БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 546
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Аз ги пека обикновено на фурна и стават като пържените и не са мазни.
 Просто може да има някой друг начин /варени не предпочитам/ - например сос към тях или с картофи .

# 166

Просто може да има някой друг начин /варени не предпочитам/ - например сос към тях или с картофи .

Ама това си го правиш отделно....

# 167
Здравейте момичета и момчета имам молба  трябва ми рецепта за изпробвани пърленки.
Благодаря предварително.

# 168
Здравейте момичета и момчета имам молба  трябва ми рецепта за изпробвани пърленки.
Благодаря предварително.

Габровските на Илияна

Пърленките на скара (и на тиган) пак на Илияна

На Мариета

# 169
# 170
Здравейте, момичета и момчета, някой приготвял ли е гъска и ако може да ми кажете месото какво е, дали е сухо или не? Аз никога не съм приготвяла, даже не съм и яла и нямам никаква представа, а пък обмислям  дали да не взема за празниците, но тъй като не ядем много много сухи меса ви моля  да споделите вашите впечатления. Благодаря предварително!

# 171
и моите видове   http://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_16.html

Пепи, моМЕчето не знае какво иска точно ....
Иска пърленка, ама ....
Имаше един виц:
реве едно циганче със силен глас : Искааааааамм...
Какво искаш?
-Кот` и да е ... ама искам
Та пърленки бол ... твоите, мойте и т.н. ....

# 172
Здравейте, момичета и момчета, някой приготвял ли е гъска и ако може да ми кажете месото какво е, дали е сухо или не? Аз никога не съм приготвяла, даже не съм и яла и нямам никаква представа, а пък обмислям  дали да не взема за празниците, но тъй като не ядем много много сухи меса ви моля  да споделите вашите впечатления. Благодаря предварително!

Не, не е суха или аз не съм попадала на такава. Мазничка е. Обикновено я пека във фурната цяла около два часа като я поливам със соса, който отделя. В последно време ми се получава много удачно в плик за печене - без да я въртя и поливам пак се получава хрупкава коричка. Като преди това обилно я намазвам с подправки и масло.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 09:17 от Билян@

# 173
  • Sofia
Здравейте!
Имам един въпрос, може би малко тъп...  Laughing
Направих тесто за меденки, което в момента оставих да стегне малко в хладилника. до тук добре.... искам да изрежа формички от него и въпроса ми е как да ги изпека? В смисъл на хартия или направо в намазнена тава? Има ли някакво значение изобщо?  newsm78

# 174
  • София
Здравейте!
Направих тесто за меденки, което в момента оставих да стегне малко в хладилника. до тук добре.... искам да изрежа формички от него и въпроса ми е как да ги изпека? В смисъл на хартия или направо в намазнена тава? Има ли някакво значение изобщо?  newsm78
Всички коледни сладки ги изпичах в/у хартия но ненамаслена. Те имаха достатъчно масло с тях. Значение...на мен ми е по-удобно.

# 175
  • София
Здравейте, търся рецепта за шприцовани сладки  chef Изпробвала съм поне 5-6, някои са със амонячна сода, други без, но нито една рецепта не ми се получава - или не се отделя от шприца / не е проблема в тавата/ или става прекалено твърдо тестото за да се шприцова. Някой с изпробвана рецепта?

# 176
Здравейте!
Хартия за печене е най -удачно ,но ако нямаш си намасли тавата -не мисля ,че меденките ти са с маслено тесто и няма да залепнат . Преди  като нямаше хартия за печене - намаслявах тавата  и поръсвах с брашно.
 Не се маже тава за масленки - там маслото /мас или каквато е мазнина преобладава / - поне аз нямам рецепта за меденки с огромно к-во мазнина .
  Шприцоватиге сладки се правят с маслено тесто ,което е добре да престои в хладилник да стегне -така се шприцова по -добре и като се пекат няма риск да станат твърди.
 Твърдостта се получава при прекалено количество на брашно в тестото или самото тесто ,ако е било на топло -докато се пече мазнината изтича и стават твърди .

# 177
Билян@, благодаря за отговора, значи ще бъде гъска тази година! Идеята за плик за печене ми допада, така че ще се възползвам!   bouquet

# 178
  • Под кривата круша
И аз имам един бърз въпрос. 
Искам да направя ванилените кравайчета, но нямам царевично нишесте. Не успях и да намеря в магазините около нас. Мога ли да го занемя с царевично брашно или да го пропусна изцяло?   Embarassed  newsm78

# 179
Джиа -гъска става много вкусна увита в листа от кисело зеле и пълнена .
Надиа сложи пшенично нишесте -идеята да е по -фино ,царевичното брашно има различен вкус и няма да се получи. Даже може да ти провали рецептата.
Даже нишестето може да ванилово или например плодово лимон . Замяната на царевично с пшенично нишесте няма да окаже влияние -даже няма да се усети. / Тук то замества брашното - при ползването на двете нишестета под формата на крем или за сгъстяване на сос -царевичното е по -подходящо за солени сосове и кетчуп говоря - има по хубава консистенция ,но на теб ти е нужно за тесто . Има рецепта за кекс с нишестета и те се ползват за придобиване на по -фина структура./

Общи условия

Активация на акаунт