Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 448
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
  Аз знам, че с кремчета бръчките не се изглаждат!
Но, има такива, които тушират и намаляват видимите бръчки.
Лично аз не съм фен/ за сега/ на козметични интервенции
и се осланям на козметиката.

# 496
  • София
Medy, старостта е естествен процес. Но е добре да я поотложим, доколкото можем. Един от начините е да се поосвежим - а това става с кремчета и терапии. Свежото лице е по-приятно за гледане. Колкото до дупето...всичко е индивидуално. Целулитът се дължи и на ген, но това не пречи да се борим с него с променлив успех. Аз лично си признавам без бой, че не залягам във фитнеса. Писна ми вече! Навремето ходех на фитнес и каланетика, ама вече не ща, омръзна ми!

# 497
Само да отбележа, че първоначалната идея на темата е грижа за лицето или поне така ни беше представена от авторката. Грижа с кремчета, от които сме доволни, маски за лице и цялостно подържане на свеж и сияен тен, без значение дали струват колкото половин, две-три минимални заплати или пък сме приготвили в домашни условия.

Ще ми се да я запазим такава. Има достатъчно теми във форума за борба с целулит, стрии и всякакви естетични интервенции, където съм сигурна, че питащите ще намерят повече и по-компетентни отговори. Peace

# 498
  • София
Признавам, че съм твърде мързелива и небрежна към себе се. Като се замисля, моята лична грижа сякаш се изчерпва със закупуването на скъп продукт и прилагането му (не особено редовно), както и четене на темата тук (също не особено редовно).

Но се радвам, когато чета за жени, които могат да си позволят да отдават повече време и усилия, за да се погрижат за външния  си вид. Както вече казах, не вярвам в чудотворно действие на кремчета, повече вярвам в психологическото действие на това, че все пак се стараем и си обръщаме внимание, кой колкото може. Както каза Popule - друго си е вида на жена, която се поддържа.

Иначе кремовете, които купувам са предимно на Диор, Живанши. За почистване на лицето ползвам медицинска козметика на Биодерма, а в момента за около очите лосион на Ланком (само защото влизаше в комплект към една тяхна спирала). Не твърдя, че това е най-доброто, предполагам, че същият ефект може да се постигне и с домашно забъркана маска, но на мен не ми се занимава.

# 499
Не е само за 40+, но вчера пробвах една маска за лице и съм много доволна, затова я споделям.
1 суп. лъжица изцеден сок от лимон + 1 суп. лъж. сода бикарбонат. Разбърква се и се нанася на лицето, където има комедони/ черни точки/. Аз сложих на цялото лице, с цел леко избелване. Хубаво е да се сложи максимално дебело количество от содата, без да се търка. Стои се 20мин. и се изплаква с хладка или студена вода. Внимателно, за да не се нарани кожата от содата. След това минах с любимото ми прясно мляко само, но може да се сложи и някакъв хубав хидратиращ флуид или крем.
Една вътрешна пъпка беше тръгнала да се надига, но засега се успокои. С друго не съм я третирала.
Набелязала съм още няколко маски и терапии, но като ги пробвам ще споделя.

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 09:30 от goddess

# 500
  • оттам, откъдето започва България
При мен всяка маска с лимон ми зачервява лицето сякаш е изгорено, така че въобще не се и пробвам вече.

# 501
При мен всяка маска с лимон ми зачервява лицето сякаш е изгорено, така че въобще не се и пробвам вече.

Тъкмо това щях да напиша. Ако си сложа лимон върху лицето макар и за 1 мин. е равносилно на половин ден зверско зачервяване, щипане и опъване, независимо с какво се намажа след това. А в комбинацията със сода не ми се мисли. Обаче, ако кожата е плътна, акнеичен тип, с комедони, ефектът би бил добър. Чела съм за предварително нанасяне на мазен крем преди маска с плодови киселини, като горната, но не съм пробвала. За мен най-добрата маска е с хума като основна съставка и някакво масло /кайсиево, бадемово, арганово/, розова или преварена вода, кисело мляко и мед. Но не съм много редовна. Много добре ми действа, особено на околоочния контур, и обтриване с прясно мляко, помага срещу отоци и торбички.

# 502
Всеки си знае какво му понася кожата или се учи. Аз нямам проблем с киселините.  В случая содата неутрализира киселината. Чист лимон и на мен ми щипе, макар и да не се зачерявам. Пъпки ми излизат тук-там, заради натравяне на кръвта преди 2-3 месеца, иначе никога не съм имала. Кожата ми е нормална към смесена и ужасно тъничка, та чак прозрачна.
С хумата маските също са много добри. Peace

Някой взимал ли е бирена мая? Мисля да започна, но ще радвам на мнения. Има ли ефект и след колко време прием? Още се боря с негативите от натравянето. Люспести се нокти, суха коса. За косата май намерих решение, но за ноктите Rolling Eyes

# 503
  • София
Някой взимал ли е бирена мая? Мисля да започна, но ще радвам на мнения. Има ли ефект и след колко време прием? Още се боря с негативите от натравянето. Люспести се нокти, суха коса. За косата май намерих решение, но за ноктите Rolling Eyes

Бирената мая отваря апетит.

# 504

Бирената мая отваря апетит.
И килограмите вървяяяят Grinning
Тъй и тъй се включих да кажа че си купих гел маска на Ейвън, с хиалуронова киселина, вечер преди лягане мажеш и заспиваш, има едни бели  топченца в нея които върху кожата се разтапят и пукат, еййййй много ми хареса, макар да не вярвам в чудодейните кремове! Simple Smile Ползвам я през вечер и имам чувството , че кожата е доста освежена!

# 505
При мен бирената мая не повлиява килограмите. Дори регулира апетита за сладко. Години наред периодично я приемам и много я харесвам. Влиянието й е индивидуално. Струва си да се пробва.

# 506
При мен бирената мая не повлиява килограмите. Дори регулира апетита за сладко. Години наред периодично я приемам и много я харесвам. Влиянието й е индивидуално. Струва си да се пробва.
Letsgo, по колко време я взимаш и какви промеждутъци правиш?

Проблем с килограмите все още нямам, а и не питах за това. Който има да му мисли Sunglasses

# 507
goddess, различно. Два-три пъти на ден по две таблетки след хранене. Голямата опаковка на Сома ми стига за месец. Пия отново като се сетя. Обикновено минават месеци. Просто забравям за нея.
Гледах в аптеката мая на люспи http://afya-pharmacy.bg/product/4938/bionia-birena-maya-na-lyuspi-100g.html Мисля да я пробвам.

# 508
Момичета,  препоръчайте ми крем или някакъв комплект от грижа за кожата (против бръчки и отпускане) ,  за жена на 42г. Със суха кожа.  По възможност да е от Бюти зоната или Дъглас,  имате ли добро впечатление от Есте Лаудер или Кларанс,  bouquet  bouquet

# 509
Щом е  със суха кожа дамата, взимай Резилианс Лифт или направо Ре-нутритив, аз не харесвам Есте Лаудер - всичко замазнява, дори и тези за мазна или смесена кожа.

Общи условия

Активация на акаунт