БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте  Hugда знаете в София може ли да се купи от някъде Кристопсомоhttp://m.kulinar.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D … _l.r_i.58282.html благодаря предварително  bouquet
Никъде, освен да поръчаш да ти доставят от гръцките магазини. Такъв има на Пионерския дворец на спирката на трамвая посока Черни връх. Страшно добре е зареден и работят професионално.

# 151
Телешко с кисело зеле ще стане -малко мас или сланинка и ще е добре.
 За мен телешкото е подходящо повече за супи или задушено или варено.
 Но нищо не пречи да се пробва и ако ви харесва на вкус какво ви интересува дали би го ял някой си изпаднал германец?

# 152
телешко със зеле съм готвила много пъти, като ни гледаха телета на село. Става и още как , но носи повече мазнина в самото зеле, като е сухо месото. Затова за гответе подбирах джолан и бут с повече сухожилия.

# 153
телешко със зеле съм готвила много пъти, ====

ама Вие нещо насериозно го взехте това телешко със зеле  smile3533

# 154
'щото не сме  германци........

# 155
Тъй де - затова в момента съм турнал зелцето в гювеча и във фурната да си се къкри ....
по някое време ще му турна и оризчето
и ще го довърша с телешко суджуче
Точно оти не сме немци

# 156
Имам един въпрос от серия много тъпи  Grinning - имам 2 кг замразено месо (от оная овча мечка  Laughing), а ми трябва по-малко. Да го размразя ли до степен да може да си отрежа или да си купя друго  newsm78. Все си мисля, че размразяването не е чак толкова противопоказано, в сравнение с това да си купя, неизвестно как съхранявано, месо. Изобщо изключих, че ще ми трябва кайма за пелмени, а синът си идва след няколко дни отпуска и по-подходящо ядене не ми идва на ум.

# 157
Изчакай да се отпусне и си отрежи колкото ти е нужно . Да не се размразява хептен / и в никакъв случай не размразявай принудително/.
 Аз като имам опит с такива домашни меса и замразяване -  дълги години имахме животни от всякакъв калибър на село.
 Месо е добре да се замразява на малки порции според това колко ти е нужно.
  Даже като се отпусне си го нарежи на няколко по-малки парчета - работи се лесно със замразено месо и се реже лесно и удобно.
 Като е размразено се хлъзга и не е толкова лесно - пък и не е добре да се размразява и замразява много пъти - но само веднъж не му пречи .
  Понякога от замразено месо и после няколко пъти замразявано каймата ,ако правиш тава -не става после за кюфтетата . От опит го знам.

# 158
  • Пловдив
Незнам дали тук е удачното място, но тъй като тук четат доста светнати в кулинарството съфорумки - търся една рецепта на Джейми Оливър за "бърз коледен сладкиш" - с бутер тесто и кори за баница, в пълнежа имаше кестени и разни други неща, пече го в форма за мъфини,  гледах го по телевизията , но не съобразих да записвам...  Blush

# 159
Не съм на правилното място, извинете!
Има ли тема за коледни сладки тази година? Нужни са ми идеи за детски коледни бисквити/ сладки.

# 160
Незнам дали тук е удачното място, но тъй като тук четат доста светнати в кулинарството съфорумки - търся една рецепта на Джейми Оливър за "бърз коледен сладкиш" - с бутер тесто и кори за баница, в пълнежа имаше кестени и разни други неща, пече го в форма за мъфини,  гледах го по телевизията , но не съобразих да записвам...  Blush

ВИЖ направо на сайта на 24 китчън - Джейми Оливър - ЕЙ ТУКА

# 161
Не съм на правилното място, извинете!
Има ли тема за коледни сладки тази година? Нужни са ми идеи за детски коледни бисквити/ сладки.

Последната тема,  на 1-ва стр. има линкове.

# 162
 Идея как да приготвя рибни пръчици / пърстчета / фиш фингърс -освен пържени или печени .

# 163
Идея как да приготвя рибни пръчици / пърстчета / фиш фингърс -освен пържени или печени .

тези готовите нямат друга вариация за правене, а производителят им мисля, че препоръчва основно пържене. На една опаковка видях да пише и в микровълнова, но не знам дали ще стане
така че . карай си по изпитания начин

# 164
  • Пловдив
Намерих ги- http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/perfect-mince-pies/ , поне на вид е същото, само че не виждам дали има кестени вътре, нищо важното е ,че намерих от къде да тръгна, благодаря.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт