Отговори
# 570
Добро утро момичета! Честит празник на всички именници днес! Да са живи и здрави и много щастливи. С радост да си носят хубавите имена.
И на свой ред също да почерпя за именния ден на моята дъщеричка!

# 571
Добро утро!
Честит Иванов ден на всички именници! Пожелавам им много здраве, щастие, късмет, успехи и сбъднати мечти! Весел празник!
Също така искам да почерпя за здравето на най-скъпите ми хора, дъщеря ми и съпруга ми. Желая им чисто егоистично да са живи и здрави, за да бъдат винаги до мен  Crazy

Честит Рожден Ден на Поли, желая ти много щастие и сила и естествено най-красивия финал на дълго чаканите ни 9 месеца трепети!  Heart Eyes

Белослава, моля те сподели какви са тези перли на Лансинох в мадъркеър дето ги запяш, че от вчера и аз зяпам и чета отзиви, ама не схващам, за проблеми при кърменето ще да са, ама какво правят и как се ползват? http://www.mothercare.com/Lansinoh%C2%AE-TheraPearl-3-in-1-Breas … d.html#q=lansinoh
Днес съм на преглед, ще пиша после какво става с мен и бебо.

# 572
Не съм Белослава, ама съм на всяко гърне похлупак.  Laughing  Използват се за топли и студени компреси на гърдите, един вид термофор, но не с течност.  Peace

Да се оплача... много болезнени станаха движенията на бебето  Sad

# 573
Честит празник на всички именници!!! Нека имената ви носят много здраве, късмет и радост!!!
На малките ни празнуващи желая много весело и безгрижно  детство!!!

bouquet   bouquet   bouquet

Гледам, че в някои списъци за болницата има включен и спрей Бивацин за шевове евентуално. Вие ще си носите ли и добър ли този или да ми препоръчате друг?

# 574

Да се оплача... много болезнени станаха движенията на бебето  Sad

И при мен има такива моменти, особено нощем. Като се изпъне бебето, респ корема ми много притиска явно разни органи и ужасно ме боли обръщането, ставането и т.н.

Аз съм с един въпрос относно татковците, вашите четат ли (или чели ли са с първото детенце) разни неща за бебетата, за отглеждане, кое как се прави...? Мъжът ми се държи все едно цял живот памперси е сменял - уверен, спокоен...а реално идея си няма от нищо, разбира се  Laughing И се чудя някаква книга дали да не му взема, в крачка ли ще се учи... Rolling Eyes

П.С. Честито на всички именици и празнуващи   bouquet

# 575

Да се оплача... много болезнени станаха движенията на бебето  Sad

И при мен има такива моменти, особено нощем. Като се изпъне бебето, респ корема ми много притиска явно разни органи и ужасно ме боли обръщането, ставането и т.н.

Аз съм с един въпрос относно татковците, вашите четат ли (или чели ли са с първото детенце) разни неща за бебетата, за отглеждане, кое как се прави...? Мъжът ми се държи все едно цял живот памперси е сменял - уверен, спокоен...а реално идея си няма от нищо, разбира се  Laughing И се чудя някаква книга дали да не му взема, в крачка ли ще се учи... Rolling Eyes

П.С. Честито на всички именици и празнуващи   bouquet

И мен нещо много ме рита бебко тия дни. Снощи щях да се разплача направо- беше си заринал главицата в черния ми дроб (той е седалище) и не ще да мърда бе, аз го подбутвам,той още повече там се завира... ooooh!
А за татковците ми е много интересно да чуя- същия случай като твоя. Чак като го подръчкам да се ограмоти по някои въпроси и се цупи. Ама предполагам,че като дойде човечето и бързо-бързо ще се научи на всичко и тогава ще му натривам носа пък  smile3534
Аз да кажа,че тактично прибрах кантара в шкафа- винаги в паметта ми ще се остана 20+ кг (не искам да виждам скоро задаващата се 3-ка пред нулата)  Mr. Green

# 576
Kато споменахте за болезнени движения на бебето и аз вчера имах такъв ден. Беше се изместил целия от ляво и имах усещането на моменти че при изпъване направно ще ми скъса кожата. Освен това страшно ме болеше левия яйчник. АГ ми каза че понеже е със задна плацента движенията ще са му доста осезаеми и найстина е така. Крачетата са му точно зад пъпа и като се разшава просто се вижда как рита ту с едното , ту с другото. LaughingДано днеска е по спокойно човечето, че бая дискомфорт ми създаде. Simple Smile
JT , и нашия тати е подобна картинка, то и време не му остава честно казано. В работата буквално го изцеждат. Той като цяло се сеща да чете когато има някакъва проблемна ситуация. Но в такива моменти да си призная е доста по адекватен от мен и винаги взима правилни решения. Аз съм голямата паника и често  от уплах за нещо просто блокирам.  #Crazy

