ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 834
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
Какво им става на тези госпожи, че децата не могат да си ползват най-обикновени пръчици?
Нашите почти не ги ползваха мисля.

Защо не опитате с най-обикновени цветни сламки?
Вярно, малко са податливи на чупене, но ще добавяте. Пък и изстрелват топчета през тях  Mr. Green, та в началото по домашен бит класната беше нащрек.

# 226
  • София
Винаги като вляза тук и се забавлявам.   Laughing Hug

Моят син тази сутрин се събуди с болки в коремчето и го задържах вкъщи. Следобед вдигна и малко Т, но сега е по-добре. Трябва да му давам пробиотик, че след 10 дни на антибиотик и няколко дена на училище и резултатът е...  Tired Ползвали ли сте и какъв?

Да. Винаги при разтройство, още от бебешка възраст - в повечето случаи е / беше достатъчно; и големите така "лекувам" - и винаги при АБ... Обаче този, който най-много харесвах, нормафлор, вече не се произвежда - сигурно понеже беше наистина много добър..

# 227
  • София
Морена, сега ако кажеш и от къде си ги поръчала  Wink или къде да ги видя.

mimka_8, за математиката - учителката ни каза, че не можели да "усетят"малките пръчки и затова било по-добре с по-големи. Според мен им е все тая дали големи или малки, ама....

Аз пък дори не знаех, че съществуват - камо ли за какво се ползват...

# 228
  • В светлината на слънцето
При нас дадоха опция - сметало или пръчици, всеки сам да реши с какво ще бъде най-удобно на детето. Но май изобщо не ги ползват. Може би повечето деца се оправят и без тях. newsm78 Сашо няма нужда, той със смятането е спец. Виж, ако измислят писало, което да изписва буквите вместо него, ще бъде супер доволен. Mr. Green
sise, ползвали сме веднъж пробиотик, когато и двамата бяха хванали зверски ентеровирус от едно злополучно лятно море на родното черноморие. Доста бързо ги закрепи. Тогава пиха биогайа (не помня дали точно така се изписваше Embarassed). Важното е, че помогна, а Сашо беше на ръба да го включат на системи. То и оттогава кракът ни не е стъпил на нашето море де, което е една друга тема. Не знам дали се връзва с аб, не са употребявали антибиотик и не се е налагало да продължавам с пробиотик. От личен опит обаче да кажа, че има ефект. Аз правя много лесно разни тежки пневмонии - двустранни и каквито още има, които няма вариант да минат без аб. И винаги пия успоредно пробиотик - лактафлор. Но не знам дали става за деца. newsm78

# 229
Тинкърбел шапка ти свалям.  Hug

# 230
  • София
Пръчиците и сметалото явно ще им трябват най-вече като почнат събиране с преминаване на десетицата. То иначе всички деца се оправят без сметало и пръчици, но въпроса е, че ги онагледяват нещата така. И освен това нямали голямо сметало в класната стая. Затова сега искат и сметало и пръчици да носят всеки ден, но аз се учудвам, защото като го питам дали му е трябвало сметало - отговаря, че не много. Та незнам..

# 231
Пробиотик Биобаланс препоръчвам.
А когато се пие Аб задължително паралелно да се пие и пробиотик, с интервал 2-3 часа между тях.

Пръчиците не мога да си обясня как ще се използват за преминаване на десетицата. Ако някой има желание да обясни.

Лу, благодаря за думата!

# 232
"Пръчиците не мога да си обясня как ще се използват за преминаване на десетицата. Ако някой има желание да обясни."

Разделят се на снопчета по 10  Peace

# 233
  • София
Добре, че не ползват пръчици, само да се объркат. Но им поискаха сметало, което после се оказа, че е нужно само за дечицата на които им е сложно смятането. А за големи пръчици и аз подкрепям ползването на моливи или фулмастери и без това седят в чантата.

Сега, да се похваля. Ходихме на Панаира на книгата.
Първа спирка Егмонт. Хареса си Междузвездни войни. Викам си, от зор ще прочете, каквито и глупости да има в книгата. Важното е да има желание. Носи си книжката на касата и му подариха Завръщане в голямата гора и на Вихра книжка, как да си направи коледни играчки от боклучета и шапка на джудже и като се зарадва това дете. Търчи към следващият щанд за книжки не мога да го догоня.
Втора спирка Златното пате.
Хареса си две приказки за начинаещи читатели, интерактивни карти (не ми допадат особено) и 3Д пъзели (тях направо не ги понасям). Но ... да не развалям желанието, нали и приказки си е харесал. А тези интерактивни карти се оказаха с много лесен текст на условията на задачите. И сега седи, чете и решава. Laughing
След тази покупка му викам, имаш да четеш приказки и като се притесни това дете ... Айде, мамо да си ходим... Laughing
Набързо взехме и една книжка от Малкия Никола, пак за начинаещи читател и бързо към къщи.
Но като за първо ходене на такова събитие съм доволна.

# 234
  • В светлината на слънцето
Ооо, Панаирът на книгата задължително ще бъде посетен. Peace Не заради първокласника, той е далеч от такова постижение като четене на книга. За каката най-вече. Peace
Нашите вече смятат с десетица и не ползват пръчици. Може би наистина са като помощно средство на деца, които се затрудняват при пресмятането. Но се казва на всички, за да не се окаже случайно, че някой се е затруднил. Така предполагам поне. newsm78

# 235
  • София
Ами  не, не са като помощно средство за неможещите да смятат. А  и пак повтарям не вярвам да има деца, които да не се спрвят със задачите до момента.  Сина ми също няма проблеми със смятането. А ако нещо го затруднява, използва пръсти, но както казвам - учителката го изисква и сметалото и пръчиците, защото нямат голямо сметало. Peace

# 236
  • София
Момичета, благодаря, че се включихте за пробиотика. Ники днес е значително по-добре, без Т. Той, между другото, не е имал нито запек, нито разстройство, просто като настине и го боли корема. Преди две години лежахме по болници и казаха, че вероятно лимфните възли на корема реагират.  Tired Давам Лактофлор и чайчета. Дано да се закрепи до понеделник, но днес пропускаме КМС.

Пръчици има Ники, но не ги ползва, а и учителката им не държи да се използват.

Успех на всички първокласници на КМС днес!  fingerscrossed

# 237
  • Варна
Ние се завърнахме от състезанието. Никак не съм доволна от таз годишните задачи Simple Smile Има една за рисуване, която моята я е отсвирила тотално, защото не обича да рисува особено, в други 2 не е разбрала какво я питат. Честно казано за едната от тях и аз се почудих минутка-две. Като ѝ видях решението, правилно е смятала, но вместо да зачеркне тези цифри, които не стават, тя е зачеркнала верните, т.е вярно е работила но е зачерквала грешно Whistling А последната - с едно кантарче, борчета и звездички, има нарисувано борче и място до него, та тя решила, че я питат колко са борчетата, а не на колко звездички се равняват... Като ѝ казах, че това се иска си я реши без проблем. Та да ви успокоя - никой не им е подсказвал Simple Smile
Хайде споделете и вие вашите впечатления Simple Smile
Аз да си кажа - доволна съм си от детето. Можеше и повече, определено, но пък като знам, че се притесняваше, че влиза за пръв път в "чуждо" училище и все пак е първо състезание - добре се е справила. Като ѝ показах грешките само каза: "Еми, значи съм загубила! Нищо!" Обясних ѝ, че при тези състезания няма загубили, а само победители и участници и че тя се е представила отлично, въпреки че не е победителка. Добре го прие - без драма Heart Eyes

# 238
Браво на детето,че се е опитало да реши всички задачи,моето гардже не пожела да участва,но ще ми е интересно как би се справила със задачките по принцип.Ако някой може да пусне линк към тях ще му бъда благодарна!

# 239
  • София
 На нас не ни дадоха задачите, но е объркала последната от това,  което ми обясни. Организацията в 125-то беше ужасна, а квесторът е изгонил всички в 9.30, а състезанието трябваше да е до 10.

Общи условия

Активация на акаунт