Отговори
# 120
Цитат
Момичета, така като чета сте започнали да се снабдявате с шишета, комплекти и тн...
Аз съм края на Март и нямам нищо Rolling Eyes
Малко съм суеверна и не смея да купя даже чорапки newsm78
dessy_2000  спокойно не си единствена  Simple Smile, и аз нищо не съм купила още, а съм с термин 8 -ми март и предвид това че ще раждам секцио, сигурно края на февруари. И аз съм от леко суеверните. С каката дори си спомням че ММ купи креватчето когато вече се беше родила Laughing. Има време, с няколко по големи пазара ще накупим всичко което трябва. Wink

# 121
  bouquet Много сте изписали  Hug
Прекрасна тема с прекрасни момичета  bouquet
Смехуранка, благодаря за труда и старанието  bouquet

За къпането мога да споделя, че имам намерение и това бебе да го къпя на мивката  Crazy много бързо, лесно и удобно ми е.
За водата, ако иска да пие, ще пие. Ива не искаше. Пропи вода след като спрях да кърмя.
За жълтеницата, тя е физиологична и се преодолява от бебето. Вода, глюкоза, захар според мен са излишни.
Млечницата е гъбичка. Ива не е имала. Не съм плакнала устата с вода.

Всяка майка е най-добрата майка за своето дете. Доверете се на бебето. То знае повече от нас, защото при него всичко е инстинкт и първосигнални реакции, а ние сме супер обременени и пренаситени от информация, суеверия и "съвети".

Ох, завиждам на всички понакупили нещица за бебо, аз още си стоя на ... една шапка. Януари ще правим лек ремонт на детската и след това ще приютя от зълва ми момчешки дрешки и ще правя инвентаризация на наличните колички, кошове, шишета и т.н.
Стерилизатор имам един супер обикновен на Бертони от 19 лв /преди 5 г./ за микровълнова е. Доволна съм. Въпреки, че истинска стерилизация има само в лаборатория. Баща ми е химик  Flutter Нужно си е малкия човек, обаче да се сблъсква с враждебна среда от време на време  Blush

# 122
  • Хасково
Аз докато се наканя да се похваля в старата тема,вие почти приполовихте тази Crazy Чета по няколко пъти на ден ,но ме домързява да пиша...
Та сега по темите- аз се презапасих със шишета и какво ли не ,купих този комплект
http://www.minimod.bg/11000/tommee-tippee-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0% … D0%B5%D0%BD%D0%BE
аз лично съм с много хубави впечатления за марката в сравнение с Авент и Нук... На племенниците ми шишета на Авент изглеждат отвратително след 2 месеца ползване ,а и текат докато тези на Томи Типи са ОК. Не знам дали ще кърмя,имам желание,но дали ще се получи времето ще покаже,не мисля че шишета ще са ми излишни Simple Smile А за стерилизатора-мисля,че е много нужна и улесняваща ежедневието вещ,ама това си е мое мнение.
Сдобихме се с количка,купена втора употреба от олх.бг , но е модела който искахме на цена която можем да си позволим  Whistling
http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88% … -Design-4148.html
На ЖК сме в петък,но няма да гледат бебо тогава,най-вероятно ще се видим след НГ. Последно на 03.12 бяхме 830гр. - голям мъж вече Laughing Нямам търпение да го гушна.
Обсъждахте имената-аз не съм суеверна и смятам,че името трябва да бъде избрано от двамата родители,без да се съобразяват с поверия,бабини девитини и чужди мнения. По отношение дали бива или не бива да се кръщава на починал човек-пак си е до лично мнение. Моята майка е починала,но ако бебето беше момиче щеше да е кръстено на нея,дай боже ако имаме момиченце след време със сигурност ще носи нейното име Heart Eyes
За украса коментирахте,ами моята е проста работа,но от мерак още ноември края съм украсила елхата,жалко че няма кой да и се радва  Confused
Сега ми е едно странно-ту коледно и весело,ту обнадеждено,ту криво и гадно -ама хормони какво да се прави newsm78 Вие как сте с подаръците , измислихте ли на кого какво ?  Crazy
И да питам мамите ,които чакат второ и трето бебче,какво ви е мнението за козметиката на Нивеа за бебета,аз тествах върху себе си олиото за бебета и много ми хареса,та снощи когато бях в аптеката реших да купя измиващия гел за коса и тяло и олио за бебо.. Дали са добър избор? И от какво сте доволни срещу подсичане,аз май само за Судокрем-а чувам само положителни мнения Tired
Извинете ме за дългия пост,ама рядко пиша и то се натрупало много Grinning
Хубав ден от мен  bouquet

