БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 473
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Нови бурканчета има в Джъмбо - весели и закачливи, че и красиви (кат` за снимка) ...
Иначе ползувам такива по-интересни от разни сладка, конфитюри и т.н.
па можеш и да си направиш етикетче на цветния принтер ....

# 451
  • под тепетата
Събирам си от нес кафе Якобс. С малко салфетки, акрилни бои, някоя дървена фигурка и панделка и няма да ги познаеш  Laughing

# 452
  • София
Здравейте, някъде бъркам при втасването на приготвено от мен тесто, моля Ви за съвет. Последните два пъти правих тесто, веднъж с жива мая, веднъж със суха. След като го забъркам, го завивам в купата с кърпа, а отдолу поставям тенджера с вряла вода, втасва нормално - удвоява обема си, но след това, когато го преместя в загрялата фурна спада...и не се надига повече.
Къде бъркам?

# 453
  • София
Благодаря за идеите   Hug 
Имам няколко такива брканчета от течен шоколад и нес кафе и ще пробвам да ги декорирам.
Не знаех, че в Джъмбо има бурканчета,  явно не съм обърнала внимание Simple Smile

# 454
Здравейте, някъде бъркам при втасването на приготвено от мен тесто, моля Ви за съвет. Последните два пъти правих тесто, веднъж с жива мая, веднъж със суха. След като го забъркам, го завивам в купата с кърпа, а отдолу поставям тенджера с вряла вода, втасва нормално - удвоява обема си, но след това, когато го преместя в загрялата фурна спада...и не се надига повече.
Къде бъркам?
със същата купа в която е втасало ли го слагаш в горещата фурна ?

# 455
  • София
Здравейте, някъде бъркам при ...
със същата купа в която е втасало ли го слагаш в горещата фурна ?

Да.

# 456
искам да попитам дали кремовете на доктор иоткер може да се разбиват и с вилица освен с миксер ?  newsm78

# 457
В хлебопекарна ще правя хляб от брашно от лимец, но трябва да е без захар. Ще използвам -  Закваска от ръжено тесто. Ще стане ли?

# 458
Тези рула от чушка дали ще станат добре и запечени във фурната вместо да ги пържа? newsm78
http://www.cookwithasmile.com/%D1%80%D1%83%D0%BB%D1%86%D0%B0-%D0 … 1%88%D0%BA%D0%B8/

# 459
искам да попитам дали кремовете на доктор иоткер може да се разбиват и с вилица освен с миксер ?  newsm78

Много ме съмнява. С бъркалка за яйца - по-може, но трябва яко да бъркаш....Па пробвай се - аз лично бих си ползвал миксера

Тези рула от чушка дали ще станат добре и запечени във фурната вместо да ги пържа? newsm78

Не виждам пречка да не станат. Видях рецептата ... Много неща от тези , които се панират могат да се пекат във фурна и стават по-вкусни даже и с по-малко мазнина. Само че трябва да си знаеш фурната - да не ги изтървеш

Здравейте, някъде бъркам при втасването на приготвено от мен тесто, моля Ви за съвет. Последните два пъти правих тесто, веднъж с жива мая, веднъж със суха.
Къде бъркам?

Нещо не дообясняваш как го правиш, за да схвана грешката ти...
Най-често като втаса тестото, леко се премесва отново, оформя се там каквото ще правиш, изчаква се отново да втаса и тогава се пече ... Това е принципно ...
Първо обясни какво правиш искаш да направиш от това тесто ...
От отговора ти до Бонго, че го слагаш направо във фурната съвсем се объркаф  hahaha/color]

# 460
Тесто, което е втасало и после спада във фурната, бих помислила, че е превтасало (много му е била маята или времето за втасване). Рецепта?

За хляба от лимец с ръжена закваска - ще стане, ако се спази технологията на втасване и печене. Машината - на различни програми като помощник.

# 461
Решила съм да правя свинско вретено за Нова година и търся рецепта. Рецептите, които намерих, са с пържене на месото, а дали ще се получи ако се изпече месото вместо да се пържи? Някой да е правил по този начин вретено?

Батето ,благодаря, мисля че си я знам фурната, но като правя нещо се навъртам наоколо. Simple Smile  Peace

# 462
  • София
Решила съм да правя свинско вретено за Нова година и търся рецепта. Рецептите, които намерих, са с пържене на месото, а дали ще се получи ако се изпече месото вместо да се пържи? Някой да е правил по този начин вретено?
.....................
Можеш и да не го запечатваш с пържене, а направо го мятай във фурната в съд с капак, напр. в една йена + подправките и готово. За да се задържи плънката слагай тук-там клечки за зъби, да го защипеш.
Виж тази рецепта...
Скрит текст:
[/

Приготвяне на Свинско филе вретено

Почистете бонфилетата от ципите и жилките. През средата на всяко направете разрез, като внимавате да не го срежете напълно на две части. Изтънете месото с помощта на дървено чукче. Поръсете от двете страни със сол и черен пипер.

Нарежете лука на ситно и го задушете до омекване в олиото. Когато омекне, добавете ситно нарязаните гъби и бекон. Запържете за кратко, след което свалете от огъня и оставете да се охлади.

Добавете кашкавала, нарязан на кубчета, и половината магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Сложете по малко от сместа в приготвените филета. Навийте вретеното, така че външната страна на бонфилето да остане отгоре. Закрепете филетата с клечки за зъби, намажете ги обилно с масло и ги изпечете върху силно загрята скара.

Нарежете на ситно остатъка от магданоза и я смесете с останалото масло. Поднесете свинските вретена, гарнирани с резени лимони и парченца магданозено масло.

spoiler]

# 463
От щатите си купих пакет канела на пръчици, някой има ли идея как да я използвам?

# 464
  • София
От щатите си купих пакет канела на пръчици, някой има ли идея как да я използвам?
Слага се пръчица в ястието/крема за да го ароматизира докато се готви и след това се маха.

Общи условия

Активация на акаунт