по-сложни задачите.

# 246
Да споделя моите наблюдения от състезанието. Бяхме в 119, където над 650 деца бяха записани само от 1 и 2 клас (можете да си представите какво струпване на хора и коли имаше).

Подсказване не е имало. Моето дете е питало учителката за разяснения (хем го бях предупредила да се оправя сам), и учителката съвсем правилно му е отказала. И при нас последната задача е затруднила детето, първата част я е решил, но е оплескал втората. Не му е допаднал и огледалния образ (хич не обича рисуването), но твърди, че е направил елхата. Вероятно ще излязат и други дребни неща, но като цяло се е справил добре.

Откъм организация, обаче, състезанието беше голям кошмар. Децата масово започнаха да излизат на 30тата минута, повечето родители явно се бяха подготвили за по-късно вземане и стана голяма каша. Стълбището се задръсти от чакащи деца и хаосът беше пълен. За в бъдеще май ще си останем само на състезанията, на които нашето училище е домакин, днешните емоции със 650 деца и още толкова родители на едно място са ми в повече Naughty

# 247
Завърнахме се ние. Ще видим на резултатите как се е справил, но десета не я е разбрал и е изтървал един кръг при броенето на 9-та. На тази на която и викате за рисуване, а всъщност е за симетрия, се е справил, но с молив, защото отпред било нарисувано моливче. Казах му Браво маме! Какво да го филмирам, при условие че обяснявах да наблюдава всеки детайл в условието. Та незнам ще му я признаят ли при това условие. В почти всички задачи имаше уловки, за мен това е по-голямата врътка на КМС, а не сложността на сметките. По мое мнение чудесно се е справил, по негово - "Аз съм отличник мамо!" Ами браво целта е постигната. Имат желание за Великденското на пролет.
Моренка и ние ползваме Браво Г и кафявото помагало по български но на линка на сисе-то, много му се зарадвах. Ще имаме за ваканцията, че покрай КМС изоставихме диктовките малко.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 15:09 от sky*

# 248
  • Варна
Браво на момчето ти, Скай! И наистина чудесно се е справил! Мисля, че ще му го броят за вярно това с моливчето, не се притеснявай излишно. Моята не знам как се е справила на тези задача и лично аз не ѝ сложих никакви точки за нея като смятах ориентировъчно. Та от там каквото дойде - бонус  Joy Но тя и не искаше да ми обяснява много - каза: "Бе трябваше таз елхичка да я нарисуваме наобратно, ама аз нали знаеш, че много не обичам да рисувам. Рисувах там, ама не стана много красиво...", та идея си нямам какво значи "красиво" в тоя случай Crazy И много правилно казваш - сметките не са толкова важни, а съобразителността специално за 1.клас на това състезание. Моята е смятала вярно, но не е била много съобразителна, но тя си ми е заплесче Heart Eyes

# 249
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и ние се завърнахме, намерих задачите и отговорите в нета и вече ги реши, за да ми покаже къде какво е правил Simple Smile
по това, което направи у дома трябва да е на макс. но ще видим Simple Smile

в коридора на училището се хвалеше, че на неговия лист нямало роботче, а ламя  Crazy докато разбера, че си е мислил за робота от задачките от една предна година  Crazy

при нас беше организирано горе-долу добре. училището е едно за цялата община и в някои стаи децата са били по двама на чин, като задължително са били от различни класове.
това ме притесни определено. и защото може на някое да се подсказва, но повече заради любопитството на моя. познавам си стоката - решил е задачите много набързо и после е заглеждал задачите на каката до него (8 клас).
каза, че каката е имала задача с корен квадратен и не я е решила  Crazy колко ли време е имал да се заглежда.

докато е решавал дойде съобщение за пратка при куриера Laughing и сега не мога да го убедя, че "Влечугите" не са награда заради състезанието Simple Smile

# 250
Моята е писала цялото състезание с молив. Твърди, че госпожата в стаята е казала, че може да се пише с молив или химикал. Не знам дали е разбрала правилно.

Десета е объркана. Рисуването я е затруднило. Сигурно и там е объркано. На тази с триъгълниците не помни дали е решила уравнението накрая. За другите не ми е обяснявала.

И ние бяхме в 119. Беше кошмар. Много лоша организация. Имаше децата, които излязоха много рано и стояха сигурно 30-40мин на стълбите, за да ги вземат. Трябва да предупреждават поне родителите да стоят там. Аз си бях взела книга за четене, ама не остана време.

# 251
  • София
И моята е писала с молив цялото състезание. Господинът, който ги е пазил в 125-то им е казал, че първи клас могат да пишат с молив или химикал по избор и тя си е избрала молив. Дано това не е проблем. Иначе са ги карали сами да си пишат имената и училището и на чиновете са седели първи с втори клас.

# 252
по това, което направи у дома трябва да е на макс. но ще видим Simple Smile

И моят така, само че ще му вземат 2 точки за последната задача. Сега погледнах оценяването и се оказа, че фигурите е трябвало да се нарисуват, а той е написал числа!  ooooh!

Вече започва да ми прилича на изпита в НУКК с тези подвеждащи задачи.

# 253
  • София
В отговорите пише, че може фигури или число, оценява се за вярно...
Сега направихме теста...ми доста бързо ги схруска, затрудни се на 10б - не я реши направо....и по-бавно направи 7 задача...

# 254
  • София
За това, че са писали с молив не се притеснявайте. Когато плащах попитах жената, която е явно от организаторите и тя ми каза, че няма проблем да пишат с молив. Но моят си е избрах химикал този път.  На задачата с огледлното рисуване незнам колко точки да му сложа, защото я е направил частично. Топките изобщо  не се и сетил да ги нарисува, както и на последната задача. Но всички други са му верни.

Общи условия

Активация на акаунт