# 123
За бебшка козметика предпочитам Биодерма, А-дерма, Бюбхен, Клоран. Ива я къпех в началото с гела за коса и тяло на Бюбхен, но после минах през гореизброените. Сега я къпя с Клоран.
Дупе съм мазала със Судокрем, но сега ползвам едно правено "вазелинче" от аптека, по лекарска рецепта се прави. Супер доволна съм. Peace
Нивеа не съм ползвала.

# 124
  • София
monichkaa-през 2010г,когато се роди синът ми ,на всяка майка подариха от родилното комплект на Nivea.
Хубави са им продуктите.Аз бях изцяло на Chicco,което също като  Nivea,не е медицинска мозметика.Крем за подсичане не съм ползвала.Слагах му пудра на дупето при всяка смяна на памперса и не е имал проблем с подсичане.  Grinning

# 125
Много съм притеснена Sad Преди малко реших да нахраня две малки улични котенца и едното докато се протягаше да вземе храната и ме закачи с нокът.Малко е одраскването,но тече кръв,веднага се измих с топла вода,сапун,после спирт и йод,но съм много притеснена да не се заразя с токсоплазмоза.Утре съм на ЖК и ще питам доктора какво да правя  Cry Дали може да се заразя-това не ми дава мира,оффф само проблеми ми идват на главата  Sad

# 126
Елица, щом си любител на животните и предполагам контактуваш често, е много вероятно да си я прекарала и да имаш имунитет.
Иначе изследването струва 30-40лв, ако решиш да го правиш. Ако инфекцията се хване на време, не е опасна. Но не мисля, че си се заразила.

# 127
  • Хасково
Ели няма как да се заразиш от токиплазмоза чрез одраскване,не се вкарвай във филми. Аз изгоних котката си от вкъщи третия месец ,защото се вкарах във въртележката със токсиплазмозата и ,че ще изгубя бебето и т.н. ,сега много съжалявам ,но мм не дава да си я вземем пак Cry
Токсиплазмоза по би хванала от маруля ,отколкото от котето,другото което е за да е заразено котето трябва да се е хранило с мишки и др. подобни,а ти казваш че е малко коте Hug Не се тормози излишно,всичко си ти е ОК  bouquet

# 128
Елица, щом си любител на животните и предполагам контактуваш често, е много вероятно да си я прекарала и да имаш имунитет.
Иначе изследването струва 30-40лв, ако решиш да го правиш. Ако инфекцията се хване на време, не е опасна. Но не мисля, че си се заразила.

Ох,дано  Cry Мисля,че трябва да се изчака около 10 дена,за да може да се открие зараза,ако си се инфектирала сега  Cry

# 129
Ели няма как да се заразиш от токиплазмоза чрез одраскване,не се вкарвай във филми. Аз изгоних котката си от вкъщи третия месец ,защото се вкарах във въртележката със токсиплазмозата и ,че ще изгубя бебето и т.н. ,сега много съжалявам ,но мм не дава да си я вземем пак Cry
Токсиплазмоза по би хванала от маруля ,отколкото от котето,другото което е за да е заразено котето трябва да се е хранило с мишки и др. подобни,а ти казваш че е малко коте Hug Не се тормози излишно,всичко си ти е ОК  bouquet
Благодаря ти за хубавите думи  Simple Smile Надявам се литрите спирт и йод,които сложих да си свършат работата!

# 130
  • Пловдив
Elitza1981 в началото измъчих моя лекар с тази токсоплазмоза и котката ми. В началото ми се караше, после подиграваше Joy И какво каза човека - токсоплазмоза може да се хване от много неща, освен котетата (и тук каза, че е крайно време да спрем да обвиняваме постоянно животинките). Може да е от всякакво домашно животно, не измити зеленчуци, недоизпечено месо, сирене..

