БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 505
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Преди няколко дни беше станало дума за овчата лой, но тогава имах много работа и не си зададох въпроса. Коментирано беше, че овчата лой не се усвоява дори от животните или нещо подобно. В малки количества в сурово състояние (една шепа на хранене за голямо куче, тип овчарка) става ли за храна? Има ли изобщо някакво приложение?

# 361
  • Пловдив
Това май не е кулинарен въпрос  Laughing
Чак да не се усвоява... Хммм... Усвоява си се, защото има не малко хора, за които това е основен източник на мазнини - не ползват растителни мазнини, нито пък мазнини от свине и птици.
Може да давате на кучето, но малко и смесено с друга храна и със сигурност е много вероятно да постигнете не желан слабителен ефект. Една шепа според мен не е малко - към 100 гр. и повече е, което си е много дори за голямо куче. Един 80 кг. човек изяжда ли пакет масло на ядене и ако го изяде дали ще се чувства ОК?

# 362
  • София
Девойки, прекрасни!
Изобщо не се заяждам относно баклавата. Винаги съм знаела, че турската баклава е с малко овча лой освен маслото, защото ставала по пръхкава.  Така съм чувала и така са ми казвала, а и моя си мъж така ми казва, това е защото  когато получаваме подарък кутия баклава /имаме и партньори турци и ни досят като сувенир/ той да си я яде, защото знае , че аз няма да я хапна. Отивам да го удуша веднага.   Mr. Green
Моята си баклава си я правя с 400 г масло , а то като се изпече добре м/у корите направо изчезва и после така хубаво ухае.....ммда.
Извинявам се че съм се изказала неподготвена на мазнината при турската баклава.   Peace
Приятно ви баклоправене.  Simple Smile Моята вече е залята със сироп и заради вас я опитах преди да съм я прекадила, е прекрасна  ми е. Ще си я хапна.  Simple Smile

# 363
Наумила съм си едно от ястията утре вечер да бъде картофеният венец в лозови листа (варени картофи се объркват с кисели краставички, шунка, кашкавал и др., овиват се в лозови листа и се пекат във форма за кекс най-общо казано). Естествено ще пропусна животинските съставки, но се чудя с какво да заменя суровото яйце, което се слага за спойка на сместа? Притеснявам се да не се разпада при разрязване. Идеи?  smile3556

# 364
Ами малко желатин може би или галета .
   Стопено краве масло също -  на студено ще стегне.

# 365
Ами малко желатин може би или галета .
   Стопено краве масло също -  на студено ще стегне.

Е като ще слага масло, по - добре да е яйце - и двете са животински. Галета сложи.

# 366
Моята вече е залята със сироп и заради вас я опитах преди да съм я прекадила, е прекрасна  ми е. Ще си я хапна.  Simple Smile
използвай и опцията "обади се на приятел" . да видиш кой ще ти се обади  hahaha

# 367
  • София
Моята вече е залята със сироп и заради вас я опитах преди да съм я прекадила, е прекрасна  ми е. Ще си я хапна.  Simple Smile
използвай и опцията "обади се на приятел" . да видиш кой ще ти се обади  hahaha
Изненада , казваш ще имам  Joy Joy

# 368
Спешно ми е,така че дано някой помогне.Правя майонеза по рецепта на Пеп-чо(  bouquet),не ми е за пръв път,но за пръв път не ми се получи.Остана течна,грам не се сгъсти.Всичко си е по рецепта,но няма и няма.Има ли вариант да я оправя или да прежаля 2-те яйца с олиото?

# 369
Пиши на лични на Лабрекс, ако е тук...да помага. Тя имаше някакво безотказно лекарство, ама като не се сещам какво беше  newsm78

# 370
слагаш наново 1 яйце, добавяш тази и пускаш пасатора пак  Peace това знам аз . Задръж на дъното за минутка и после дърпай нагоре. И дано се включи Лабрекс  Peace че не помня какво е писала тя

# 371
като си забравяте да пиете Гинко билобата  така ще е  hahaha
вижте това дали ще ви свърши работа - http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=0266f07c43a8643328bf … ge;topic=561540.0

# 372
 Laughing  Joy Бонго

# 373
кой ме вика ?

# 374
  • София
Търся рецепта за баклава нарязана на кръгчета, но не намирам рецепти. Дали се прави като нарязаната на ромбоиди  newsm78
Четох за добавянето на грис - колко се слага и запича ли се предварително?

Общи условия

Активация на акаунт