Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 382
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Аз вече направих първата процедура с пилинга на Филорга в сряда. При мен ефекта е като от пилинга който ми прави козметичката, само дето така и не запомних какъв точно е той. Много лек, май е с плодови киселини, не се беля от него, просто освежава и просветлява кожата.
Та това се получава и с домашния, много съм доволна, за пръв път си правя пилинг в къщи и резултатът е добър и предполагам, че след всичките процедури ще е още по-видим. Имам едно много бледо пигментно петно на челото и се надявам да го премахна. Чудя се дали може да се прави повече от веднъж седмично и много се изкушавам да пробвам днес.

# 586
Казаха ми, че пилинга на Филорга не маха петна, доста по-лек е, но ако ти успееш, пиши... Аз още се колебая и не съм поръчала... Преди няколко дни вечерта се намазах с Gamma hydroxy на Skin doctors, крем подобен на Sleep and peel на Филорга... И какъв кошмар когато на другия ден въпреки фактора на дневния ми крем, ми е излязло бледо петно на бузата... Та затова питам времето дали е подходящо за пилинги... От Sleep and peel не съм забелязала нови петна, та задължително след пилинг трябва 50+ фактор през деня.... ooooh! Кошмар са тези петна...

# 587
  • София
Страхувам се от тези пилинги. Никога не съм си правила, страх ме е че след излющването на горния слой на кожата, новият слой ще изглежда свеж само в началото, а после по-бързо ще загрубее. Правя аналогия с петичките. Забелязала съм, че колкото повече ги стържа, толкова по-бързо пак ми загрубява кожата и влизам в някакъв омагьосан кръг  Thinking.

Последното ми попълнение в борбата за красота, от което съм особено доволна. Много сполучлив за мен естествено изглеждащ грим от Герлен Guerlain Two Spicy Ecrin 2 Couleurs

# 588
  • София
Казаха ми, че пилинга на Филорга не маха петна, доста по-лек е, но ако ти успееш, пиши... Аз още се колебая и не съм поръчала... Преди няколко дни вечерта се намазах с Gamma hydroxy на Skin doctors, крем подобен на Sleep and peel на Филорга... И какъв кошмар когато на другия ден въпреки фактора на дневния ми крем, ми е излязло бледо петно на бузата... Та затова питам времето дали е подходящо за пилинги... От Sleep and peel не съм забелязала нови петна, та задължително след пилинг трябва 50+ фактор през деня.... ooooh! Кошмар са тези петна...

Правила съм си пилинг на Филорга - след него ми се появи петънце...Като цяло не съм доволна.

# 589
Та затова питам времето дали е подходящо за пилинги... От Sleep and peel не съм забелязала нови петна, та задължително след пилинг трябва 50+ фактор през деня.... ooooh! Кошмар са тези петна...

времето у нас  е подходящо, ти май си по на север, така че не се притеснявай,
в такъв случай крем с фактор е необходим всеки ден  дори, когато времето е облачно, особено щом си предразположена към петна ....

слабите пилинги нищо не правят, за мен е по-добре серия по-силни - ако ще се прави нещо, поне да има ефект...

# 590
 eau, на север съм, но и тук има слънце колкото да обърка работата при пилингите...  Mr. Green
Аз искам по-силен пилинг, защото така или иначе вечер ползвам Sleep and peel и Gamma hydroxy, но те не повлияват петната... Сега се чудя дали да отида на ензимен пилинг, който предлагат в салона до нас и е на цена 65 евро или да си купя по-силен домашен пилинг за същите пари... newsm78 Домашния пилинг може да се ползва повече пъти, а само с един ензимен в салон дали ще успея да премахна бледи петна? Някой правил ли си е ензимен пилинг в салон да сподели колко е силен и премахва ли петна от един път или са нужни няколко такива пилинга? ooooh!

# 591
за мен е по-добре по-силния пилинг в дом. условия ,
от един път нищо няма да стане , то и от повече не е гаранция , за съжаление ,
но и да ги махнеш щом си предразположена , много е вероятно пак да се появят , ако не си много , мног стриктна в пазенето ....

# 592
Аз мисля, че за пилинг става след средата на ноември. Това, което съм правила е било през декември и януари.

# 593
  • Canada
Имам записан час за дълбок пилинг с TCA в края на октомври  Peace Последният ми пилинг, пак с нея, беше на 1 май  Laughing

Нямах поражения и задълбочаване на петната, но аз съм мн стриктна със защитата  Peace

Бих внимавала с пилинг в домашни условия, най-вече с какво и как нанасям. Имам горчив опит, за съжаление  Peace

# 594
Kaто погледнах колко вида домашен пилинг има и съм в шах...  #Crazy Ами като нищо не разбирам как да избера... ooooh! Има със салицилова киселина, с плодова киселина, с млечна киселина, ензимен (с папая), с гликолова киселина и още и още.... Mr. Green Не е за блондинки явно.... Naughty Joy
Има ли ползвали да оказват помощ.... Hug

# 595
След 40 настъпват хормонални изменения. Аз почти не мога да спя от това в последно време.

# 596
Kaто погледнах колко вида домашен пилинг има и съм в шах...  #Crazy Ами като нищо не разбирам как да избера... ooooh! Има със салицилова киселина, с плодова киселина, с млечна киселина, ензимен (с папая), с гликолова киселина и още и още.... Mr. Green Не е за блондинки явно.... Naughty Joy
Има ли ползвали да оказват помощ.... Hug

Салициловата я зарежи - това е пилинг за пъпки и силно мазна кожа.
Плодовите киселини са сравнително слаби и според мен се започва с тях, не само в домашни условия, за да се види реакция на кожата. Гликолова, особено пък коджикова е редно да се правят от специалист - то не че специалист няма да те окепази. Преди много години съм ходила при Бърдаров на химически с гликолова, направи ми рани, трябваше да си взимам отпук, защото бях като нажилена от стършели в лицето - толкова подута, отекла, заречвена и прочие........Платих луди пари и нищо от това, което ми каза, не бе вярно като ефект и последствия. Освен това петната изобщко не помръднаха. Добре, че кожата ми бе здрава та се възстанови.
Така че, идеята ми е да се доверявате само на ходил при някакъв специалист близък човек, който е доволен.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 12:34 от Bastet

# 597
aramely, да, хормоните не са за подценяване, ако не са в норма правят много проблеми...
Bastet, благодаря, снощи четох до късно за тези видове пилинг и много ревюта на пробвали ги жени (не от БГ мнения)... Та долу-горе взе да ми се изяснява схемата, при домашния пилинг се започва от слаба киселина (5 или 10%), стои се първо по-малко и постепенно времето се увеличава. Освен това се прави първо по-рядко, после се стига до мах 3 пъти седмично, което на мен ми се вижда много... Но мисля средно веднъж в седмицата е ОК. Киселината се избира според кожата и проблемите, четох, че млечната киселина 10-15% става и за чувствителни кожи каквато е моята. Освен това е добре ако се прави у дома да се купи специален комплект, където освен киселина има гел за неутрализация на киселината (за нормализиране PH-то на кожата)... Понеже аз търся озаряване на кожата и избелване на бледи петна, трябва да взема по-слаб вариант 5, 10 или мах 15% на плодова или млечна киселина... При повечето жени ползвали такава киселина е нямало драстично белене и рани или мехури... Всички са доволни от резултата... Тези дни ще поръчам и после ще споделя... Peace

# 598
  • София
Здравейте,
бих искала да сменя серума, който ползвам към момента - Estee Lauder Advanced Night Repair.
В тази връзка търся мнение за този серум - http://www.clinique.com/product/4034/30149/Skin-Care/Serums/Clin … stom-Repair-Serum
Със суха кожа кожа съм, 50- Simple Smile. Дали е подходящ за зимата, когато кожата се нуждае от по-сериозно подхранване и грижа?

# 599
Ironic , не е лош серумът на Клиник. Аз имам травъл размер и го ползвам от няколко дни, но нямам много впечатления. Малко по-млада съм от теб, кожата ми е по-скоро суха през зимата.
По принцип, аз също от години ползвам Advanced Night Repair, но някаква супер промяна не виждам. Ти защо искаш да го смениш. Не си доволна ли?

Общи условия

Активация на акаунт