БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 439
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ти labrex , аз много обичам къпана баница, до сега не съм правила и случайно попаднах на тази рецепта и аз мисля , че ще стане супер, но злобните коментари отдолу малко ме притесниха, но щом казваш, ще я направя, за късметите се чудех, заради видата, да не проникне вътре и да се размие написаното Simple Smile

# 511
За късметите - увивам ги в алуминиево фолио, сгъвам и слагам в баницата; вариант 2 - слагам орехче, бобче, леща, дрянова пъпка, фъстъче, паричка и т.н., а за всяко късметче имам списък с пожелания и после четем от списъка; вариант 3 - написват се на листчета пожелания, сгъват се да не се виждат и се набождат с помощта на клечки за зъби във всяко парче върху готовата баница.

# 512
Това с бобчето и прочие е много интересна идея, но не се ли е случвало да ги изяждат и късметите Simple Smile

# 513
Приема се забележката  Wink - всяко късметче, независимо дали е написано или е предмет, увивам в алуминиево фолио, сгъвам така, че да е колкото левче, примерно.

# 514
Благодаря ти labrex , аз много обичам къпана баница, до сега не съм правила и случайно попаднах на тази рецепта и аз мисля , че ще стане супер, но злобните коментари отдолу малко ме притесниха, но щом казваш, ще я направя, за късметите се чудех, заради видата, да не проникне вътре и да се размие написаното Simple Smile
Кои са точно злобните кометари относно тази баница !?
Баницата е хубава и специфична . Нямам къде да си пека корите ,а и моите деца са малко капризни и май няма да им допадне.
 Тук тя не е позната и не намирам готови кори ,които са си удобство.

# 515
Момичета,днес ми донесоха домашна пуйка,и сега ща не ща ще трябва да я мисля за новогодишнта нощ.
тъй като никога не съм приготвяла такова животно,моля да ме насочите с лесна за изпълнение и вкусна естествено рецепта?  Praynig

# 516
И аз имам подобно питане, на мен пък ми донесоха гъска, 2,5 кг е и  искам да помоля за идеи как да я приготвя. Пуска ли много мазнина, мога ли да сложа цели картофчета около гъската, че да имам и гарнитура. Каква плънка да и направя?

# 517
  • Varna
Здравейте, имам една чуденка- правя тарталети -тестото по рецепта за френски сладкиши на марабу и крема за торти на наталина / домашен с яйца/. Понеже ми е за пръв път, изчетох че тестената форма трябва да изстине като се изпече, обаче се чудя крема топъл ли се слага в тестената формичка или и той трябва да е студен newsm78 

# 518
Аз го изливам топъл в тарталетата, щом тя е добре охладена, няма да се вглети не се притеснявай  Peace.
Преди това намазвам тарталетите с разтопен шоколад.....обичаме ги хрупкави Peace.

Едит : fio', баницата с късмети ние я ядем на 1ви сутринта.

# 519
Пуйката е с по-сухо месо . Става хубава пълнена и по -време на печенето се полива с мазнина - разтопено пакетче краве масло / ако пък е овкусено с билки и подправки още по -хубаво./  Инак може да си направиш бял ориз със месото като пиле с ориз.
  Гъската е доста мазна / ако е домашна ,аз други не съм готвила/ . Подходяща е за задушено в тенджера под налягане или гювеч.
 И двете птици са подходящи за капама .
Гъската може да се опече цяла във кисело зеле и да се напълни също .
  Плънката е от дреболиите на птиците ,ако нямате купувате дробчета /може и сърца и воденички/ . Запържвам лук ,морков ,целина ,чушка и после ориз до стъклено . Отделно задушавам дреболиите / по -твърдите се посваряват първо ,дроба не се вари ,че става като камъчета./  .Гъбки и стафиди може да се добавят. Подправки на вкус . Разварявам леко ориза с една чаша вода . Пълни се птицата и се зашива.
 Около гъската се слага нарязано зеле ,нея самата я обвивам в листа от зеле и преди това намазвам с малко мазнина и подправки .
 Пуйката и тя може със зеле ,но аз предпочитам без - първо пека под фолио или капак в гювеч - като се задуши добре -махам капака -фолиото и поливам с мазнината и пека да се образува коричка .

# 520
  • Varna
Преди това намазвам тарталетите с разтопен шоколад.....обичаме ги хрупкави Peace.

Ауууу страхотна идея Simple Smile Супер си! Благодаря Simple Smile  bouquet

# 521
  • Бургас
Кулинарки,искам да направя течен шоколад.Намерих рецепта с прясно мляко/със сухо има много рецепти/,но мъжът ми каза,че се  прави със сухо.Аз пък искам да е с прясно/домашно/.Та да питам вас,да не похабя продуктите само.С какво мляко да го направя?Сухо не съм купувала от години.Предполагам ,че всяко сухо мляко става.

# 522
Кулинарки,искам да направя течен шоколад.Намерих рецепта с прясно мляко/със сухо има много рецепти/,но мъжът ми каза,че се  прави със сухо.Аз пък искам да е с прясно/домашно/.Та да питам вас,да не похабя продуктите само.С какво мляко да го направя?Сухо не съм купувала от години.Предполагам ,че всяко сухо мляко става.

Дай да видим рецептата с прясно мляко. Винаги съм искала да опитам без сухо мляко.
Най-много харесвам сухото мляко Nido, ама все се циганя, скъпо ми идва (около 10 лв. за 400 г).

# 523
yulmana,блатодаря за идеята   bouquet

# 524
  • Бургас
Сега като прочетох,че и брашно се слага,мисля да го направя със сухо мляко.Пробвах да сложа рецептата,но не става.В готвач бг е.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 13:41 от margo**

Общи условия

Активация на акаунт