ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 357
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
  • В светлината на слънцето
Ох, то при нас проблемът е с филми на кино, не за домашно гледане. ooooh! Списъкът нараства право пропорционално на намаляването на дните до ваканцията. Ще се редуваме с таткото да ги водим и със сигурност няма да е на всичко, което искат. Аз в петък ще гледам "Вдън горите" и ще споделя дали става за деца - нали е по приказки. Но и този, и "Хобит" няма да могат да се теглят скоро, тъй като са твърде пресни, така че само на кино.  Peace

# 331
  • София
Доста интересна програма има по празниците по кината. А моичкият обича да ходи и на кино. Ще видим какво ще гледаме. Но на Хобит със сигурност ще се отиде на кино, ако не по празниците, по натам. Харесват му този тип филми за ужас на баща му, който не може да понася фентъзи.

Говорих с някой майки от класа да помогнат в организацията. Доста болнички дечица има в  класа. Едните с кашлица, като моичкия, другите с алтернативния вирус.

# 332
  • Sofia
О, и ние няма да пропуснем Киното. Simple Smile
За тия фентъзита обаче за моята е твърде рано... има време.
Гушкан дописва днешното домашно, чете си книгата преди това и след малко ще пускам филмче.
Аз готвя (телешко варено) и ще гледам и аз филм между другото.  Simple Smile

# 333
  • В светлината на слънцето
Моят гледа и такива филми от поне година и нещо, зарибен най-вече от кака си. Сега чака "Омъстителите", но на голям екран. Даже вчера отказа демонстративно да гледа "Турбо", бил му бебешки моля ви се. Crazy Върл фен е на "Карибски пирати" и на Джони Деп естествено. Заради него май ще гледа и "Вдън горите", особено като му казах, че там Деп е в ролята на вълка от "Червената шапчица".  Mr. Green

# 334
Лулу голям смелчага твоя малък мъж. Нико също го е страх още от такива филми.
Ние сме на крем супа от броколи. И започваме коледните сладки - първо за коледното тържество на Нико, а после и за у дома и за подарък.   chef

# 335
  • Sofia
Ние четвъртък-петък ще украсим елхата, до 24ти и цялата къща лека полека. През уикенда ще правим сладки - маслени, линцери и... ще видя още едни дали или... И на кино може и да идем.  Simple Smile

# 336
  • София
И ние бяхме в 119. Два дни по рано в сайта бяха публикували разпределението по стаи на децата. Така, че в 8.15 както ни бе посъветвала госпожата отидохме, качих се до стаята с нея, седнахме си спокойно и после като свърши ми се обади да я чакам на стълбите.Така , че за мен всичко си беше наред. Но определено имаше проблем с неправилно паркирали коли , заради които стана доста неприятно задръстване и деца, които в 8.30 още гледаха списъците с разпределенията и се чудеха как да си намерят стаите , защото вече родители не се пускаха. Бързо оздравяване на болничките.

# 337
  • Sofia
Силно, ама много силно ви препоръчвам филма, който едва днес се наканих да изгледам, а отдавна съм свалила... Ако не сте го гледали...

Нито крачка назад
"Две решени на всичко майки се сблъскват с мощната и насаждана с години бюрократична система в училищното образование, като рискуват всичко в опит да променят към по-добро бъдещето на своите деца."

# 338
Морена, благодаря за предложенията за филми, ще се възползвам по празниците, е, поне се надявам.
Моята девойка беше се пооправила, в събота беше спряла да кашля, но в неделя я заведохме на представлението от балета, че нали и без друго са 6-8 деца в групата и да се получи нещо, преподавателката е супер, за около месец успя да ги научи, организира и спретнаха такъв прекрасен танц и открит урок децата. Между другото препоръчвам школата, ако има желаещи, заниманията са веднъж в седмицата, в събота, в читалище Бачо Киро, на ул. "Ивайло", близо до бул. Ботев и пл. Македония. Днес беше на училище, но дали от сутрешния студ, мъгла или пък прихвана нещо пак, сега се е разбухала, и кашлицата е по-силна от преди. Направо откъртва. Та утре пак ще се ходи на чичо доктор, че дори ми се струва, че като спи се чува свистене при дишането й. Дано не е сериозно.
Сисето, ти спомена, че синът ти е изкарал бронхопневмония, а правихте ли посявка - гърлен секрет, в смисъл вирус или бактерия изолираха ли? Дано не е за АБ, аз съм само за в краен случай и винаги държа на посявка, но пък това отнема четири работни дни, знам ли кое е по-добре.
Всички болнички да оздравяват. Само да допълня и за филмите, снощи гледахме Хобит по телевизията, на нея в началото уж й беше интересно, но после й доскучня, та май още момичетата не са за такъв тип фентъзи.

# 339
  • София
  Момичета, а да препоръчате някакви интересни представления? Коледни концерти хубави дали има, мюзикъл...нещо такова ми се гледа. Миналата година ходихме на коледния концерт в Музикалния театър, но не ми хареса, на децата - още по-малко.
   На кино ходим все още само на анимациите. Те не са и проявили особено желание за други, де. Като излезе Хобит 1 си направиха устата да го гледат, но като го позагледахме, директно ги пратихме в стаята им. Може би вече ще им е интересно, но мен лично ме е страх.  Crazy Но пък аз не обичам филми и не съм показател.
   Аз съм си пуснала 22 и 23 отпуск, мислехме да ходим на ски. Но пък децата били на училище ( кой да знае!  Crazy ), а и сняг няма, та явно ще правим сладки вкъщи.  Party

# 340
Ние пропуснахме състезанието на 13.12 ,но  по скоро така бяхме решили , а не че тогава съвпадаха  коледните партита на ММ. Така три дни бяхме на Боровец и изкарахме страхатно. Освен  това сме се спасили и от гадната мъгла , която вече много ме дразни. Но за
съжаление нямаше сняг за истинско пързаляне , но малкия пак е супер доволен. Дали сме изкарали добре разбираме по желанието му да се засели в курорта ,който посещаваме. И сега като тръгвахме поиска ако може да остане на Боровец поне до края на годината Grinning.Като сравнявам с батко му имам чувството, че той много малко се е пързалял , а сега са годините когато това е най - хубаво. Ама то нали предните зими сняг няма и тази не се знае как ще е. А в моето детство  какви пързалки , особено ваканцията...

# 341
  • София
Мира,не сме правили посявка, а снимка, защото нашата педиатърка отсъстваше и ни преглежда друга и си почнахме антибиотика.
Стискам палци бързо да оздравяват дечицата. Възстановяването изисква време и се надявам през ваканцията да се оправим всички.

# 342
  • В офиса
Бо-лес-то-стоп! Да перефразирам онази тъпа реклама! Бързо да оздравяват всички - големи и мънички!

На кино със сигурност ще ходят на Хобит. Дали на премиерата, или не - не са ми казали още. Даже не знаех, че излизат други филми.  Ако има някакъв по-бебешки, може баща им да заведе и 2 1/2 годишното магаренце, макар че то още си е бебе и не знам дали може да издържи цял филм.
Торенти не тегля. Ако има нещо във vbox, YouTube - да.

И да се върна на субтитрите - точно това, за което пише Кати чак сега наистина го осъзнавам напълно. Понеже младежът гледа филми, чиито субтитри не може да чете, той наистина се е научил да разбира филми на английски. Речникът му - пасивен, но и активен, е доста богат, примерно около 1000 думи (за разлика от писмения му  Twisted Evil) със слушане хваща и някои руски думи, защото номер три гледа руски филмчета във vbox. Да имало един плюс на това да не можеш да четеш.

Концертът ни мина вчера. Някак очаквах повече. Откъм пиеската най-вече. Просто на хартия всичко звучеше много смешно. Обаче отдавам кредит на изключително младия екип. А и танцът на пингвините бе супер сладък (снежинките ги изтървахме, че моят син ме прати да ходя по пътя, по който те минават и по който се излиза зад сцената Simple Smile) И най-важното е децата да са се забавлявали, което мисля, че стана.

Коледни сладки периодично правим и изяждаме. Но сега ще ги впрегна да направим нещо по-масово, че да остане. На линцерите не мога да правя малката дупчица.

Ох, и моите много малко са се пързаляли. Добре че и в детската градина, а и сега в училище има къде да си правят пързалки, че да компенсират. Леле, спомних си, отивам веднъж да го вземам от детската градина, те си се пързалят, а на него долнището на грейката се вдигнало много над ботушите и отдолу лъщят едни сини боси крака, а той нищичко не усеща. И оцеля, даже не се разболя тогава.

# 343
  • Перник
...
Светле, ти си знаеш, но все ми се струва, че е прекалено да бъде глобяван за нещо подобно. Thinking Независимо дали е искал или не преди това, попадането в непознатата среда си е стрес, а те са малки и е нормално да се повлияят. Няма как да искаме от тях да действат и реагират като войници. Thinking
...

Не го направих като наказание, че се е отказал, а и като част от "обучението" за стойността на парите, което не особено успешно провеждаме от началото на учебната година. Но Калоян не се притесни особено - той имал много пари  Thinking не разбрах на кое точно дърво растат, че и аз да си набера  Laughing Опитваме се да го научим да не пилее пари, да не раздава щедро заеми и да черпи наред, защото, ако сега не го правят, в бъдеще със сигурност ще  се намерят "приятели", които да се възползват от добрината му. Постоянно обясняваме, че ние с баща му работим, и то доста за всяка стотинка, която той харчи, но явно му е трудно да го осъзнае все още.

kativita, и аз едно време исках да живея в Банско  Grinning ама преди да го застроят. Сега и да ми плащат, не бих живяла там  Naughty

Калоян брои дните до премиерата на "Хобит", въпреки, че му обясних, че точно на премиерата няма да отидем. Гледал е "Властелинът на пръстените" вкъщи и за моя изненада помни детайли и от 3-те филма. Свалила съм първия "Хобит", трябва да го изгледаме тия дни, че не ходим неподготвени на кино  Simple Smile

...Леле, спомних си, отивам веднъж да го вземам от детската градина, те си се пързалят, а на него долнището на грейката се вдигнало много над ботушите и отдолу лъщят едни сини боси крака, а той нищичко не усеща. И оцеля, даже не се разболя тогава.

Тинкърбел, в такива случаи не се боледува, виж от стоене в мръсния мъглив град - да  Sad Напомни ми за един случай - с баща ми бяхме на ски на Лалето. В най-долната част на пистата грееше слънце, по средата валеше дъжд, а най-горе имаше мъгла, вятър и сняг. Ама, пари сме давали, карахме половин ден. Като се качихме в кабинката на слизане съблякохме каквото можахме да сушим, но пак се прибрахме вкъщи мокри до кости, ама буквално. През цялото време баща ми повтаряше как майка ми ще го убие, ако се разболея, но оцеляхме и двамата - не се разболяхме  Mr. Green

# 344
  • София
  Момичета, а да препоръчате някакви интересни представления?
Не разбрах дали за теб или за детето питаш.
Ако е за детето препоръчвам в Столичния куклен театър "Бяла приказка" на Валери Петров.

Общи условия

Активация на акаунт