БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 391
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Днес правих торта с бишкоти с измислен от мен крем, но този път всичко ми беше доста пълномаслено и сега като опитах, бишкотите въобще не са поели от сместа, а си стоят почти сухи и хрупкави.  ooooh! Мога ли с нещо да ги омекотя предвид, че тортата не е с махащи се стени? Отрязах си едно парче... ако там сипя малко прясно мляко и примерно отстрани по края на тортата  newsm78 или да си я ядем така?!?!

# 601
Да не се размие крема само -инак отгоре може да напръскаш с нещо .
  Бишкотите ти тип саворяди ли са / така се казваха тези за тирамису нали/  ? Те са си твърди и по принцип е добре винаги леко да ги топиш в прясно мляко ,мляко с какао ,кафе или каквото обичаш / сок от компот , лек захарен сироп , горещ шоколад ../
   Ами пробвай и сложи така мляко -но да е хладко поне за да попие.
  Какви са съставките на крема ,може като престои да омекне.

# 602
Да, твърди са.
Преди го правих с 12% заквасена + кисело мляко и други /ванилена захар, портокалови корички и т.н./ и омекваха на 2-рия час и ставаше много добре, но сега мъжът ми взел 20% заквасена + гъсто кисело + бита сметана... съмнявам се, че ще омекнат... доста престоЯ.  Tired

# 603
Бишкотите са ми омеквали без предварително "топване" в някакъв сироп, само ако крема е кисело мляко+захар+плод. Според мен откажи се от тортената форма и аранжирай бишкотите и крема в чашки, като добавиш подходящ овлажнител - сок, кис. мляко, кафе...
Скрит текст:

# 604
Благодаря ви.
Ако преместя по чаши, трябва да я разбъркам и няма да стои така като на снимката, а ще е една каша  Confused ...
Но изядох още едно парче  Blush сипах отдолу на дъното малко прясно мляко , пораздрусах тортата, наклоних я и я оставих така под наклон в хладилника, за да се разнесе млякото по цялото дъно. Дано стане.  Rolling Eyes

# 605
  • под тепетата
Надупчи я с шишче на много места и насипи там по малко мляко.

# 606
Ами то може и с клечка да я надупчи на много места - с това шише няма ли да станат някакви странни дупки и да се натроши.
 Нарязваш на парчета като пасти и местиш в купички - на дъното слагаш сироп или мляко с какао ,кафе / каквото измислиш/ сок от компот - поставяш и отгоре пак поливаш със сироп / и после ако стане каша идваш и ме набиваш Grinning /
  Може на дъното на купичките /или пък в горлям съд премести на парчета / за сложиш пласт заквасена сметана със захар или кисело мляко подсладено -местиш отгоре пак същото.

# 607
  • Mediterraneo
Ами то може и с клечка да я надупчи на много места - с това шише няма ли да станат някакви странни дупки и да се натроши.

ШишЧе, не шише.

# 608
Извинявам се на Биляна ,че не съм прочела правилно .
  Мисля че поста ми има поне 50% полезност и отношение към темата ,за коментарите под него се съмнявям че има и 1/2 %
  ......... Grinning

# 609
  • София
Я да ви питам капама в голяма йенска тенджера дали ще стане? Леко съм предубедена, ама някой ако е пробвал-моля да каже. Иначе отивам да издирвам гювеча, който е незнайно къде  newsm78.

# 610
Разбира се, че ще стане - само капака й да приляга перфектно!

# 611
Разбира се, че ще стане - само капака й да приляга перфектно!

може и леко да го замаже с тесто
Тъкмо ще се вижда и когато силно заври, може да понамали малко температурата и пак да си къкри 4-5 часа

# 612
Има ли шанс в рецепта да се замени обикновено прясно мляко с кондензирано? Става дума за памук погачата? В нито един квартален магазин нямаше прясно мляко.  newsm78

# 613
Има ли шанс в рецепта да се замени обикновено прясно мляко с кондензирано? Става дума за памук погачата? В нито един квартален магазин нямаше прясно мляко.  newsm78

Мисля, че няма проблем, можеш да го разредиш с вода. Имам едно правене на погачата с айрян, пак поради липса на прясно мляко, не бих казала, че се усети разлика. Айряна го направих рядък, почти мляко. Peace
Само , ако е подсладено млякото, съобрази с добавянето на захар в тестото, въпреки че, като разредиш, едва ли ще се усети.

# 614

Мисля, че няма проблем, можеш да го разредиш с вода. Имам едно правене на погачата с айрян, пак поради липса на прясно мляко, не бих казала, че се усети разлика. Айряна го направих рядък, почти мляко. Peace
Само , ако е подсладено млякото, съобрази с добавянето на захар в тестото, въпреки че, като разредиш, едва ли ще се усети.

Не е подсладено. От Лидл си го купувам за млякото, просто е много маслено и гъсто и аз мислех да го разредя с водичка. Айде отивам Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт