Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 31

• 65 650
  • 782
  •   1
Отговори
# 510
Аз днес се чувствах доста странно в клиниката.  Може би заради празника, но някак си бях спокойна за първи път.  Назначиха ми Аримидекс за 5 дни по 2. Шефкетова казва, че няма да прави още Инвитро.  Та се чудя каква е целта на лекарството?

Целта е стимулация, пункция на Я и замразяване на такива  Peace.
Или инсеминация с лека стимулация.
Др.път влезаш с бележка-въпросник.Оставяш на бюро пред тебе и след преглед питаш. Е, без да прекаляваш разбира се. Peace

# 511
Аз днес се чувствах доста странно в клиниката.  Може би заради празника, но някак си бях спокойна за първи път.  Назначиха ми Аримидекс за 5 дни по 2. Шефкетова казва, че няма да прави още Инвитро.  Та се чудя каква е целта на лекарството?

Целта е стимулация, пункция на Я и замразяване на такива  Peace.
Или инсеминация с лека стимулация.
Др.път влезаш с бележка-въпросник.Оставяш на бюро пред тебе и след преглед питаш. Е, без да прекаляваш разбира се. Peace

Попитах специално за ИНСЕ.  Каза - не. Вие не сте за тази процедура.  Ние нямаме проблеми със забременяването,  а с износването.  За това се чудя.  Но ще питам вече. 

# 512
И аз да попитам за привилегированите пациентки на д-р Стаменов... По какво се разбира, че са такива?
И за събличането не разбрах...искате да кажете,, че ви оставят чисто голи няколко жени да чакате на едно място или просто липсва шкаф за дрехите?

# 513
Събличаме се с един стол пред нас, на който са оставени еднократна нощница и шапка. После дрехите се оставят в гардеробче. Няма кой знае каква драма, само чакането докато те извикат е неприятно.

# 514
  • София/Стара Загора
Ох, никой никого не държи гол. Описвате го все е едно е концлагер.
Няколко момичета се събират в една стая, по скоро прилича на коридор. На всяка й се дава комплект от необходимото облекло, калцуни и т.н. Подготвяте се. След това санитарката ви кара до шкафчето, надписано с вашето име, оставяте си дрехите, качват ви на количката и с асансьора стигате до стаята, в която се чака за пункция. Не мисля, че на отделните лекари пациентите са  в отделни стаи. Аз досега не съм попадала на такова разделение. При мен винаги първо са минавали жените на ЕЦ. Не всявайте излишна паника сред момичетата, които не са преминали през това. Нека не преувеличаваме. Че има неща, които могат да се подобрят - има, но пък не е чак толкова трагично. Досега не съм попадала на много грубо отношение, че има мърморещи, вярно е, но случва се. Съсредоточете се в резултата и не се поддавайте на малки провокации и неуредици.

Амини, изпревари ме  Hug Hug

# 515
Ох, никой никого не държи гол. Описвате го все е едно е концлагер.
Няколко момичета се събират в една стая, по скоро прилича на коридор. На всяка й се дава комплект от необходимото облекло, калцуни и т.н. Подготвяте се. След това санитарката ви кара до шкафчето, надписано с вашето име, оставяте си дрехите, качват ви на количката и с асансьора стигате до стаята, в която се чака за пункция. Не мисля, че на отделните лекари пациентите са  в отделни стаи. Аз досега не съм попадала на такова разделение. При мен винаги първо са минавали жените на ЕЦ. Не всявайте излишна паника сред момичетата, които не са преминали през това. Нека не преувеличаваме. Че има неща, които могат да се подобрят - има, но пък не е чак толкова трагично. Досега не съм попадала на много грубо отношение, че има мърморещи, вярно е, но случва се. Съсредоточете се в резултата и не се поддавайте на малки провокации и неуредици.

Амини, изпревари ме  Hug Hug

Манди, съгласна съм с теб, само не и с това, че тези на ЕЦ минават първи. Споделям опит от 4 висенета за пункция. Първите два пъти бях на ЕЦ и не влязох хич сред първите и вече бяха спукани фоликулите, а последната ми пункция беше стимулиран опит и бях първа (може би Шефкетова вече си знаеше, че лесно ги пукам). И да кажа, че за тези неосъществени пункции са ми върнали парите - това да не ви притеснява.

Колко точно момичета за пункция има се разбира от списъка в акушерките, защото горе в стаята качват 10-12 момичета, но долу изчакват обикновено още толкова. Така че е трудно да се каже само по наблюдения броят на момичетата за пункция.

