Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 31

• 65 633
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
  • В сърцето на любимия човек
Lavender88 - благодаря ти за споделената информация  Hug
В чуждестранните форуми има доста информация за ембриотрансфери на 6-ти ден (някои са даже от 2008г), вярно, повечето от тях са за свежи ембриони, а не за замразени, но ако ембрионите имат потенциал, би трябвало да се размразят успешно и да са с еднакви шансове за успех със свежите.
Преди празниците една от потребителките беше споделила, че е с трансфер на почти 6-ти ден (късно вечерта на 5-ти ден) и се беше похвалила с чудесно ЧХГ.
Стискам ти палци  fingerscrossed

ПП: ето един линк към чужд форум, където се коментира ЗЕТ на 6-ти ден:
Скрит текст:
http://community.babycenter.com/post/a44524888/anyone_have_succe … a_day_6_blast_fet

Ще си позволя да обърна внимание на един от постовете, който ми направи впечатление:

Цитат
Kelar419
Posted 09/14/2013

I'm in the same boat. We have a day 6, grade BB hatching blast that we plan to transfer with an FET this spring. The embryo is from the same cycle that produced my son (who was a day 5 BC or CC blast). But what worries me is that somehow on day 5 this embryo was worse quality than two we transferred and wasn't even good enough to consider freezing... Then somehow overnight it seemed to improve and was frozen on day 6. I'm worried it means there's something wrong with it. So stressful. I'm so sorry you are also dealing with all of this!

Ето и груб превод:
Цитат
Аз съм в същата лодка (ситуация). Ние имаме един ембрион на 6-ти ден, клас BB с асистиран хетчинг, и планираме да направим ЗЕТ тази пролет. Ембрионът е от един и същ цикъл, от който е и трансферът със сина ми (който беше с трансфер на бластоцист на 5-ти ден, клас BC или СС). Но това, което ме тревожи, е, че по някакъв начин на ден 5 този ембрион бе с по-лошо качество от двата, които ми трансферираха и дори не бе достатъчно добър, за да се помисли за замразяване ... После някак за една нощ изглежда да се подобри и го замразиха на ден 6. Аз съм притеснена дали това означава, че има нещо нередно в него. Толкова е стресиращо. Съжалявам, че ви занимавам с всичко това!

След този пост в подписа стои следният надпис:
IVF #1 12/11 = Sam 8/14/12
FET 2/14 = Ben 11/10/14

Което означава, че и вторият трансфер е бил успешен  Peace

Извинявам се, ако преводът ми не е много коректен, но английският ми не е много добър  Blush

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 15:04 от пънче-мънче

# 526
Мерси за линка. Изчетох всичко в нета и видях, че има успели, макар и доста малко.
Нищо... каквото стане, стискаме зъби и продължаваме напред Simple Smile

# 527
Lavender88 - благодаря ти за споделената информация  Hug
В чуждестранните форуми има доста информация за ембриотрансфери на 6-ти ден (някои са даже от 2008г), вярно, повечето от тях са за свежи ембриони, а не за замразени, но ако ембрионите имат потенциал, би трябвало да се размразят успешно и да са с еднакви шансове за успех със свежите.
Преди празниците една от потребителките беше споделила, че е с трансфер на почти 6-ти ден (късно вечерта на 5-ти ден) и се беше похвалила с чудесно ЧХГ.
Стискам ти палци  fingerscrossed

ПП: ето един линк към чужд форум, където се коментира ЗЕТ на 6-ти ден:
Скрит текст:
http://community.babycenter.com/post/a44524888/anyone_have_succe … a_day_6_blast_fet

Ще си позволя да обърна внимание на един от постовете, който ми направи впечатление:

Цитат
Kelar419
Posted 09/14/2013

I'm in the same boat. We have a day 6, grade BB hatching blast that we plan to transfer with an FET this spring. The embryo is from the same cycle that produced my son (who was a day 5 BC or CC blast). But what worries me is that somehow on day 5 this embryo was worse quality than two we transferred and wasn't even good enough to consider freezing... Then somehow overnight it seemed to improve and was frozen on day 6. I'm worried it means there's something wrong with it. So stressful. I'm so sorry you are also dealing with all of this!

Ето и груб превод:
Цитат
Аз съм в същата лодка (ситуация). Ние имаме един ембрион на 6-ти ден, клас BB с асистиран хетчинг, и планираме да направим ЗЕТ тази пролет. Ембрионът е от един и същ цикъл, от който е и трансферът със сина ми (който беше с трансфер на бластоцист на 5-ти ден, клас BC или СС). Но това, което ме тревожи, е, че по някакъв начин на ден 5 този ембрион бе с по-лошо качество от двата, които ми трансферираха и дори не бе достатъчно добър, за да се помисли за замразяване ... После някак за една нощ изглежда да се подобри и го замразиха на ден 6. Аз съм притеснена дали това означава, че има нещо нередно в него. Толкова е стресиращо. Съжалявам, че ви занимавам с всичко това!

След този пост в подписа стои следният надпис:
IVF #1 12/11 = Sam 8/14/12
FET 2/14 = Ben 11/10/14

Което означава, че и вторият трансфер е бил успешен  Peace

Извинявам се, ако преводът ми не е много коректен, но английският ми не е много добър  Blush
Аз съм след ЗЕТ на 5 дневни ембриони,трансфера ми бе късно вечерта и съм бременна 8-а седмица с близнаци,и има много момичета забременели от снежинки.
Сутрин винаги започват с пункциите,операции,биопсии и т.н. са след това. Правила съм лапаро с хистероскопия и е била в 10.00 и биопсията ми е била също по това време. Чака се за пункция,и аз на последната чаках и с правостоящи жени в стаичката,но се случва,а забавянето мисля че е заради жени с повече фоликули-самата аз имах 25 последният път,беше неделя и д-р Стаменов почиваше но дойде заради пункциите човека.

# 528
Ирина, мерси за инфото. Отдавна следя темата и най-искрено се зарадвах на твоя успех. Много е хубаво да има момичета, които да ни вдъхват надежда, че нещата се случват Simple Smile
Успех до прекрасния финал :*

# 529
Здравейте,моята втора пункция беше в Понеделник на ЕЦ. И двете бяха на ЕЦ и бях първа .първия път дори ме чакаха и едва минах през wc-то.Имах една яйцеклетка ,но за съжаление вчера ми се обадиха да ми кажат че не се е оплодила и то чрез икси.
Понеже от първия път имаме едно замразено ембрионче (оплождането пак е било икси,при положение че спермограмите са добри) ,д-р Персенска искаше да правим смесен трансфер.Беше ми изписала Неофолик и Утрогестан за предстоящ трансфер ,но УВИ..трансфер няма да има. CryЩе чакаме другия път свежо ембрионче и тогава.
Не ми казаха защо не се е получило оплождане newsm78 при положение че предния път се получи и пак беше икси.Знам само че фоликулите бяха два ,LH ми беше високо,E2 също.Сложиха ми цетротид,но незнам дали не е било късно.Прегнилът беше в 22 часа. На прегледа преди пункцията Персенска каза че има един фоликул и половина Rolling Eyes
И друго някой знае ли дали да спирам лекарствата,че док не ми отговаря.Чудя се докато чакаме следващият цикъл дали да не си пуснем генетичните..

# 530
И при мен така. Икси на ЕЦ вчера , но не се оплоди яйцеклетката. Ембриоложката каза, че и яйцеклетката и сперматозоидите са били много добри, но понякога така се случва. Официалната статистика сочи 60% оплождане дори чрез икси. Аз имам едно стимулирано ин витро в друга клиника, от 4 бройки се оплодиха 2-една икси, една ин витро. Пак ми казаха, че попадам в нормалната статистика. Ако си над 30, затова е така. Може да трябва да се пуснат и други изследвания, но по-добре изчакай докторката да ти даде мнение. А може просто на ембриолога да не му е било ден.  Laughing
Май точно на ембриолога не му е бил денят. Жалко за прекрасната ми яйцеклетка и хвърлени нерви.  Laughing

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 17:38 от alexa_5757

# 531
  • гр. София
Момичета, какво се случва със сайта за проверка на резултати?

# 532
Мери щом няма да има трансфер спирай ги лекарствата

# 533
Сайта не работи от известно време, някой тук каза, че си сменяли софтуера  ooooh!

# 534
Да има публикация по темата във фейса

# 535
# 536
Не се притеснявай, щом си със стимулация, ще те вкарат навреме. Явно просто нещата с ЕЦ стоят по различен начин и то защото не достигат доктори. Сигурно един прави хистеро и лапароскопии, друг пункции и тн. и затова се чака...Моята яйцеклетка не се е оплодила. Много бяха мили, казаха, че нямам основания да се притеснявам, просто понякога се случва така. Сега за мен кураж и успех в следващия тираж. Ще остана пациентка на клиниката, преживях събличането на стол, освен това в Щерев редовно ми пукат вените, тук нямам поражения. Но с ЕЦ-овете спирам.  Peace

Alex, всеки доктор прави пункциите на своите пациенти (само в събота и неделя има изключение - дежурният прави всички пункции). След  пункциите следват операциите и лапарото и т.н. Всеки от тримата лекари си има манипулационна и си обгрижва пациентите. Забавянето не идва от това, а причините са други - както вече бях писала, докторите имат часове за преглед от 7.30 ч. до около 8 часа (затова ни викат до този час за пункции, за да видят има ли фоликули и да са свободни кабинетите за преглед после и го казвам от опит, защото съм била на преглед между 7.30 ч. и 8 ч. и после док се качи за пункции и операции), а понякога и някои от тях започват пункциите в по-късен час, а в понеделник имат рапорт и пункциите са най-рано в 8.30 ч.

А за неоплодената Я наистина не се притеснявай. На моята първа успешна пункция изкарахме една Я, но и тя не се оплоди хубаво, не започна да се дели и на мен така ми обясниха, че е нормално. Дали е нормално никой не знае, но аз съм приела успокоението - по-добре на този етап, отколкото да загубя бебе в 8-9 седмица. Всичко си чака времето и мястото  Hug Ще видиш с времето, че в клиниката не е толкова лошо и дори ще ти липсва чакането Simple Smile Поне аз бях така в един момент.

# 537
  • Перник
аз в щерев се ужасявам от тия клизми всеки път, като знам колко пункции имам дотук  Crazy

А в някои клиники изписват и антибиотик след пункция, предтавям си 5-6 пункции в поредни месеци с клизма и антибиотик Rolling Eyes
Честно казано, това с клизмите, според мен си е нужно. Ако го бяха направили при мен, нямаше да стигна до перитонит.

# 538
  • София
аз в щерев се ужасявам от тия клизми всеки път, като знам колко пункции имам дотук  Crazy

А в някои клиники изписват и антибиотик след пункция, предтавям си 5-6 пункции в поредни месеци с клизма и антибиотик Rolling Eyes
Честно казано, това с клизмите, според мен си е нужно. Ако го бяха направили при мен, нямаше да стигна до перитонит.

Съгласна съм, че клизмата както и антибиотика биха предпазили от евентуална инфекция(каквато за съжаление се е получила при теб).Ако правих един опит и аз бих си направила клизма и бих пила антибиотик,но е факт  че на много ни се налага да правим последователно много пункции, хистероскопии и тн.    

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 21:53 от karina_1

# 539
  • София
И аз да ви споделя момичета- бях близо пет години пациентка на Щерев, много хубаво е измислено там, легълце, клизмичка, антибиотици и т.н. След като никой в тази клиника не пожела да ме приеме насеризно, че правя аборт след аборт и дори самия доц. Щерев какво да ви кажа повече.
В Надежда с моя док. търсим причина- е тя е вече и почти ясна, но със сигурност ще сме наясно идната седмица, предпочитам да съм тук - да се събличам на столче за пункция да чакам и всичко подобно.От две години съм пациентка на клиника Надежда, преминах през две пункции една на ЕЦ и втората стимулирана.Не мога точно да кажа, че съм чакала много нито малко преди да ме извикат за пункция.Това с чакането се преживява и мисля, че само и единствено важно нещо е да прегърна още едно живо и здраво детенце.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 15:42 от Мaksy

Общи условия

Активация на акаунт