Отговори
# 135
denisimo Първо-спокойно  Hug После-ако имаш притеснения за щитовидната следи ТСХ-то; на колко дни ти е цикъла- ако е над 28-коригирай със съответните дни; дребничка ли си-ако да е нормално беб да е по-дребен, ще навакса след като се роди (още повече,че и другото ти детенце е било дребничко); изоставането се води по персентили за съответната възраст (коригирана!!!)-виж таблиците; ехографа дава отклонение от 2-7 дни в зависимост от изследвания параметър и плюс това зависи от скалата,която е заложена (ако е за японци-всички ще сме великани); притеснение за хипотрофия - първо намалява обиколката на корема(АС),което при теб не е така; притеснение за ретардация-само ако е асиметрично и е под 5-7 персентил за съответната възраст (коригирана); бебчетата растат стъпалообразно-т.е. може после изведнъж да скочи в параметрите. На първо място- ако имаше нещо притеснително щяха да ти кажат. (нали си правила ФМ?) Не знам дали ще те успокои,но моето изостава с 1 месец вече-имаше нещо притеснително,има си и причина. При теб не е така-не се шашкай,ако има нещо-ще ти кажат.  Hug
Elitza1981 Ако не ти се чака можеш още сега да пуснеш IgG за токсоплазмоза ( ако са положителни-имаш имунитет и няма нужда да се притесняваш, те са маркер за стара инфекция,разбирай имунитет, и ако ги имаш няма нужда да пуска IgM,които са при прясна) Ако все пак си параноидна като мен  Mr. Green изчакай 20 дни и ги пусни заедно-100% сигурност  Laughing  Макар,че ако обичаш животинки и си имала чест контакт,най-вероятно си имаш имунитет вече (>70% от хората имат) Гуш  Hug

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 16:55 от slunchogleda

# 136
monichkaa nivea  бих използвала с малко по-голямо бебе/дете, не и новородено.  Peace

denisimo
задушените зеленчуци ми стигаха за 2-3 бебешки порции. Твоята кака е голяма, не мога да преценя.. ( 500-600 гр зеленчук)

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 17:18 от ShySun

# 137

slunchogleda много ти благодаря за подробната информация, аз си следя ТСХ-то и ми е в норма от началото на бременността, но аз все съм си с притеснение. Да не говоря, че още в началото същият лекар доц. Балев ми беще казал, че при заболяване на щитовидната жлеза се получават малформации на мозъка и именно по-къси крайници и неща от този сорт и аз сега направо  newsm45
Е той и ми каза човека, че няма нищо притеснително и ми пожела леко раждане, но аз като се спекох  Sick Иначе аз съм дребна, но съм се родила 3550 кг., а мъжа ми е едър, но той е роден 3100 кг., каката определено на баща си прилича, явно и малкото ще е като тях.
ShySun мерси много, 500 гр. като че ли е ок, ако иска още пак ще направим, тя нашата кака само на зеленчуци е трудно да я излъжеш, да не говорим, че половината видове изобщо не ги яде, абе каприз  #2gunfire, пък аз всичко обичам, особено треволяци  Blush

# 138
Майчета я ми кажете изяли са ми една буква на адресната регистрация в болничния и вместо ивелина са написали ивепина.Проблем ли е това моля ви кажете!

# 139
dalgoto_chorapche колко  дни чака поръчката от али експрес
моята е  точно на 32 дни и нещо много ми е неестествено забавяне
сигурно няма да повторя от там

И аз толкова чаках. Поръчах на 11.11 на големите намаления. Имах доставка миналата седмица и вчера получих още. Чакам 1 шапчица, която е на летището ни вече, но не знам аз ли трябва да ходя, по пощата ли ще я пуснат  newsm78 Изпратила съм запитване, защото от 2 седмици няма промяна - стои си на летището.

# 140

И аз толкова чаках. Поръчах на 11.11 на големите намаления. Имах доставка миналата седмица и вчера получих още. Чакам 1 шапчица, която е на летището ни вече, но не знам аз ли трябва да ходя, по пощата ли ще я пуснат  newsm78 Изпратила съм запитване, защото от 2 седмици няма промяна - стои си на летището.
Привет! Аз ходя в МЦ Пентаграм при д-р Джерова и съм много доволна от вниманието.

# 141

Привет! Аз ходя в МЦ Пентаграм при д-р Джерова и съм много доволна от вниманието.

Супер! И мен ме насочиха към нея, ще я посетя в петък. Отделя ли достатъчно време за преглед и обяснява ли? И също така ме интересува на каква техника те гледат, да не е някаква много стара?

