Суха кожа на ръцете през зимата

• 14 117
  • 74
  •   1
Отговори
Здравейте!
За поредна година с настъпването на студа кожата на ръцете ми става невероятно суха - направо се разранява на места. Постоянно я мажа с различни кремове, но ефекта трае може би броени минути. Ползвала съм за ръце, както и бебешки, и за тяло. Всякакви мазила.  ooooh!

Чудното е, че само на ръцете ми е така.
Вкъщи ползвам миялна машина и рядко мия с веро.

Мисля, че едната година беше малко по-добре от ползването на ръкавици. Ще трябва пак да започна да слагам. Но все пак е голямо неудобство това да са ти така сухи ръцете...

Някой има ли подобен проблем? Някакъв по-ефикасен крем да ми препоръчате!

# 1
  • Бургас
И аз съм така, но много често мия на ръка и предполагам, че е от това, плюс студа и т.н.

# 2
на мен ми казаха, че имам студова алергия. През деня избягвам да се мажа с каквото и да е, все пак работя и пипам разни неща. Лошото е, че вечер пък забравям. Иначе ме посъветваха да мажа вечер с олио или най-добре зехтин, отгоре найлонови ръкавици (от боя за коса), отгоре зимни ръкавици и така се преспива. Ефектът после е целия ден. Можеш да се мажеш и с вазелин, той е много мазен.

# 3
Може и да има ефект, ама мн неудобно изглежда да се спи с ръкавици....  Rolling Eyes Че и найлонови отдолу...  Rolling Eyes

# 4
  • Sofia
много съм доволна от кремовете за ръце на  MIXA

# 5
Може и да има ефект, ама мн неудобно изглежда да се спи с ръкавици....  Rolling Eyes Че и найлонови отдолу...  Rolling Eyes
Ами наистина не е връх на удобството за несвикнал човек Simple Smile Найлонът е с цел изолиране - мазилото да не попие в другите ръкавици и чаршафите.

# 6
На дъщеря ми й се пукаше кожата на ръцете от сухотата и й течеше кръв, от както я мажа с един крем за атопична и много суха кожа на Юриаж всичко това изчезна. Дори я мажа само вечер. Преди това бях пробвала с всякакви кремове, бях взела един крем на А Дерма специално за ръце и той не й помогна.

# 7
tiina , би ли пуснала линк, моля!

Иначе ако нищо не проработи, ще слагам ръкавиците, няма как.  Crazy

# 8
Сериозно ли предпочитате да дадете 20-30-60 лв за крем, вместо да си отсипете от зехтина за салата и да вземете ръкавици за стотинки? Crazy

# 9
Е, чак толкова пари няма да дам.

Но съм си мазала ръцете със зехтин и олио / без да слагам ръкавици/ и ефект не съм забелязала никакъв...

# 10
На мен зехтина не ми действа изобщо. Лекарка ми е препоръчвала преварена мас, от кремовете на Микса също съм много доволна.

# 11
  • София
Напоследък доизмазвам един крем, предписан на сина ми- Lipobase. За нула време ми оправи ръце и устните, от които кръв течеше.

# 12
Е, чак толкова пари няма да дам.

Но съм си мазала ръцете със зехтин и олио / без да слагам ръкавици/ и ефект не съм забелязала никакъв...
те попиват бавно и ако си легнеш без покрити ръце, всичко отива в чаршафите. Кремовете като цяло по-бързо попиват, но и ефектът им е краткотраен.

# 13
Знам за какво говориш -много е лошо постоянно да ти тече кръв от ръцете .Аз ползвам зимата този крем .При постояннство е добре положението
http://apteka-optima.com/86/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE … 50-%D0%BC%D0%BB-/

# 14
  • най-шареното място
Прилича на студова алрегия. Казват, че веднъж оключена само се овладява, но можеш да я елиминираш. Описам само няколко неща, които действат потоделно но заедно вероятно ще решат напълно проблема.
Скрит текст:
Първо се мий само с хладка, не студена или гореща вода.
Винаги избърсвай много старателно ръцете. Нанасяй съвсем малко крем ако трябва, но винаги когато я усещаш суха.
Носи ръкавици навън, и от магазина до колата също.
Пий много течности. Използвай зехтин за салатите.
Вечер преди лягане се мажи с хубав богат крем. Тази година си взех макадамиевото масло за тяло на DM.
Ако вече се е стигнало да загрубяване и пухане - търкане с тривка - до здрава кожа. И после всичко описано с цел да не се стигне до загрубяване повече.

Общи условия

Активация на акаунт