Суха кожа на ръцете през зимата

• 14 125
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
Имам същия проблем. Ръцете ми се разраняват, болят... В момента ползвам на ЛРП крема за много сухи ръце. Попива бързо, а в същото време подрахва в дълбочина. Уважавам зехтина като козметично средство, но в чист вид ми идва твърде мазен и трудно попиващ. Добре е да се смесва с  някакъв крем. ОПитвам се максимално да си пазя ръцете, но като взема детето от училище, приритало от глад и се налага да си ползвам ръцете без ръкавици отново всичко почва от начало.
Глизолид е с хубав ефект, но прави доста мазен и труднопопиващ филм върху ръцете и мен това ме дразни. Ползвала съм го само вечер, иначе няма търпение да са ми "неизползваеми" ръцете. Mr. Green

# 16
terpsyhora , ще взема да го пробвам. Изкуши ме!

ом , благодаря за съветите!
Определено са нужни комплексни мерки. Имам спомен, че миналата година по едно време започнах редовно да нося ръкавици и се подобри положението. Ама тая зима още не съм слагала.

Чувала съм понятието "студова алергия" да се свързва със сухите ръце. Обаче ако е алергия, как така само ръцете засяга?! Все пак и лицето е открито в студа. Даже него няма как да го скриеш.

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 11:05 от utro77

# 17
  • най-шареното място
Лицето има повече мастни жлези и по-малко се изсушава. Миенето много изсушава. Неодизсушаването още повече.
Което ме подсеща - сапун на калъп е по-щадящ от течния. Особено в студа и при проблеми.

# 18
Утро, кремът е от серията xemose (Uriage Xemose) от същата серия има и гел олио за къпане. Стават за цялото тяло, като с олиото можеш да си миеш ръцете вместо сапун и след това да се мажеш с крема. Това е медицинска козметика и можеш да я намериш само в аптеките. По мои наблюдения най-евтина е в Ремедиум. Peace

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 17:08 от tiina

# 19
И моите ръце загрубяват. Решението при мен е ръкавички + мазане с крем вечер, а понякога и през деня  Rolling Eyes

# 20
  • в огледалото на живота
Родих се с тази емулсия:

Кожата ми през зимата страда ужасно:от сухия въздух,от статичното напрежение,от многопластовите дрехи и недостъпност на кислород.Лющи се,зачервява...гадна картинка.. Tired
Ръцете ми не по малко,в предвид агресивните действия които извършвам всекидневно.

От както ползвам Еудермол ситуацията е съвсем различна.Чист,свеж и нормален тугрор.
Опитай  Peace

# 21
от аптека ли?

# 22
И аз имам такъв проблем, но си мисля, че при мен е от препаратите за миене. Винаги остават много съдове, които не мога да сложа в миялната. Наскоро започнах да се мажа с балсам на Флекситол. За мен   хубавото е че няма омазняваш ефект, но овлажнява кожата.

# 23
  • Sofia
Имам същия проблем. От Lipobase съм доволна, но ми е много некомфортен - не попива бързо и омазвам всичко. От всичко, което съм пробвала най-доволна съм от крема за ръце на Dove. Направо се родих откакто го открих. Попива бързо, мириши приятно и е страшно ефикасен. Като се намажа вечер ръцете не ми изсъхват до следващата вечер. Разкошен е.
С каквото и да мажеш обаче основното си остава пазене от студа. Ама много стриктно. Никога между ноември и март и при температура под 5 градуса не излизай без ръкавици. Аз така съм свикнала вече, че и до кофата за боклук не ходя без ръкавици. Имам резервни навсякъде - във всички чанти, в колата, в работата, в случай че ги забравя. Ходиш ли с голи ръце каквото и да мажеш все тая.

# 24
  • в огледалото на живота
Да,от всяка една аптека може да се закупи  Peace
Ето състава ѝ:
http://apteka.framar.bg/30007263/%D0%B5%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%80% … D0%BE%D0%B6%D0%B0

Има различни номера на емулсията,според проблематиката.
Много съм доволна  bowuu

Омазвам си се хубаво от лице до пети с нея.... Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 12:26 от ~Dev~

# 25
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Добри кремове сте посочили досега. И аз съм доволна от Mixa и Glisolyd, добавям и Neutrogena към списъка (серията им с високо съдържание на глицерин е правена специално за условия на дълбока зима). Харесвам и зехтиновия крем на Ziaja- добре подхранва и оставя кожата мека, както и маслото с макадамия на Alverde, вече споменато. Когато положението е много лошо, мажа кокълчетата (те винаги страдат най-силно) с чист вазелин или с една еленова мас за устни, за която не съм сигурна, че може да се намери в България.

# 26
Здравейте и от мен! Да, това със сухите ръце през зимата е доооста неприятно. Така съм от около 3-4 зими насам, преди това не страдах от този проблем. Толкова сухи ми стават ръцете (и отдолу на дланите и отгоре), че са като шкурка, даже и до дълбоки пукнатини се стига, които много болят.... Аз също съм доволна от крема за ръце на Neutrogena- концентрирания. Това е той  http://apteka.framar.bg/30003222/%D0%BD%D1%8E%D1%82%D1%80%D0%BE% … D1%8A%D1%86%D0%B5
 Но устнових, че ползвайки го няколко месеца, например 2-3, и сякаш ръцете ми привикват и не действа така добре, какато в началото, като започна да се мажа съответния зимен сезон.

# 27
  • най-шареното място
Да не пиша голямо твърдение, но с комплексни мерки миналата година не съм кървяла. А цепенето беше дългогодишна традиция и ми бяха казали, че "ще си е е така" веднъж като се отключи си оставало. Действайте, спасение има Simple Smile

# 28
О, да, Еудермол 8 е много хубав продукт, а цената му няма нужда от коментар. У наше село обаче го няма.
Сетих се за друг непретенциозен, но много хубав крем, с който карах миналата зима - червения крем за ръце на Гарние.

От всичко, което съм пробвала най-доволна съм от крема за ръце на Dove. Направо се родих откакто го открих. Попива бързо, мириши приятно и е страшно ефикасен. Като се намажа вечер ръцете не ми изсъхват до следващата вечер. Разкошен е.
С каквото и да мажеш обаче основното си остава пазене от студа. Ама много стриктно. Никога между ноември и март и при температура под 5 градуса не излизай без ръкавици. Аз така съм свикнала вече, че и до кофата за боклук не ходя без ръкавици. Имам резервни навсякъде - във всички чанти, в колата, в работата, в случай че ги забравя. Ходиш ли с голи ръце каквото и да мажеш все тая.
Това е голямата истина, поне и от моя опит. Винаги имам чифт ръкавици в чантата, не че не се случва да забравя да сложа. Забелязала съм, че веднъж като ми се цепне някъде кожата, дори и веднага да почна да я мажа, дори и с нещо много мазно и подхранващо + пластир отгоре, раничка пак си минава през всичките етапи - пълно разцепване и чак после зарастване.
Кремът на Дав не съм го пробвала, не съм фенка на марката, но ме заинтригува.

# 29
  • СОФИЯ
Още един глас за  Lipobase - използвам за ръце, тяло, дори пети - навсякъде, където се появи проблемна суха кожа  Peace

Общи условия

Активация на акаунт