# 142
denisimo Не знам защо ти е наговорил тея неща твоя доц. и защо така те е стресрирал  #2gunfire Всяка 10-та жена има открит или не проблем с щитовидната и при добър контрол няма никакъв проблем за бебче. Желая ти лека бременност с по-малко ядове и мислено можеш да им теглиш по една ма*на на всички дето те стресират излишно. Мисли позитивно-идват празници  Hug

# 143
dalgoto_chorapche на мен  поръчката ми се бави в границите на България толкова, колкото от Китай до България.  hahaha    А срокът за доставка е до 6 седмици...

denisimo 500 гр ми се струва максимума. Ако имаш вече стерилизатор за микровълнова, може би за теб ще е по-подходящо да сив земеш уред за готвене на пара, все пак това е  по-малко от самостоятелен уред и е  най-вече пригодено за захранващи се бебоци  newsm78  Притеснявам се да не те насоча към него, а да ви дойде малко за зеленчуци и за каката.  Thinking

# 144
Привет,
 и ние вървим малко по-малки, но ни казаха че няма проблем с бебка Simple Smile за сега не се притеснявам, още от началото сме така, предполагам заради цикъла над 28 дни.

# 145
denisimo, не се притеснявай от различните мерки на бебенцето. Моето мишле е по същия начин - по коремче отговаря на една дата, по крачета на друга и така между всички части на тялото излиза разлика една седмица вариация и като цяло идваше малко по-малко от нормата. А само да кажа, че до преди месец вървеше напред по всички показатели. Просто и малчовците си имат своя бум в растежа и своя застой. А и ако се замислим реално, на колко от нас примерно са ни еднакви мерките?! Аз си признавам, че съм с къси крака и съм кинта и двайсе с вдигнати ръце  Joy С бебчетата е същото, всяко си е със своите особености Simple Smile Не се притеснявайте излишно за глупости момичета Simple Smile
А и друг пример: на прегледа ни на 6-ти ни измериха в долната граница на нормите като см. а грамажа го изчислиха 1190гр. На 12-ти бях на фетална, размерите бяха точни за стойностите на седмицата в която съм, а теглото беше 1152гр. да забелязвате някаква липса на логика и съответствие ?! Хем по малко по размер, хем добре на тегло на 6-ти, а на 12 по голямо на размер, а едва 30 грама отгоре, странно а Simple Smile

# 146
  • Пловдив
При мен също има разлика в седмиците, по размера на крачетата и главичката. Док каза, че е нормално, да не се притеснявам.

# 147
  • София
Нормално е да има разминвания в стойностите ,все пак и това не са съвсем точи мерки .Спомням си навремето каката ни винаги беше по размер на краката с 2 седмици напред ,а по обиколка на главата с 2 назад  Joy .Когато се раждаше ехографа сутринта ,когато бях на преглед ,беше показал ,че е 2500 гр. ,през нощта (около 12 часа по-късно ) когато ме приеха, по ехограф беше 2200  ,а накрая се роди 2700 гр .

# 148
  Той видеозона не е кантар.  Laughing  С милиметър да трепне ръката на доктора и ето ви ги 200 гр разлика в теглото. Моят лекар казва, че с  напредване на бременността става невъзможно да се измерят точни грамажи, всичко става оринтировъчно , колкото да се наблюдава расте, не расте, към колко грама е очакваното тегло ( вече предпочитат по-големи бебета да се раждат с операция) .

На мен всичко ми е наред, даже малко с подозрение подхождам към доброто ми физическо състояние.  ooooh! Голяма съм   animal085   Беболина рита, не е винаги съгласна с позата ми за сън.  Започвам бавно, бавно да стягам багаж за болница. Подготвям покупки за мен - пижамка, превръзки, кремче и т.н. 

Преди 2-3 дни разбрах, че любима моя група ще прави концерт в Бургас юни месец и от сега  ми се въртят едни филми в главата как да завъртя децата за да мога да отида  Laughing   
И май месец се очаква съпруга ми да замине в командировка за 4 месеца минимум  ooooh!  ей тогава ще стане весело!

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 08:17 от ShySun

# 149
Добро утро момичета Simple Smile
Ние вчера с ММ ходихме на коледен  шопинг и аз се не издържах харесах си един комплект за изписване и го купих цвета е розов.
Нямам търпение да дойде Петък и да си видя моето бебенце.

Общи условия

Активация на акаунт