Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 294
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Ходя на козметик и си почиствам лицето от 25годишна, пилинг също. Тази година за първи път си направих 6 процедури химичен пилинг, за да премахна едни петна от втората бременност / на38г/, избеляха, но си личат.
Козметичката ми разказва следната история:

При нея се срещат след 30г. учителка и нейна ученичка. Естествено ученичката познава учителката, и и казва: " Г-жо ......., как сте, въобще не сте се променили", а учителката не познала ученичката, не защото има много ученици, а защото въпросната много се била променила и остаряла, била се сетила късно да се потдържа. Козметичката ми разказва тази история, че винаги си личи, когато за една кожа, лице са полагани грижи с години, особено в по-късна възраст.....да се сетиш на 40 или след 45, че остаряваш и да накупиш 100 неща или да правиш много процедури, може и да има резултат, но не и както  след дългогодишна грижа.
Да, всичко си е и ген.

# 121
  • Бургас
На мен най-големия ми проблем е увисналия горен клепач. Инак от известно време си правя веднъж седмично околоочен контур, малко масаж на лице и деколте и криотерапия. В резултат на последното почти ми изчезнаха спуканите капиляри. Но съм съгласна, че генът е от голяма значение. Майка ми на 69 е почти без бръчки, а почти нищо не прави за лицето си / ако не броим мазане с евтин крем /. Но аз гледам да помагам на гена си. За съжаление с тези капиляри не мога да си правя никакъв пилинг.

# 122
Pafal моята баба беше стршна красавица, славела се е с прозвището хубавата Виолета..... до края на живота си ползваше само крем за лице и ни съветваше с братовчедка ми Колкото по малко плескате, дърпате, опъвате и пипате лицето толкова по добре!
За нея закон беше ранното лягане, много вода, свежи плодове и зеленчуци! Имаше страхотна фина бяла кожа, красиви зелени очи и тъмно кестенява коса! А на снимките от млади години. .....киноартистките боб да ядат! Simple Smile

# 123
  • Бургас
mimi.7299 , съгласна съм с теб, но нека не забравяме, че тогава живота е бил много по-различен от сега. А свежите зеленчуци си бяха наистина такива. Сега сме стресирани, пушим / аз лично не /, и май все по-често посягаме към бързата храна. Едно време масово жените си стояха в къщи / помня моята баба и приятелките и /, а днес работим повече от мъжете, защото от нас се очаква да сме работници, майки, домакини, любовници, че и красиви на всичко отгоре! За това ми се струва, че трябва да подпомагаме хубавите си гени   bouquet

# 124
mimi.7299 , съгласна съм с теб, но нека не забравяме, че тогава живота е бил много по-различен от сега. А свежите зеленчуци си бяха наистина такива. Сега сме стресирани, пушим / аз лично не /, и май все по-често посягаме към бързата храна. Едно време масово жените си стояха в къщи / помня моята баба и приятелките и /, а днес работим повече от мъжете, защото от нас се очаква да сме работници, майки, домакини, любовници, че и красиви на всичко отгоре! За това ми се струва, че трябва да подпомагаме хубавите си гени   bouquet
Така е да! Аз също съм съгласна, че на нас бедните жени се пада да се борим с всичко! Макар, че за мен е много важно да не съм аз основната печлбарка, достатъчно ми е че в къщи с всичко се занимавам аз а и отделно търча по осем часа на работа! Но съзнателно избягвам всякакви странични сбужебни ангажименти, карирери и прочие!  За една жена според моите разбирания е най важно да бъде перфектна майка и красива съпруга! Naughty И след цяла сутрин правене на бутерки сега отивам на маникюр hahaha!

# 125
  • Бургас
mimi.7299 , абсолютно съм съгласна. И аз така мисля!  Хич не драпам да съм шеф! А за днес - ставане рано, палачинки, после фитнес и козметик. За обяд - оборка на хладилника, че малко се поoлях с готвенето за Коледа, а за вечеря - пак готвене!

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 10:53 от pafal

# 126
Здравейте, интересува ме къде във Варна мога да направя INTRACEUTICALS, в Тринити контраст вече са нови собственици и не я правят. Благодаря предварително!

# 127
Здравейте! До сега само четях вашите мнения и коментари, но сега реших и да се включа. От вас научих доста неща, но също и доста се пообърках.
Имам въпрос и ще се радвам да ми отговорите.
Скоро ще навърша 40 години. Редовно ползвам козметика за лице и тяло. Козметични процедури, обаче, съм правила малко. Предимно почистване на лице веднъж на 1-2 месеца. Кожата ми е нормална, не е мазна. Старая се да се храня здравословно и да спортувам често.
Та, въпросът ми е: Кои са най-добрите козметични процедури за моята възраст? Решила съм да започна по-активно да се грижа за кожата си.
Предварително благодаря!

# 128
  • в 1001-та нощ
Аз бих те насочила да се консултираш с дерматолог в естетична клиника и за по-сигурно с няколко - за да диагностицират актуалното състояние и да предложат форма на грижа   Peace

Всеки ще ти предложи това, което прави най-успешно  Blush

# 129
Та, въпросът ми е: Кои са най-добрите козметични процедури за моята възраст?

До колкото виждам, Morenka пита не за естетични, а за козметични процедури.
Ако е така, мога да  посъветвам да потърсиш салон, който работи с качествена козметика и предлага високо ефективни терапии за лице. Действително, важна е не само грижата за по-дълбоките слоеве на кожата, която става с помощта на филъри и мезотерапии, но и за повърхностните слоеве. Добрата професионална козметика предлага огромен избор от качествени процедури, които дават резултат на момента, а когато се правят редовно ефектът се задържа по-продължително, а съответно и състоянието на кожата се подобрява. 

# 130
Благодаря ви за отговорите!
Наистина става въпрос за козметични процедури, а не естетични. Това с боденето нещо не ми допада. Страх ме е.
И какви терапии бихте ми препоръчали? Знам, че има нещо с кислород, с някакви маски и други такива. По-точно нещо против бръчки може би?  newsm78

# 131
  • Бургас
Здравейте дами, обмислям покупката на този http://www.silvia-kozmetik.com/catalog/product_info.php?cPath=95 … ;products_id=1108 или подобен масажор и бих искала да чуя мнения на вече ползвали го. Не знам и дали се ползва само с определени продукти или може и с тези които обичайно си ползвам - серуми и ампули, но те в повечето случаи не са гелообразни или мазни, а по-скоро като вода. Леко ме смущава и факта, че в наименованието се казва, че е за тяло, а описанието оставя впечатление, че се ползва и на лице.

# 132
Здравейте дами, обмислям покупката на този http://www.silvia-kozmetik.com/catalog/product_info.php?cPath=95 … ;products_id=1108 или подобен масажор и бих искала да чуя мнения на вече ползвали го. Не знам и дали се ползва само с определени продукти или може и с тези които обичайно си ползвам - серуми и ампули, но те в повечето случаи не са гелообразни или мазни, а по-скоро като вода. Леко ме смущава и факта, че в наименованието се казва, че е за тяло, а описанието оставя впечатление, че се ползва и на лице.

Подобни ултразвукови уреди с честота 1MHZ съм чела, че са ок за тяло. За лице се препоръчват 3MHZ, за околоочната зона 5MHZ. Освен това цената е много висока за това, което получаваш. В ибей, амазон и др. подобни може да ги намериш за 1/3 цената.

# 133
Letsgo, да се отчета.  bouquet
Правих маската с хума два пъти и съм доволна от ефекта ѝ. Кожата е супер гладка.
Маската с желатин правих снощи, това е наистина като пилинг, но ефекта също ми хареса, само се притеснявам за мъхчетата, които сваля. Как да избегна този ефект? Никога не съм имала мустачки и се притеснявам да не си натреса това чудо.
Сега ще диря полски хвощ, за овесените ядки, че голяма мъка са ми капилярите. От около година се сдобих с множество, ей тъй, от нищото. ooooh!
Предполагам този Ред оут имаш предвид? Утре отивам да си го купя.

# 134
  • Бургас

Подобни ултразвукови уреди с честота 1MHZ съм чела, че са ок за тяло. За лице се препоръчват 3MHZ, за околоочната зона 5MHZ. Освен това цената е много висока за това, което получаваш. В ибей, амазон и др. подобни може да ги намериш за 1/3 цената.

Благодаря, че ми обърна внимание за тези мегахерци /май това е MHZ/ изобщо не са ми ясни. Явно ще трябва да прочета по-подробно за масажорите.

Общи условия

Активация на акаунт