Иначе за преобличането не виждам никаква драма - има си всички условия за преобличането.

# 516
Не, условията не са проблем. Просто в Щерев те настаняват в отделна стая, дават ти нощница и чакаш на легло. Тук се събличаш в едно общо помещение с всички пред един стол и си слагаш всичко в шкафче. Не е страшно, наистина. Съжалявам ако съм стресирала някой. Но това с чакането за пункцията не е добре. А който е загубил фоликули заради това искрено му съчувствам. Аз щях много да се разсърдя... Във форума нещата са розови, на място малко лилавеят.

# 517
Здравейте, момичета. Утре ще ми е първата пункция , имам 3 Я, стимулирана съм с  Фемара  . Малко се притесних като чета, но дано всичко с Я е добре

# 518
Не се притеснявай, щом си със стимулация, ще те вкарат навреме. Явно просто нещата с ЕЦ стоят по различен начин и то защото не достигат доктори. Сигурно един прави хистеро и лапароскопии, друг пункции и тн. и затова се чака...Моята яйцеклетка не се е оплодила. Много бяха мили, казаха, че нямам основания да се притеснявам, просто понякога се случва така. Сега за мен кураж и успех в следващия тираж. Ще остана пациентка на клиниката, преживях събличането на стол, освен това в Щерев редовно ми пукат вените, тук нямам поражения. Но с ЕЦ-овете спирам.  Peace

# 519
Здравейте, момичета. Утре ще ми е първата пункция , имам 3 Я, стимулирана съм с  Фемара  . Малко се притесних като чета, но дано всичко с Я е добре
Всичко ще е наред. Успех.  PraynigДа споделиш как е минало. Условията и грижите са много добри.Чисто е и топло.
От 10 пункции в Надежда само един път се беше спукала.Като се разплаках, а акушерката ми вика-спокойно, знаеш ли колко жени не стигат до чакалнята за пункция изобщо.
ДА-в Щерев си в стая, но там за опита платих 3000 лв.и отделно за прегледи, стимулация и хормони.

# 520
  • Пловдив
Моята пункция беше доста продължителна, бяхме около 30 жени и аз минах последна. Представете си за какво чакане става въпрос. Докторката ми вика - хайде черешката на тортата  Laughing Бях на стимулиран опит с хиперстимулация и от 7,30 до 11 чаках да ме вземат, но резултата си заслужаваше - 26 яйцеклетки. Верно опита беше неуспешен, но не съжалявам за нищо. За това, че чакането е повече на всички е ясно, защо е така и на който не му харесва има и други клиники, където не се чака. Успех на всички!

# 521
Добре де, кога ти беше бит прегнила? Щом Шефкетова казва, че една ако се спука всички се скапват, не е ли възможно затова да не си успяла. Тъкмо се успокоих, че само на ЕЦ има такива проблеми и сега ново 20. Ще питам в репродуктивния форум, може ли така. 30 на пункция и чакане от 3 часа е безотговорно отношение и тормоз за пациента.  ooooh!

В Щерев е по-скъпичко да, затова и отидох в Надежда.  Peace

# 522
Благодаря за подкрепата.Искам да ви попитам след прегнила болял ли ви е кръста , мен започна да ме боли преди 1 час не е силно, но е все едно ще ми идва.Прегнила ми го сложиха в 20 часа вчера

# 523
  • Пловдив
Добре де, кога ти беше бит прегнила?

Пункцията ми беше в събота, а прегнила го бихме в 21ч. ден четвъртък. От тези 26 яйцеклетки, замразихме 6, 13 се оплодиха, другите не бяха годни. А затова че опита не беше успешен, не е проблема в пункцията или яйцеклетките.

# 524
Здравейте,
Пиша с малко полезна информация, поне според мен:
Днес бях за проследяване преди замразен трансфер. Ембрионите са бластоцисти, замразени на 6 ти ден. Д-р Персенска каза, че в нейната практика няма до сега успели момичета с такива замразени 6-дневни ембриони, но в световен мащаб- ИМА и затова продължават да правят такива трансфери в "Надежда". Каза, че се надява аз да съм първата и пациентка, която успява с такива ембриони.
Ние сме се разбрали с нея да правим втора лапароскопия с хистероскопия другия месец и не залагам големи надежди на този трансфер, но нищо не се знае. Simple Smile
Каза, че има здраво родени бебета, дори от много лоши ембриони, така че надежда винаги има.
Също така я питах за лежането след трансфер и тя каза, че това е мит и да си ходя спокойно на работа след трансфер.
Поздрави и успешен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт