iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 62-та тема

• 50 689
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • София
elvnnn, какви са ти проблемите с костите - остеопороза/остеомалация/остеопения ли? Ако се тези, тогава комбинацията вит. Д + магнезий + К2 ти е значително по-важна от калция. Не казвам, че не трябва да консумираш никакви млечни, но не е необходимо да са огромни количества. Ако обаче ти липсват Д, магнезий и/или К2, тогава не усвояваш добре калция, а го изхвърляш. Затова наблегни на горната комбинация.

А за акнето е напълно възможно да имаш причина в храненето - най-честите са именно глутен и казеин. Ако казеинът е това, което ти провокира акнето, значи имаш непоносимост, така че ще трябва да спреш млечните, но тогава има и други начини за набавяне на калций (например стрити яйчени черупки или костни бульони). Но на първо време поне пробвай за един месец да изключиш напълно източниците на глутен и следи как ще ти се отрази. После включи отново глутена и пак следи за промени. Ако има разлика, значи глутенът не ти понася и трябва да го махнеш. По същия начин направи елиминационна диета след това за млечните.
Cioccolata благодаря за изчерпателния пост. С точност имам остеогенезис имперфекта, с една дума остеопороза, преди време във Варна ми измериха вит. Д, и установиха, че е в ниски стойности и ми изписаха да пия 2 месеца...след това така и не отидох, та съм се чудила дали мога да си поръчам някаква добавка с вит. Д, магнезий или др. нещо комбинирано, от сайта? И ако може да ми препоричаш нещо. Иначе с диетата ще пробвам, ще изключа първо глутена да видим  Thinking

# 391
denis. благодаря за отговора!  Hug Посещавала съм АГ, ендокринолог и дерматолог...хормоналните ми излседвания са добри, с изключение на прогестерона, който е малко по-нисък и пия Дуфастон затова, като цяло съм отчаяна...акнето ми не е толкова обострено, но на места е доста. Незнам и аз вече, благодаря отново за отговора  Heart Eyes
ЧНГ 2015! Много здраве, с или без добавки, ви желая!
Искам да споделя от опит със сина ми, че приема на селен в продължение на два месеца повлия много положително и спря появата на гнойно акне по лицето, врата и гърба. При него беше наистина много неприятно -ежедневно се появяваха нови и нови и някои бяха доста стряскащи. След като започна да пие от този:http://www.iherb.com/Source-Naturals-Selenium-From-L-Selenomethionine-200-mcg-120-Tablets/1408,   към 10-я ден стряха да излизат. Освен пиенето на селен, силно намали шоколада и се стараеше да пие повече вода. Мисля, че основно селена помага, защото от един месец спряхме приема му /за почивка/ и тук там пак почнаха да излизат малки пъпки. Сега ще го почва отново, но през ден, защото прочетох, че тази доза е малко висока да се пие ежедневно.

# 392
elvnnn, може да пробваш тези:

1) вит. Д:
- българския Вигантол - мисля, че 5000 единици (= 10 капки) на ден няма да са ти много
- http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Sof … ;sr=null&ic=3 - това е друг хубав вариант

2) магнезий:
- http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Citrate-200-mg-250-Tabl … ;sr=null&ic=4 - може и друг вариант на същата марка, но да е пак цитрат
- http://www.iherb.com/Source-Naturals-Magnesium-Malate-625-mg-200 … ;sr=null&ic=2
- http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Magnesium-High-Absorption-100 … ;sr=null&ic=9

3) К2:
- http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitamin-K-2-100-mcg-60-Veggi … ;sr=null&ic=1 - при този е уточнено, че е МК-7, защото има и по-евтин вариант, при който не е уточнено какъв е
- в България се продават също Остеокардикс и витамин К2 на Хая Лабс и на Биовеа, но мисля, че излизат по-скъпи.

Разгледай ги и прецени кое да вземеш.

По отношение на вит. Д е много важно да го взимаш заедно с магнезий - магнезият е необходим за активацията на витамина и с течение на времето той го изчерпва и може да се появят симптоми на привидна токсичност, които обаче са от недостиг на магнезий. Най-честият е запек, но може също крампи, безсъние. А нивото на вит. Д, което е добре да постигнеш, е 40-50 нанограма/децилитър или повече. Нашите лаборатории използват различни референтни стойности, но като цяло у нас все още се смята, че е достатъчно по-ниско ниво на вит. Д, но това са остарели разбирания. Има по-нови данни, според които минималното достатъчно ниво е 40 нг/дл.

А калция спокойно можеш да го набавяш от млечни, ако не ти провокират акнето. А ако го провокират, можеш да го набавяш от яйчени черупки - измиват се, запичат се до почервеняване във фурната, после се счукват наситно и се приемат като лекарство. Мисля, че половин - една лъжичка на ден е достатъчно.

# 393
Здравейте, при поръчки под 30лв да разбирам ли, че е почти 100% сигурно че ще дойдат по пощата? И другия вариант ако направя една или две поръчки до 150 Euro, много ли е разправията с митницата и как мога да разбера дали добавките ми са пристигнали там?
Въпроса ми е заради това, че съм от Гоце Делчев и трябва спецялно да дойда до митницата в София за да си взема добвките.
п.с. Ще поръчвам за първи път и ми е трудно да преценя как да ги поръчвам, защото ако трябва да идвам до София, по-добре заедно всичко.

# 394
  • София
Cioccolata Благодаря много, ще си поръчам от изброените неща   bouquet

# 395
При стойност под 30 лв задължително идват в пощата. Ако стойността е над 30 лв, тогава би трябвало да отидат в митницата, но напоследък явно не се спазват съвестно правилата.

# 396
  • Пловдив
Здравейте, при поръчки под 30лв да разбирам ли, че е почти 100% сигурно че ще дойдат по пощата? И другия вариант ако направя една или две поръчки до 150 Euro, много ли е разправията с митницата и как мога да разбера дали добавките ми са пристигнали там?
Въпроса ми е заради това, че съм от Гоце Делчев и трябва спецялно да дойда до митницата в София за да си взема добвките.
п.с. Ще поръчвам за първи път и ми е трудно да преценя как да ги поръчвам, защото ако трябва да идвам до София, по-добре заедно всичко.

Повечето момичета споделят, че и над 30 лева може да отида в пощата, но...не е сигурно въобще.
Поръчка над 80-90 долара не може да се направи с евтината доставка /виж 1 стр. за ограниченията - тегло и сума/.
Доставка с DHL 100 % ще мине през митница над 20 долара, а е и доста по-скъпа.
Разбираш, че поръчката е в съответния митнически клон по митническото известие, което получаваш от български пощи.
Дано това ти е полезно Peace

Код за отстъпка при първа поръчка VIM502

# 397
Идеята ми е като трябва да поръчам пакета от 3-те ензима по за около 2месеца + масло от пореч + вит Д и отиваме над 100 долара, но и са около 10 кутиики и ако трябва да поръчвам всяка по отделно стават 40 долара доставка, и ако дори една остане в митницата защото някой от тях са по малко над 20 долара и ще трябва да бия 200км път в едната посока заради 1 кутийка ензими...
имам близки в София, но всеки е на работа и не всеки ще се навие да загуби незнам си колко часа по митниците (защото всички знаем колко бързо се работи в Бг ) за да свърши работа.

# 398
  • София
Идеята ми е като трябва да поръчам пакета от 3-те ензима по за около 2месеца + масло от пореч + вит Д и отиваме над 100 долара, но и са около 10 кутиики и ако трябва да поръчвам всяка по отделно стават 40 долара доставка, и ако дори една остане в митницата защото някой от тях са по малко над 20 долара и ще трябва да бия 200км път в едната посока заради 1 кутийка ензими...
имам близки в София, но всеки е на работа и не всеки ще се навие да загуби незнам си колко часа по митниците (защото всички знаем колко бързо се работи в Бг ) за да свърши работа.

Може да пуснеш 1 голяма поръчка и 1 или 2 по-малки

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:      YUL919

# 399
Георги, ако изчислиш ДДС-то на цялата поръчка, която при тази сума 100% ще иде на митница, а може би ще дължиш и мито, дали няма да ти излезе по-евтино все пак да я раздробиш на по-малки поръчки и да си платиш 40-те долара доставка общо?
Разсъждавам си просто... newsm78

Код за отстъпка $5 /$10 при първа поръчка в iherb.com - LQQ746

# 400
Да и аз го мислех това с по-малките поръчки и идва по-евтино защото едно отиване до София е един загубен ден + транспортните разходи и съм нула на нула, проблема е ако ги поръчам 1 по едно и както повечето ензими са малко над 20 долара и ги спрат на митницата. Тогава става интересно.... :S
.
п.с. Ще рискувам най-вероятно с малките поръчки пък дано да дойдат Simple Smile Дано попаднат на "добър" митничар
п.с.2 Една бърза малка сметка
100USD порърчка + около 10-15 доставка + 20% митница + около 80лв разходи по транспорт и загубен ден = не си заслужава (поне в моя случай) да поръчам наведнъж.

# 401
  • Пловдив
И според мен не си заслужава наведнъж Peace Успех с поръчването Peace

Код за отстъпка при първа поръчка VIM502

# 402
Протеолитичните ензими сме ги поръчвали многократно с майка ми и досега не са ги спрели на митницата.

# 403
Вече направих 2 поръчки от по 23-24 USD да се надяваме, че ще си ги получа по пощата. А там как стоят нещата, ще получа ли известие или трябва да отида на место за да разбера?
От АлиЕкспрес нещата ми идват на адрес, но там нямам такси, докато тук май има и следователно би трябвало да отида аз там.(размишлявам си)

# 404
  • София
Вече направих 2 поръчки от по 23-24 USD да се надяваме, че ще си ги получа по пощата. А там как стоят нещата, ще получа ли известие или трябва да отида на место за да разбера?
От АлиЕкспрес нещата ми идват на адрес, но там нямам такси, докато тук май има и следователно би трябвало да отида аз там.(размишлявам си)

Ще получиш Пощенско известие, но след като ти ги носят в къщи, може и така да си ги получиш - до вратата  Simple Smile
Ако пристигне пратката в Пощата - няма никакви такси

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:      YUL919

Общи условия

Активация на акаунт