Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 31

• 65 564
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
  • гр. София
Цената за ИМСИ - то е за всички яйцеклетки, поне аз никога не съм плащала за брой и такса размразяване декември не платих. А ИМСИ и МАКС заедно са нещо стандартно ние ги правим и на естествен цикъл всеки път.

# 691
ИМСИ-то е 100лв
МАКС-а е 200лв
Не знам, обаче, дали това е цената за оплождане на 1 яйцеклетка или при наличие на повече годни яйцеклетки - за всички.

Надявам се, че МАКС не се плаща за всяка яйцеклетка, че на мен вчера ми извадиха 16 бр (като хубави ги определиха)... Биолозите са предложили на ММ МАКС, за ИМСИ нищо не ми спомена.

# 692
  • В сърцето на любимия човек
Моме - такова предложение не се отказва, дано да е скоро  Praynig

aia_aq - както Момето ти е казала вече, най-добре е да обсъдиш всички въпроси с лекаря си, защото не винаги всичко, което прочетем или чуем е подходящо за нас. Аз когато имам повече въпроси си ги записвам на листче и така влизам в кабинета, за да не пропусна нещо.

Мерси Мунче  Hug МАКС-а логично няма как да е за всяка яйцеклеткта, защото е селекция на сперматозоидите, чудех се за ИМСИ-то дали цената е на яйцеклетка или общо, но вече ми се изясни  Hug

# 693
  • София
И ние на успешния опит приложихме МАКС по наше настояване, въпреки, че мъж ми е с уж добра спермограма. Струваше 200 лв.

# 694
  • София
Тъй като проблема при нас е лошо качество на ембрионите, при последния ни опит аз също настоявах да приложим ИМСИ и МАКС ,но др. Стаменов каза,че ембриолозите не са съгласни, защото спермограмата ни е добра.След това направихме спермограма в Турска клиника,според която имаме сериозен проблем с морфологията и лекарите там ни казаха, че при нас задължително трябва да се приложат въпросните методи.Много съжалявам, че тогава док не ме послуша. Но сега смятам да се "възползвам" от всички екстри, включително и ембриоскоп, явно не само лошите ми Я са причина за лошите ембриони, а има и проблем със сперматозоидете, които до сега се пренебрегваха.         

# 695
  • София
При нас също бяха лоши ембрионите и затова аз настоях да се направи МАКС.
Преди пункцията ходих при биолозите и с тях говорих и си записаха, че ще си платиме за МАКС.
Преди да отидеме в Надежда, бяхме пациенти на Щерев и там също изкараха доста по-лоша спермограма.

# 696
  • София
Здравейте момичета, виждам, че обсъждате МАКС и понеже и аз съм на тази вълна ще се включа. Преди Коледа приключи втория ни опит на ЕЦ с резултат 4 на 13 ден. Аз се водя с ИЯР, но за моя голяма изненада ми извадиха 2 яйцеклетки без никаква стимулация. Преди 2 дена бях на преглед при д-р Шефкетова да обсъдим положението и сега ще трябва да събирам и замразявам ембриони, колкото и да не ми се ще и като настане момента за трансфер ще правим биопсия, но странното е че ембриолозите бяха написали, че ембрионите са били с добро качество, но препоръчват SDI тест и МАКС, по принцип преди 2 г. когато започнахме, при разширената спермограма заключението беше нормоспермия - въпреки, че активно подвижните са под нормата, преди това в Щерев като правихме по техните критерии положението беше по-зле, но след преглед при андролог се оказа, че всичко е нормално. До този момент в Надежда никой не беше споменавал за проблем при мъжа ми  newsm78.
Та  д-р Шефкетова ми написа на едно листче "SMO + SDI" и понеже говорихме само за SDI тест на другото съкращение въобще не обърнах внимание и сега се чудя какво е, някой ако има представа?

# 697
  • София
maka,на мен ми казаха, че не може само SDI тест без спермограма общо е 150 лв, може би затова са го написали по този начин. И аз мислих да пускаме SDI, но доколкото успях да се информирам дори и да има по - висок процент на фрагментация на сперматозоидите, няма какво да се направи освен да се приложи така споменатия метод МАКС.Затова мисля да не правим тест, а направо да го приложим.

# 698
Знам, че повечето от вас не са приемали противозачатъчни, но аз ги приемам за свиване на кисти, а трябва да направя контролни изследвания на ТСХ и Б12. Мислите ли, че ще окажат влияние на резултата?