# 131
Elitza1981 в началото измъчих моя лекар с тази токсоплазмоза и котката ми. В началото ми се караше, после подиграваше Joy И какво каза човека - токсоплазмоза може да се хване от много неща, освен котетата (и тук каза, че е крайно време да спрем да обвиняваме постоянно животинките). Може да е от всякакво домашно животно, не измити зеленчуци, недоизпечено месо, сирене..
Вече съм по-спокойна,просто силно се панирах отначало.Доста стрес преживях,тъй като имах висок риск за Даун,после амниоцентеза(слава Богу,всичко е наред) и тъкмо се успокоих и сега..айде пак да мисля нещо,ама като се поинформирах и се поуспокоих  Simple Smile Не,че няма да си направя тест де,ама мисля,че няма за какво да се притеснявам толкова.Благодаря ти!

# 132
Здравейте, да се отчета и аз след снощната ФМ или по-скоро да се оплача, оказа се, че според дължина на ръката, крачето и обиколка на главата сме изостанали с още 8 дни и сега сме общо с 12 дни назад, отговаряме на 27 г.с., а пък сме 29 седмица. Ужким не било притеснително, ама от термин 03.03. ми написал 15.03, е то аз ясно , че слонче няма да нося 22 месеца и в крайна сметка малко се обърках. От една страна и каката се роди 2850 кг. една седмица след термин, но си беше абсолютно зряла и здравичка, но не помня да са ми казвали, че не отговаря на срока си и то с толкова много. Основното ми притеснение идва от щитовидната ми жлеза, да не би да му е забавила нещо развитието и да има и други проблеми, много ми стана криво да си призная и не знам сега да ходя ли на друг лекар, да изчакам ли и какво ли изобщо мога да направя по въпроса  Tired Моля мамите, които са били с по-дребни бебенца да споделят дали са имали подобни притеснения. Иначе жизнените показатели са добре, за трети път ми потвърждават момче, та явно дребен и късокрак ще е нашия младеж  newsm78 , че и с коремче, защото пък обиколката на корема му отговаряше на реалните седмици, което вече съвсем ме  #Crazy за козметиката с каката ползвах на Sanosan i Sebamed, на Нивеа принципно аз не харесвам продуктите за възрастни и по тази причина не ползвам и детските, затова нямам впечатления. Ползвала съм и правен крем от аптека, и Бочко и по-скъпи неща-проблеми не сме имали и космическа разлика не съм направила. Стерилизатор ползвах на Чико за микровълнова, много яко го експлоатирах, сега много ми допадна на ShySun предложението, защото смятах да купувам уред за готвене на пара, имам само въпросче-приставката за готвене на пара много малко количество ли събира или ще мога поне и за каката да слагам по нещичко?

# 133
Ехооо, здравейте и от мен Simple Smile

Аз пък мога да се похваля, че ми дойде поръчката от Али Експрес. Много сладки бодита, 1 комплектче и няколко долнища. Много са мекички и ми се струват качествени, но като ги изпера ще кажа със сигурност.

Днес трябваше да съм на ЖК, д-ра обаче в отпуск. Няма и кой да го замества... Трябва да ходя чаааааак след Нова Година, около 5-6 януари. Не мога да чакам до тогава и ще ходя при друг, вече повече от 1 месец не съм виждала бебката. Една приятелка ми похвали МЦ Пентаграм, там е била на ЖК и е много доволна. Смятам да отида и ако ми хареса ще изкарам до края там. Имате ли отзиви и вие?

Иначе сме добре. Усещам вече някакви контракции като менструални болки, може би са тези Браксън Хикс. Не са чести, даже изобщо. Случиха ми се тези дни 2-3 пъти и едно стягане. Но не е болка за умиране, мисля че е нормално. Вие усещате ли подобни?

# 134
dalgoto_chorapche колко  дни чака поръчката от али експрес
моята е  точно на 32 дни и нещо много ми е неестествено забавяне
сигурно няма да повторя от там

Общи условия

Активация на акаунт