Как протича нормалното раждане?

• 18 607
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
Аз този месец ще раждам(надявам се нормално),така че мога само да кажа какво ме посъветва сестрата за да няма клизма-като започнат първите контракции да си сложа свещичка(имало такива за бременни,които са безвредни),за бръсненето и аз мисля сама да го свърша в нас.(друг е въпроса колко добре ще е защото не виждам нищо от корема си ,но карам на магия)  Joy    Joy
Относно тръгването към болница ми каза на контракции 5 мин да съм там.Каза също ,че преди това (ПО ПРИНЦИП) 1-2 дни се получават контракции на 1 час,на 2 часа,на 20 мин.-нерегулярни,но това не значи ,че трябва да ходя в болница.
За лекарката -аз във 3 месец се отказах от моя АГ ,защото се държеше ужасно и в 4 се записах при друг.Изрично питах личната ,ако искам ПАК да го сменя -може ли ,тя каза че може ,но трябва да отида при нея първо ,ако реша за да ми даде друго направление...

# 31
Да, ама свещичката действа 40 мин., за да подейства. Ами ако нямаш 40 минути на разположение? Ще стане весело...

# 32
Свещички, клизми и т.н. - никаква гаранция няма за нищо. Преди години бях пускала анкета - броя на изпусканията е еднакъв. Ако е писано да стане, ще стане.
Клизмата се прави при приемането, но раждането е часове по-късно. Храната, която сте приели, но не е била обработена, си се придвижва. Тялото не спира да работи след клизмата, нито пък раждането се случва на секундата след нея.
Отделно, че природата си знае работата и при започване на раждането каквото трябва се изчиства.

Може би 100% сигурност има само при гладуване няколко дни, придружени с яки клизми.
Глупости до безкрай.

За бръсненето, гледах документален филм, в който обясняваха специалистите, че не се прави, защото броят на инфекциите след това бил по-голям, т.е. при растежа на косъма. Затова не се прави нищо, а ако се наложи епизиотомия или друго шиене се минава с машинка, така на косъма не му е нужно да пробива после и броят на инфекциите бил по-малък.
Това го казвам само като аргументирано инфо, в което има логика, аз лично ги махам така от много преди раждането, просто мразя косми. Но пък смятам, че всеки трябва да има избор и по този въпрос. Особено, когато изседванията показват, че не е препоръчително.

# 33
Не се сърди, човече, с каква машинка се обезкосмяваш, че на мен вече ми е трудно с бръснач ?

# 34
Момент, тоест след раждането някой тепърва тръгва с машинка да стриже? Или преди това?

# 35
Не се сърди, човече, с каква машинка се обезкосмяваш, че на мен вече ми е трудно с бръснач ?

Не, не, казвам само какво обясниха там, иначе аз си карам с мъжка Жилет - от тези със сменящи се ножчета, не машинка...

Момент, тоест след раждането някой тепърва тръгва с машинка да стриже? Или преди това?

След. Само, ако се наложи. Т.е. ако има епизиотомия. Иначе не се прави нищо.
Но и не се прави профилактично рЕзане, както на много места тук.

# 36
Може да не се прави клизма, свещичките вършат същата работа...
Иначе съветвам за самостоятелна стая, поне може близките да те посещават по всяко време...

# 37
Мисля,че не е голям проблем да се избръснеш преди раждането.Аз го правя откакто са започнали да ми растат косми там,по време на цялата бременност също,въпреки големия корем.ако го правиш редовно става и със затворени очи.

# 38
С огледало става лесно  Wink

# 39
Аз след 15-16 години практика въобще не гледам Joy ако се прави на всеки душ, винаги си гладка, а отнема само 1 мин. Peace

# 40
  • Beyond the stars
Като нераждала, от тази тема оставам с впечатлението, че най-важното е бръсненето и клизмата.  Laughing 
Не знам защо ама си мисля,че последното за което мислиш в този момент е това ..
На мен не ми изглеждат нито страшни, нито нетърпими ..  Peace

# 41
Вълшебство много си права  smile3521
Най- лошия съвет за кърмене, който получих е след кърмене да дохранвам,сигурна формула за края.Почне ли се веднъж с шишето,връщането е трудна работа.
Втория път още в болницата упорствах и не давах шишето,когато бебето беше при мен за по-дълъг период,а щом се прибрахме вкъщи буквално 2 дни ми вися на гърдата и нещата потръгнаха.Друг изключително лош съвет, който получих беше да се изцедя за да видя колко кърма имам ooooh!
Няма такава глупост честно,с ел.помпа максимума,който цедях беше 30-50 мл. от двете гърди и естествено е човек да  си каже нямам кърма.Да де ама кърменото ми бебе наддаваше по 1,2кг на месец ядейки  само от 1 гърда на хранене  newsm53

И двата пъти раждах в Шейново,първия път без екип,втория с екип.Доволна съм и от двете си раждания  Peace

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 22:56 от Мики

# 42
А вярно  ли е ,че като се накърми бебето трябва с помпа да се доизцеди това което е останало,за да се стимулира млякото?И при вас колко време след раждането тръгна кърмата?
Въобще кога се ползва тази помпа-само като има излишно мляко,което трябва да се изцеди ли ?
П.П. Извинявам се,ако въпросите ми са глупави... Embarassed  Rolling Eyes

# 43
Да, ама свещичката действа 40 мин., за да подейства.

Скоро ми се наложи 2 пъти да ползвам свещички Eva Q. Първият път подейства след няколко минути. Вторият път не се случи нищо.  Tired

С дъщеря ми в болницата доизцеждах с помпата, тъй като не можеше да суче и освен това я дохранваха с АМ. Когато се прибрахме вкъщи, преминах към кърмене на поискване. Тя се научи какво трябва да прави, кърмата ми се регулира и спрях да ползвам помпата.

# 44
А вярно  ли е ,че като се накърми бебето трябва с помпа да се доизцеди това което е останало,за да се стимулира млякото?И при вас колко време след раждането тръгна кърмата?
Въобще кога се ползва тази помпа-само като има излишно мляко,което трябва да се изцеди ли ?
П.П. Извинявам се,ако въпросите ми са глупави... Embarassed  Rolling Eyes
Хубаво е в началото да се доизцеждаш и за да стимулираш, и за да се избегнат бучки и мастит. Като се нахрани бебето и като имаш чувството, че другата ти гърда ще се взриви, много добре ще усещаш кога да цедиш, повярвай ми. Родих нормално, коластрата потече 2-3 часа след раждането, кърмата след около 24 часа някъде мисля беше. Има цял подфорум "Кърмене" с много полезна библиотека. Прочети го сега, много ще ти е от полза. Леко раждане.

Общи условия

Активация на акаунт