Survivor Камбоджа - Сезон 5, Тема 14 (Финал)

• 92 835
  • 2 494
  •   1
Отговори
# 2 205
Мисля, че е време някоя готина жена да стане водеща на "Сървайвър" България.
На мястото на продуцентите бих направил кастинг сред дамите от именно този форум, който да предшества и да подгрее хората за участници в кастинги за играчи в играта.
Бих излъчвал кадри от кастинга за водещ, гарнирани със реалните кадри от примерите, които те дват за играта и т.н. и т.н.

# 2 206
Доста от игрите на Занев бяха ако не подарени, то почти.
Освен това което сте коментирали - играта с Ралица (виждаше се, че тя не иска да играе), игрите на острова с Йори - също (тя му правеше комплимент, че е силен игра, може да му е помогнала да се бори за рекорда Wink). Най-истинска  беше играта с Марчо.

# 2 207
Изводът от сървайвър Камбоджа е - гледайте американските сезони, ако искате да сте едни гърди напред пред конкуренцията! След победата на Ваня повече потенциални участници ще искат да го копирват и ще си дадът сметка, че стратегията и социалната игра са най-важните елементи за спечелване на предаването. Свърши ерата на тази наивност, че някакви си игри определят кой е добър или лош играч. От тук нататък играта ще става все по стратегическа и оплетена Sunglasses

# 2 208
  • София
Едно от нещата, които най-много ме подразниха в този сезон е, че не разбрахме много неща станали вътре в племето. И после се маехме тук във форума чакай бе този защо така го мразят, тия кога станаха съюзници, това защо е така, онова защо е така и пр. Чак като свърши играта разбрахме, че кръгът около Агонцев е изгонил Янита и Силвия, защото са потенциална коалиция с Дамяна, Надя и Ваня.
И много други неща от сорта. Не видяхме също така нищо от бита, от дребните нещица в племето. Само готов, пошло монтиран материал за любов, любов и пак любов (то поне да я имаше) гарнирано с простотии и скандали  ooooh!

# 2 209
  • Другата България
простотии и скандали  ooooh!

Тоест, основно гледахме йордана. Grinning
Което си е така всъщност.
Народът това търси - хляб и зрелища, като няма хляб, нали знаеш кое остава....

# 2 210
като няма хляб, нали знаеш кое остава....
пасти? Laughing Laughing Laughing

# 2 211
От разговора с Митко в "Преди Обяд":

водещата - Ваня каза че никаква стратегия не си имал и си стигнал случайно до финала?
Митко - Зависи от коя гледна точка се разглежда този казус.
Аз сега мога да кажа че Ваня също не е имал стратегия макар че го нарекоха СТРАТЕГ. Какво е направил Ваня? Ваня е направил едно рокадо. Направи единствен ход, с които разполагаше да остане в играта и това направи до края си остана.
Той не е имал някакви преобразования.

ВЕЛИК  smile3501

# 2 212
Едно от нещата, които най-много ме подразниха в този сезон е, че не разбрахме много неща станали вътре в племето. И после се маехме тук във форума чакай бе този защо така го мразят, тия кога станаха съюзници, това защо е така, онова защо е така и пр. Чак като свърши играта разбрахме, че кръгът около Агонцев е изгонил Янита и Силвия, защото са потенциална коалиция с Дамяна, Надя и Ваня.
И много други неща от сорта. Не видяхме също така нищо от бита, от дребните нещица в племето. Само готов, пошло монтиран материал за любов, любов и пак любов (то поне да я имаше) гарнирано с простотии и скандали  ooooh!

Абсолютно съгласна. Имаше моменти на пълен нонсенс. Особено около съветите.

tinacarlyle и с теб за първи път сме на едно мнение, въпреки това обаче смятам че игрите са основно зрелище (не много в тоя сезон де).

# 2 213
От разговора с Митко в "Преди Обяд":

водещата - Ваня каза че никаква стратегия не си имал и си стигнал случайно до финала?
Митко - Зависи от коя гледна точка се разглежда този казус.
Аз сега мога да кажа че Ваня също не е имал стратегия макар че го нарекоха СТРАТЕГ. Какво е направил Ваня? Ваня е направил едно рокадо. Направи единствен ход, с които разполагаше да остане в играта и това направи до края си остана.
Той не е имал някакви преобразования.