# 699
Саб - копирам ти отговора на Денис почти същия въпрос в друга тема:
Скрит текст:
Искам да попитам ако пия противозачатъчни може ли да пусна TSH,TAT и MAT.Дали пречи по някакъв начин приема на изследването.Понеже на 2-3 ден ще пусна пролактин,естрадиол,фсх и лх..така ми каза гинеколога и след като дам кръв ще започна приема на противозачатъчни съответно на 2 или 3 ден.А знам че за ТСХ,ТАТ и МАТ е добре да се пуснат на чист ден..а тогава вече ще ги пия.Благодаря предварително.
Да, може да пуснеш TSH,TAT и MAT, при прием на ОК, тогава пусни и Пролактин - добре е да е на чист ден
Надявам се да съм ти била полезна   bouquet

# 700
  • София
Знам, че повечето от вас не са приемали противозачатъчни, но аз ги приемам за свиване на кисти, а трябва да направя контролни изследвания на ТСХ и Б12. Мислите ли, че ще окажат влияние на резултата?
Според мен няма да окажат влияние върху изследването. Нали знаеш,че ТСХ се изследва преди да си пила лекарства като еутирокс и да е в чист ден от цикъла.Simple Smile

# 701
  • София
karina_1 - благодаря за отговора, тоест да разбирам, че SMO е спермограма.
Може би си права, направо да се пристъпи към МАКС, но си мисля, че все пак ако SDI теста не покаже отклонение в ДНК, дали е необходимо да се прави МАКС или да кажем не се направи SDI, но се направи веднъж МАКС, то при направата му ще се разбере ли за съществуването или не на увредени сперматозоиди, след като целта му е да ги отдели от общото количество и съответно да е ясно има ли нужда да се прави и при следващ път.
Звучи объркано, но сега след като ще замразяваме ембриони, което честно казано не ми се щеше да правим, предпочитам да вадим и връщаме, сумата при всяка пункция значително се увеличава за замразяване, както чета вече и за размразяване, оплождане, за всяка една яйцеклетка МАКС .....понеже съм изцяло на ЕЦ.

# 702
  • София
Имате ли представа какво представлява така нареченото килимче?

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 16:28 от karina_1

# 703
Карина - ето това открих в една от старите теми:

Така нареченото килимче е нов метод за отсяване на качествени сперматозоиди.
Ние го правихме на 22,03.Дава се материал и ако спермограмата го позволява се обогатяват за 4-5ч и се избират най-добрите.Ние замразихме отбраните борци за да може в деня на пункцията да се ползват.Цената е 300лв

Не съм сигурна, нека някой по-запознат да каже, но си мисля, че е възможно това "килимче" да е PICSI:
Пускам описанието за ПИКСИ-метода в скрит текст, защото е на английски и не съм сигурна, че мога да го преведа съвсем точно:
Скрит текст:
PICSI
During ICSI, sperm are selected for injection on the basis of their shape (morphology) and motility. However, this visual approach does not necessarily reflect the functionality of the sperm and its ability to fertilize an oocyte (egg). The PICSI dish provides a functional test for sperm to aid the embryologist’s selection for ICSI. The test is based on the ability of sperm to bind to hyaluronan hydrogel mimicking the natural binding of mature sperm to oocytes (eggs) in the female.

The PICSI dish is a polystyrene culture dish with three microdots of hyaluronan attached to the bottom of its interior. The dish is sterile, and non-toxic to embryos and is used as an additional step in the selection of sperm for ICSI.

It may be particularly useful for men with:

a previous history of poor fertilization in their ART attempts
a previous history of poor embryo development in their ART attempts
reduced sperm morphology
reduced sperm motility
sperm that has been collected by PESA or MESA
low ‘quality’ sperm previously cryopreserved (frozen).
Patients using testicular sperm – where sperm are immotile – cannot use this test unless motility develops during tissue preparation.

Ето още една статия:
http://www.sanatorium-helios.com/picsi

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 16:54 от пънче-мънче

# 704
Момичета, бях 5 дни на Аримидекс и днес се видяха по два фолукула от двете страни по 11-12 мм. Шефкетова каза, че й се виждат малки и да отида пак в четвъртък. Ние нямаме проблеми със забременяването, а с износването на плода. Предполагам, че ще ми каже кога точно е овулацията и да действаме по нормалния начин тогава. Но се чудя дали ако й предложа ИНСЕ, шанса за забременяване няма да е по-голям, отколкото по другия начин.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт