Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 384
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Айде и аз да се включа, че темата много ме вълнува Simple Smile. Не съм използвала Изо стуктура на Filorga, а само серума Skin Structire заедно с крема Тайм филър.Като цяло добре ми беше кожата, но никакъв лифтинг ефект не забелязах. Както и от доста други кремове, които клеймват лифтинг ефект. Обаче напоследък забелязвам опредено стягане на контура с комбинация от серуми с ретинол и вит С (плюс разни други серуми, но основно мисля от тях идва подобрението), използвани заедно с дермаролер, за което писах и в темата за дермаролерите. Изполвам и крем с ретинол – в момента Елуаж на Авен. Всъщност кремове с ретинол използвам отдавна и различни, макар и да не ги използвам непрекъснато, при мен проблема с кремовете е, че повечето съдържат масло от карите (shea butter), от което на мен ми излизат пъпки, което намалява възможностите, поради което и не се разбрах с този на РОК преди много време,но тогава още не бях разбрала каква е причината. Този на Ланкастър не беше лош, както и един на ХР (който ми е фаворит засега), но за съжаление отдавна е спрян за европейския пазар. Преди време използвах и един на Neutrogena, който обаче също не се внася в България. От лесно достъпните на нашия пазар, мисля че Авен не са лоша опция – те имат 3 серии с ретинол  за различни възрастови групи– Истеал, Елуаж и на третата не мога да се сетя в момента името. Нея също я бях загледала, но пропуснах поради наличието на масло от карите. Серуми с ретинол съм използвала на Медик8 в концентрацията 3ТР и 6ТР, който вече ми е на свършване и като свърши ще сменя с един на Indeed labs -retinol reface, за който заедно с техният Hydraluron се пишат хубави неща по англйските блогове, надявам се да ми хареса и на мен.

# 196
  • Пловдив
   Благодаря ви за отговорите.
Ще пробвам крема на Шанел и ще видя...

А кой е нощният на Виши с ретинол?

# 197
  • София
   Благодаря ви за отговорите.
Ще пробвам крема на Шанел и ще видя...

А кой е нощният на Виши с ретинол?

dudhen,

http://www.vichyusa.com/liftactiv-retinol-ha-night-3337871321789.html

# 198
Използвате ли кремове с Ретинол? От кой сте доволни?
[/quote

Retinology на Lancaster. Все пак техните лаборатории са патентовали ретинола и засега това е единственото средство, за което е научно доказано, че се бори с бръчките Peace
Благодаря! Те са я спрели тази серия, Total age correction е сегашната, доколкото разбрах. Не съм сигурна дали не ми е рано началото на 30те за Ретинол, но мисля да пробвам. Видях, че Ла рош и Рок също имат кремове с Ретинол, но няма много отзиви из темите.

Не знам дали наистина е спряна - няма я в сайта им, а иначе продуктите ги има в различни онлайн магазини Rolling Eyes

# 199
Margherita, на каква възраст започна с ретинола? Аз имам още месец да приключа с пилинг- крема и после почвам с някой ретинолов. Дано успея да намеря тестери на Авен и Виши.

# 200
  • Велико Търново
Margherita, на каква възраст започна с ретинола? Аз имам още месец да приключа с пилинг- крема и после почвам с някой ретинолов. Дано успея да намеря тестери на Авен и Виши.

Ако, не намериш пиши ще ти пратя Hug
Серенаж е името на зрялата грижа от Авен Heart Eyes

# 201
Аз идея си нямам към коя от трите линии на Авен да се насоча. И в трите има ретинол в различни концентрации. Серенаж го дават за 55+, Истеал пък е за 25, така че ще взема от тази за 40+, нищо, че съм на 30.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 22:48 от Sheki

# 202
  • София
Знаете ли къде има тестери за кремовете с ретинол на Авен

# 203
  • Велико Търново
Обикновено, в аптеките - там, където се продава марката Peace

# 204
  • Велико Търново
Аз идея си нямам към коя от трите линии на Авен да се насоча. И в трите има ретинол в различни концентрации. Серенаж го дават за 55+, Истеал пък е за 25, така че ще взема от тази за 40+, нищо, че съм на 30.

Аз винаги съветвам да се съобразим със състоянието на кожата. Примерно аз съм с проблемен околоочен контур и ползвам сериите за по зряла кожа, въпреки моите близо 36 години, а приятелката ми е на 38 години и едва сега я съветвам да вземе крем за първи бръчки, но тя просто няма нужда Peace

# 205
Siska,доколкото разбрах работиш в аптека и явно си запозната с медицинската козметика!Ти какво ползваш за околоочен контур,аз съм на 46 и ми е особен проблем околоочния контур и отпускането на кожата,в същото време съм със смесена кожа и повечето  лифтинг кремове ми идват тежки!Ще се радвам и на други мнения!Хубав ден на всички!  bouquet

# 206
  • Пловдив
Siska,доколкото разбрах работиш в аптека и явно си запозната с медицинската козметика!Ти какво ползваш за околоочен контур,аз съм на 46 и ми е особен проблем околоочния контур и отпускането на кожата,в същото време съм със смесена кожа и повечето  лифтинг кремове ми идват тежки!Ще се радвам и на други мнения!Хубав ден на всички!  bouquet
Все едно си писала и за мен Simple Smile същите проблеми Simple Smile И аз моля за отговор Simple Smile

# 207

Аз започнах също някъде около 30, може би на 32-33г, но тогава повече ги използвах не толкова заради анти-ейдж действието, а заради това, че кожата ми изведнъж стана доста проблемна и такива кремове ми се отразяваха чудесно. Но както писах преди, не ги използвам непрекъснато, обаче от тази година май ще почна, плюс че добавих и серуми с ретинол (аз съм на 45  Simple Smile). Но ги използвам само вечер. Трябва много внимателно да се почне с кремове/ серуми съдържащи ретинол , защото иначе могат да се появят раздразнение, сухота и белене. В началото е препоръчително през две вечери, после през една и чак като кожата привикне всяка вечер. Също кремове съдържащи ретинол, не трябва да се използват от бременни жени.

# 208

Аз започнах също някъде около 30, може би на 32-33г, но тогава повече ги използвах не толкова заради анти-ейдж действието, а заради това, че кожата ми изведнъж стана доста проблемна и такива кремове ми се отразяваха чудесно. Но както писах преди, не ги използвам непрекъснато, обаче от тази година май ще почна, плюс че добавих и серуми с ретинол (аз съм на 45  Simple Smile). Но ги използвам само вечер. Трябва много внимателно да се почне с кремове/ серуми съдържащи ретинол , защото иначе могат да се появят раздразнение, сухота и белене. В началото е препоръчително през две вечери, после през една и чак като кожата привикне всяка вечер. Също кремове съдържащи ретинол, не трябва да се използват от бременни жени.
Мисля, че и с киселинни тоници не може да са комбинира, затова имайте и това предвид. Аз със самия Ретинол нямам проблем, ползвам маска за очи с ретинол и ми понася. Въпросът е да намеря крем, който да ми пасне и да не ми запуши порите.

# 209

Мисля, че и с киселинни тоници не може да са комбинира, затова имайте и това предвид. Аз със самия Ретинол нямам проблем, ползвам маска за очи с ретинол и ми понася. Въпросът е да намеря крем, който да ми пасне и да не ми з порите.

Общи условия

Активация на акаунт