Суха кожа на ръцете през зимата

• 14 122
  • 74
  •   1
Отговори
# 30
Neutrogena към списъка (серията им с високо съдържание на глицерин е правена специално за условия на дълбока зима).

Любим крем. Препоръчвам също един крем на Balea с 5% уреа, който също действа прекрасно на кожа със студова алергия. В тежки зими също съм преспивала със ръкавици, не ми е било неудобно - имам няколко чифта плетени памучни, не съм слагала под тях найлонова ръкавица, защото ги ползвах само за намазана ръка и после перях. Ефектът беше прекрасен. /Също и спане с крем и хавлиени чорапки прави бебешки петички./

Опитвала съм с чисто масло - от жожоба и бадемово - но ефектът не беше добър, не попиваше добре, само кожата ставаше мазна. Кожен лекар ми обясни, че е много хубаво, ако кремът съдържа висок процент масла в състава си, защото те не позволяват водата да се изпари от кожата, но че трябва да имат вода и други съставки, за да са наистина добри. Аз простичко го разбирам така: при силно дехидратирана кожа, маслата нямат какво да задържат в кожата и съответно са неефективни. Забелязала съм, че съставките, които влияят добре на суха кожа, са: вит. Е, уреа, глицерин, масла, ако кремът има и четирите в достатъчни количества, би трябвало да има ефект. 

# 31
  • София
Аз съм си заредила кремове за ръце навсякъде из вкъщи, ще си взема и в чантата.
Липобазата е хубава, Неутрогена също, има един SOS крем концентрат Сиен /от Лидл/.
В краен случай може да си вземете и стероидно кремче.

Сетих се - и чистото масло от карите /ший/ е добро. Икаров имаха.

# 32
Ползвам  Flexitol 10 процента урея и съм доволна. Това че не е скъп също е предимство.

# 33
  • най-шареното място
Не си вземйте кортикостероиди каквото и да става.
DМ имат и кремове за ръце, за крака и лосиони с много уреа.

# 34
Не си вземйте кортикостероиди каквото и да става.
Да.  Те, така или иначе, са само по рецепта и не би трябвало да ги продават свободно. Отделно, че като цена не са изкушение за аптеките, винаги могат да предложат хубав крем за ръце, който като цена е по-скъп от повечето КС.

# 35
И двете ми деца са с ихтиоза. Това е кожно заболяване, при което кожата и много суха, лющеща се, ръцете се напукват и кървят. Използваме Натхерцен балсам на д-р Тайс и задължително през зимния сезон ръкавици.

# 36
  • Sofia
А и  още нещо - Герикапс през устата. По 1 капсула на ден, с храната. Ав ги пия по цяла зима и много добре ми се отразяват - кожата ми става по-еластична и устойчива и не ме сърби. Освен това са добре за косата, ноктите и имунитета.

# 37
При мен състоянието беше трагично, от външната страна суха и напукана, а дланите влажни. Пробвах различни кремове, но повечето са мазни, а това ми е неприятно. Ако търсиш крем, който хидратира, но не омазнява кожата си вземи Флекситол. Ползвам го от няколко месеца и тушира проблема със сухотата.

# 38
Благодаря ви много!

# 39
Със зехтин се прави топла баня натопяваш ръцете в хладък зехтин и стоиш малко така.
 Меденият вазелин също е много добър. Но трудно попива .
 /За напукани устни обаче е незаменим - веднъж моята зъболекарка от разпъване на устните да ми рови из зъбите и ми спука устната  Grinning  - намаза ме с меден вазелин - до вечерта ми беше минало -даже не помнех къде точно беше спукано. /
  Този SOS крем на Сиен на мен не ми е удобен -не попива и ми мирише на везелин . Много трудно изстисквам от тубичката .
  От доста време се чудя на овлажняващия крем на Хималая . Някой ползвал ли го е за ръце ?

# 40
Аз също ползвам Lipobase. Предписан ми е от дерматолог и ми каза, че този крем трябва да ми е приятел до края на живота ми  Laughing Crazy  Толкова ми се изсушава кожата на ръцете, че понякога имам едно такова чуство, все едно нямам достатъчно въздух - колкото и странно да звучи. Наистина е доста мазен, но съм му свикнала вече. От глицериновите кремове /почти всички са с глицерин/ ми стават още по-зле ръцете!  Peace
Дано овладееш положението и да намериш какво е подходящо за теб! Peace

# 41
Удома през зимата ползваме само и единствено този крем за ръце:

През пролетта, лятото и есента се мажем с кокосово масло.

# 42
Препоръчвам ви един страхотен крем за ръце ДЕКСЕРИЛ. Голяма опаковка 250мл, е към 8-10лв. Няма го масово в аптеките, иска търсене, или поръчка в аптека или по интернет. Прави чудеса с напуканата кожа на ръцете, препоръчан ми е от дерматолог.

Ето го:

http://apteka.framar.bg/30018488/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5% … 250-%D0%BC%D0%BB-

# 43
Вчера си купих кремче за ръце на Дав с масло от ший и ванилия. Прекарехме часове наред вън, ръцете ми не го усетиха. Освен прекрасния аромат /ванилията ми е голяма слабост/, кремът е изключително приятен - филмът, който оставя върху ръцете е много нежен, ненатраплив, няма го неприятното мазно усещане, характерно за прекалено богатите на масла на кремове. Същевременно маслото от ший похранва, успокоява и омекотява чудесно сухата кожа.

# 44
  • Sofia
Точно него имах предвид, прекрасен е.

Общи условия

Активация на акаунт