Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 31

• 65 595
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
tip Lorry, и няколко яйцеклетки да имаше все някоя нямаше да се дели или развива нормално.
Пожелавам ти следващия опит да е успешен!

# 601
Явно е излезнал проблема. Възможни варианти:
1. Проблем с яйцеклетката или сперматозоида. Генетичен.
2. Неправилно подбрани лекарства за стимулация.
3. Неопитен ембриолог, ако опитът е икси.
2 и 3 са по-малко вероятни, а и лекарите трудно могат да предположат как ще реагира всеки организъм на стимулация. Има някакви данни за медикаментите след опитите. Важно е и ембриолога да е добър. Винаги съм се чудила на термина ин витро на ЕЦ, след като оплодителя е отделна инстанция. Лекарите ще ти кажат най-добре. На колко години си и имате ли мъжки фактор?

# 602
на 30 год. съм, нямаме нито мъжки фактор, нито някакъв друг проблем, поне за сега.Не беше ИКСИ.Какви са генетичните проблеми, те не се ли предават, нито от моята страна нито от страната на мъжа ми има някои с генетични проблеми, нито и с проблем със забременяването

# 603
Опитът стимулиран ли беше? За твоите години стимулиран опит би трябвало да доведе до повече добити яйцеклетки. 

# 604
стимулиран с Фемара от 2 ден , 5 дена, резулатата е само 1 качествена. Явно някъде има проблем, щом със стимулация имам само 1, какво остава без

# 605
 Щом си с фемара не се тревожи. Това лекарство не е добро и по-голяма част от лекарите вече не го използват. Била си на лимитиран стимулационен цикъл. Сега ще ти предложат изцяло стимулиран на къс протокол може и на дълъг. Тогава вече можем да съдим за проблем. Сега е рано. Спокойно и ведро.

# 606
Благодаря ти, Марая.Не съм се отчаяла, макар, че възлагах големи надежди, но все пак другия месец започвам отново.Тези дни ще си запиша час

# 607
tip Lorry , слушай си лекаря и горе главата.Никакво отчаяние, все пак си съвсем в началото.

# 608
Лилка, Марая newsm51 Kissing Heart

# 609
Лори, не се притетнявай. Не всяка яйцекл.е качествена. В рамките на годината винаги има 1-2 такива цикли. Това, което може да направиш е спорт, движение, промяна в хранителния режим, ако пиеш много кафе, кола да ги ограничиш. Може би ще ти изпишат добавки и витамини. Аз бих те посъветвала ако не си, да отидеш на преглед на щитовидната жлеза. Д-р Начев преглежда на 24/01 този месец. Пуска се ТСХ.
На мене самата се случи в м.11 оплодената яйцекл. да е с дефекти. В м.12 се получи добро ембронче и се стигна до трансфер.

# 610
Ина,ТСХ наистина ми е високо между 3 и 4, но го подържам с Еутирокс до към 1 и малко.Кафето много го уважавам наистина, а от към движение нямам почти никакво, може и от това да идват проблемите ми

# 611
Здравейте, отдавна не съм писала тук. Някоя от вас преминавала ли е през процедура 'изтегляне на течността на хидросалпингс' със спринцовка без да се прави операция за премахване на тръбата?

# 612
  • Перник
inca   Hug вс е наред и продължаваме напред. Да кажа и нещо положително, след цялата ми трагедия. Споменавала съм го и преди, но след като са отворили, изчистили черва, корем и всичко наоколо, отстранили са яйчника, но  са оставили малко парче от него и чудото взе , че стана, регенерирал е. Не до пълните си размери, но въпроса е, че произвежда фоликули. Та започвам да вярвам и в чудеса, не може да е все лошо  Wink

# 613
Нежи, пожелавам ти чудо - живо и здраво бебе от сърце  Praynig Заслужаваш го наистина, и дано да ти се случи съвсем скоро!

# 614
Цитат на: Lavender88 в ср, 14 яну 2015, 14:17
Ембрионите са бластоцисти, замразени на 6 ти ден. Д-р Персенска каза, че в нейната практика няма до сега успели момичета с такива замразени 6-дневни ембриони, но в световен мащаб- ИМА и затова продължават да правят такива трансфери в "Надежда". Каза, че се надява аз да съм първата и пациентка, която успява с такива ембриони.
Здрасти  Lavender88,
аз успях в Истанбул с двойно замразени ембриони на 6-ти ден/двойно означава-замразени на 3-ти ден, след това размразени и оставени да се делят до 6-ти ден и отново замразени/. Но там ембриологията е на друго ниво. Д-р Персенска е страхотен лекар, но тук няма толкова добри ембриолози. Аз бях 4-ри години пациент на д-р Стаменов и при тях ембрионите ми се делеха до 3-ти ден и спираха, не стигаха до бластоцисти. Започнах да забременявам, когато заминах за Турция-и то с ембриони на 5-ти ден. Успешния ми опит е от тези 6-дневни бавноделящи се бластоцисти. Имах лека бременност и едно страхотно бебе. Пожелавам ти успех в опита! Може би ще ме нападнат защитничките на Стаменов, но аз исках да ти вдъхна кураж,че съм от тези пациентки от световния мащаб които са успели с 6 дневни ембриони.

Общи условия

Активация на акаунт