ВЕЛИК  smile3501
Е, така де, прав е. Едно рокадо дето реши финала в крайна сметка с 3 гласа в негова полза. И в останалото време си мълча. После и призна, че стратегията на Ваня всъщност е била да не се набива на очи. И изтъкна, че това е била и стратегията на самия Митко - да се скрие зад Агонцев докато той е там, защото оня само се пъчи и иска да е център на внимание, което значи и че първо той ще излети преди да дойде реда на тези след него. Също правилна.

Общо взето това май е начина да успееш - по-премерено, с победи в правилния момент.

# 2 214
С предубедени хора е трудно са се общува, за теб чашата е наполовина пълна за мен наполовина празна. Да, стратегически най-добре изигра сезона за това е и победител, но от сглобката за мен той бе най-нечистоплътния характер. Зарежи играта, виж коалицията му -
Йорданка - не заслужава да чукам по клавиатурата си
Емо - човек който има потенциал да бъде уважаван, но с играта си доказа че е отличен актьор в ролята на сянка.
Крум - талигарски мъник (и не защото е дребен)
Да те са перфектната коалиция за жури, но ако е само това значи Ваня се е възползвал от тях. Което ако е част от стратегията му в името на играта го оправдавам, но когато някой декларира че принадлежи към дадена коалиция и се отъждествява с нея значи оглеждайки се, той трябва да е сред себеподобни, но очевидно не е. Те са надхитрени, а той Оцелял.

# 2 215
Ама чакай сега, аз какво съм казал, което не е така? Просто съм допълнил това, което каза Митко.

Иначе уточнихме вече снощи мисля - дали това ще се хареса на теб или на мен общо взето няма значение. Важен е резултатът, а той е че това му носи победата. За мен той имаше два важни хода в играта - да създаде тази коалиция и да я задържи до журито - възползва се перфектно от шанса, който се отдаде с блайндсайда на Марчо и да си спечели имунитета преди последния съвет, когато имаше реална възможност вече да изгърми, и съответно да си спечели играта за класиране на финал. През останалото време просто игра така, че да не раздразни никой. С едно избухване, което можеше да му коства всичко на онзи съвет. Но явно това, че им е говорил постоянно ги е омаяло добре. Факт е че нито веднъж не беше реална опция за гонене за никой от тях. Това му бяха решаващите ходове.

А какви са хората - за теб едни, за други - други. На телевизионния образ в това риалити можем да им дадем оценка, на реалния - аз не мога, който се чувства сигурен, че ги познава - крачка напред и да сподели Simple Smile

# 2 216
Ваня сам си каза, че различава сървайвър от истинския живот. Това е само игра. Дори да е използвал хората от своята коалиция какво от това? Той играеше шах и те му бяха пешките.
И социалната му игра е много подценена. Толкова време да им е пред очите и дори да не си помислят да го изгонят? Добре ги е забаламосал. От 12 племенни съвета на които е присъствал е получил само 1 глас срещу себе си от Агонцев (на съвета в който го разобличи за деленето на наградата).

# 2 217
  • в морето до колене
... но когато някой декларира че принадлежи към дадена коалиция и се отъждествява с нея значи оглеждайки се, той трябва да е сред себеподобни, но очевидно не е.
А кой от останалите финалисти (че и от останалите участници въобще) принадлежеше към "коалиция от себеподобни"? Марчо и Явор може би? Агонцев и Агонцева?
Едно от най-ценните неща в целия замисъл на този тип реалити формати е, че поставят участниците  пред предизвикателството да съжителстват именно с НЕсебеподобни. Понякога дори с типажи, с които никога не биха им се пресекли пътищата в живота...
Колко от вас са срещали в живота си типажи като Кехайов примерно? А на колко от вас ще им издържат нервите 52 дни между Митко, Занев и Йорданка? Дори да не е на "безлюден" остров и с половин кило ориз в порциона.
Аз лично не мога да се закълна.
И за разлика от Биг Брадър, не само трябва да се справиш с това предизвикателство, ами и да зависиш от останалите накрая.

# 2 218
Колко от вас са срещали в живота си типажи като Кехайов примерно? А колко от вас ще им издържат нервите 52 дни между Митко, Занев и Йорданка? Дори да не е на "безлюден" остров и с половин кило ориз в порциона.
Аз лично не мога да се закълна.

Като Кехайов точно никоога не съм срещала, но Заневци и Йорданки много на този свят. Живее се сред тях, просто не трябва да го приемаш твърде навътре. А пък с Митко 52 дни на остров с кеф бих живяла  Party Blush

# 2 219
bigfish
Обикновено победителя (по принцип) е благороден, такъв си и ти днес.

Общи условия

Активация на акаунт