Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 109 146
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
При мен предполагам бръчките са защото не си нося очилата. И се налага доста да се взирам, а може и даса от възрастта. Две отвесни и множество хоризонтални.
В домашни условия ексфолирам (с крем даден ми от козметичката веднъж седмично). Такива бяха инструкциите и, защо веднъж-каза, че за кожата на лицето това е ок.
За кожата на шията, правя с др ексфолиант-определено не работи.
Иначе всеки ден правя сухо четкане (има такава тема във форума) на лицето и тялото. Смея да теърдя, че има ефект и от него.
Какво правя всеки ден-сутрин започвам с масло на лицето (специална смеска от етерични масла -тя ми ги е бъркала). Нанасям на мокра кожа. След това хидратиращ крем и на края крем със слънцезащитен фактор. Ако имам работа из градината -отново кремът с факторът. Преди всичко това естественно сухо четкане.
Вечер почистване на лицето, крем под очите и шията (сега съм с един с много вит С- и като че ли го усещам повече) и нощен хидратиращ крем. Козметичката ми каза, че е попаднала на някакъв ръчно правен крем за под очи и е останала очарована, до такава степен, че ми е поръчала един-чакам го с нетърпение, а вчера ме намаза и с него. Забелязах, че маже и клепачът отгоре, ама пусто забравих да питам дали и аз трябва да го правя така.
Иначе като отида при нея, според състоянието на кожата ми ми орави различни процедури. Имам правени и два пилинга.

# 466
  • София
Ръкавиците на Рая си поръчвах от страницата им във Фб на много по- изгодна цена от олх. Много съм доволна.
Може ли линк, че не я откривам?

Малко се овъртолих, че са си сменили името, но пазех съобщенията от поръчката. Търси "Gold love tattoo"

# 467
  • София
Аз за ексфолиране ползвам системата на Нютроджена - много съм доволна, но малко трудно си набавям кремовете...Сега съм си взела един полски оксидантен с кристали, да видим. Иначе оригиналният на Нютроджена в момента не го намирам дори и в Амазон...(моята система е от по-старите, с гъбичка и крем, не е с пъфчета)

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 11:06 от Popule

# 468
При мен предполагам бръчките са защото не си нося очилата. И се налага доста да се взирам, а може и даса от възрастта. Две отвесни и множество хоризонтални.
В домашни условия ексфолирам (с крем даден ми от козметичката веднъж седмично). Такива бяха инструкциите и, защо веднъж-каза, че за кожата на лицето това е ок.
За кожата на шията, правя с др ексфолиант-определено не работи.
Иначе всеки ден правя сухо четкане (има такава тема във форума) на лицето и тялото. Смея да теърдя, че има ефект и от него.
Какво правя всеки ден-сутрин започвам с масло на лицето (специална смеска от етерични масла -тя ми ги е бъркала). Нанасям на мокра кожа. След това хидратиращ крем и на края крем със слънцезащитен фактор. Ако имам работа из градината -отново кремът с факторът. Преди всичко това естественно сухо четкане.
Вечер почистване на лицето, крем под очите и шията (сега съм с един с много вит С- и като че ли го усещам повече) и нощен хидратиращ крем. Козметичката ми каза, че е попаднала на някакъв ръчно правен крем за под очи и е останала очарована, до такава степен, че ми е поръчала един-чакам го с нетърпение, а вчера ме намаза и с него. Забелязах, че маже и клепачът отгоре, ама пусто забравих да питам дали и аз трябва да го правя така.
Иначе като отида при нея, според състоянието на кожата ми ми орави различни процедури. Имам правени и два пилинга.
Не откривам темата за сухо четкане... newsm78  Може ли  да дадеш линк? Peace

# 469
# 470
  • София
Ръкавиците на Рая си поръчвах от страницата им във Фб на много по- изгодна цена от олх. Много съм доволна.
Може ли линк, че не я откривам?

Малко се овъртолих, че са си сменили името, но пазех съобщенията от поръчката. Търси "Gold love tattoo"
Благодаря! Успях да ги открия през Гугъл междувременно, остава да ми отговорят на запитването. Grinning

# 471
Здравейте момичета!
На 48 години съм, скоро ще навърша 49 г.
Все още не съм намерила "своя" крем за лице Blush. Бръчки нямам, но кожата ми е загубила тургура си, леко отпусната е и тенът е повяхнал. Кремове с по-мазна/ тежка/ консистенция не ми понасят, лъсвам, фондьотена не се задържа дълго, разтича се...
Моля, препоръчайте подходящ крем.

Имам аналогични проблеми и съм на твоята възраст........Ползвам серуми - лифтиращи, те обикновено са постни, т.е нямат мазнини и са едни такива водни. Крем за лице не използвам или ако да - някакъв за млада кожа, само хидратиращ и матиращ, най-вече с консистенция “сорбе“ (имам един в момента на Л“Ореал, който е тип “сорбе“ - нищо особено не е). Отгоре слагам пудра за млада кожа, т.е. такава която съдържа салицил и цинк. Фон дьо тен не ползвам поради кремообразната му текстура, която ми запушва порите и ме омазнява и пъпките са ми задължителни след употребата му. ФДТ за мазна кожа пък са ми тричави и седят като хума маска, създават неестествен вид и се ронят. Задължително обаче кодя на процедури при козметичка и у дома продължавам с домашна мезотерапия.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 16:49 от Bastet

# 472
  • Варна
Задържително обаче кодя на процедури при козметичка и у дома продължавам с домашна мезотерапия.
Би ли казала каква е мезотерапията, която ползваш у дома?

# 473
Задържително обаче кодя на процедури при козметичка и у дома продължавам с домашна мезотерапия.
Би ли казала каква е мезотерапията, която ползваш у дома?

Моделът не го знам, на работа съм. Напиши просто в гугъл “домашен апарат за мезотерапия“ и ще ти излезе. Peace

# 474
Titina, благодаря, че сподели. Ще разгледам и аз темата за сухото четкане. А ти какво използваш при тази процедра - четка, гъба или друго?

# 475
имам и четка имам и естествена гъба (с гъбата ми е по-удобно да боравя)

# 476
имам и четка имам и естествена гъба (с гъбата ми е по-удобно да боравя)
Благодаря! Отивам, да чета за сухото четкане  Laughing

# 477
  • гр. София
Соник, може ли линк за ръкавиците? Не можах да ги открия и с новото им име.  Blush

# 478
  • София
Соник, може ли линк за ръкавиците? Не можах да ги открия и с новото им име.  Blush
Отново е сменено https://m.facebook.com/profile.php?id=728736543803319

# 479
  • София
Соник, може ли линк за ръкавиците? Не можах да ги открия и с новото им име.  Blush
Отново е сменено https://m.facebook.com/profile.php?id=728736543803319

Добре де, аз не мога да разбера каква е толкова разликата дали ще ползвате обикновена кесия да си изтъркате лицето, или тази ръкавица? Все е еднакво брутално... Tired

Общи условия

Активация на акаунт