# 577
Ох ще ме уморите значи hahaha моя кантар си е отдавна в шкафа, а и да ви успокоя след раждането организма започва сам да се чисти от излишните кг.
И аз мисля, че бебо понякога проявява агресивно поведение, ама са успокоявам, че скоро ще ми падне в ръчичките smile3508 smile3508 Сън сън благодаря за отговора, ще ги мисля, начи само такова няма в нас ooooh!
И да похваля моя мъж, за майка е роден  Crazy, когато се роди Ива в 90% от ситуациите беше по-адекватен от мен. Нищо не е чел, ама от вътре му идваше така да се каже. Joy

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 10:41 от * Albena*

# 578
Честит празник на всички именници на днешния Ивановден!
Да са живи и здрави и само с добро да им се споменава името Simple Smile !
Аз също имам повод да почерпя - моята дъщеря е Ива (но не ме бива особено в постването на картинки).

Да споделя за Бивацин спрей - с първото раждане ми го препоръча лекарят, който ме изражда.
За мамите, които ще раждат нормално е изключително полезен, особено ако има епизиотомия.
Облекчава много болката / дискомфорта. Аз нямах проблем да сядам още на 2-рия ден.
Освен него, ми препоръча и отвара от смрадлика, с която да се правят промивки.
Мъжът ми ми носеше в 1,5 л пластмасови бутилки всеки ден, и наистина много бързо се възстанових.

Относно болката в черния дроб - за мен това е ежедневие. В редки случаи, като полежа на лявата страна се обръща в подходяща поза и болката изчезва на момента, ама много рядко успява да се нагоди така, че на мен да ми е удобно.

# 579
  • София
ЧЕТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

НОСЕТЕ СИ СЪС ЗДРАВЕ ИМЕТО!

smile3525

# 580
Контракции си имам нонстоп от началото на 5 месец, 18г.с, пия големи дози Магнезии и пак си ги имам, ту усилват ту намаляват, и в болница бях заради болезнени. Мисля че вече е нормално да имаме всички все пак сме 7 месец, други осми, важното е да не са много на често и болезнени! Ако не пиеш Магнезий питай твоя доки да ти изпише!
пак се будя от нощния свиреп глад. Simple Smile и прочетох коментара ти butterfly . Мн е неприятно да си в болница заради чести конгрякции...аз така бях за една седмица с първата бременност точно в 7 месец. А сега поне се разминаха,но пак кб.х. конгракции имам от ранно и сега като са се засилили и са и по силни. Cryнаправо съм си стигнала и багажа вече...пия по два пъти на ден магнезий + но-шпа. Пффф да минава,че се чусвам като пенсионер вече . Та и почнах да забравям това онова  Grinning Simple Smileхаха ужас...днес ще посетя АГ и после болницата в която ще раждам. Колко бързо си мина времетооо.. :/ а на 22 влизам пък в майчинство.успех на всички и хубав ден!
Аз пия 3х2 Магнерот и когато усетя повече контракции и прахче Магнезиев Диаспорал, Но шпа го спрях преди 2 седмици, защото моя АГ изрично ми го забранявашше още от 18г.с, но аз с тези болки си го пиех на своя глава, но последният път като му казах ми се скара и каза че повече си вредя с него, бил водил до разкритие. Аз съм чела в листовката му че води до омекотяване на шийката, но не и за разкритие.

# 581
Честит празник на рожденниците и именниците, да сте живи и здрави и много щастливи!   bouquet

# 582
Честит Ивановден, мами Simple Smile Всички именници да са живи и здрави, много щастливи и изпълнени с удовлетворение!!!
По въпроса за татковците - нашият татко с първото дете изобщо не искаше да се ограмотява, но после се оказа, че се справя много добре. Изненадах се определено. Само присъства педиатъра като ни инструктираше и някакво филмче за къпането в нета гледа и му беше достатъчно. Което, според мен, идва да докаже, че цялата ми подготовка за научен труд се оказа в известна степен излишна, защото основните умения и реакции ми идваха инстиктивно и после като се размислех се сещах, че така пишеше някъде Simple Smile
Момичета, аз имам един малко страничен въпрос, свързан с детската стая. Тъй като сега сме в процес на избор на голямо (стандартно) легло за нашето голямо 3-годишно момче, се питам - някоя има ли лични впечатления колко са стабилни изтеглящите се долни легла тип сандвич? Защото притежанието на такова легло ми е детска мечта и сега имам възможност да я сбъдна, но се чудя дали механизмът няма да се окаже нестабилен или да се строши, ако легне възрастен...

# 583
Добро утро, мацки!

Честит имен ден на всички празнуващи! Да сте живи и здрави и с гордост да си носите името!   bouquet

Относно силното ритане, аз затова вчера питах, дали някоя мама особено от вече раждалите, има такива наблюдения, че от много ритане, и все едно няма място бебока и се чуди как да се намести, дали имало такива случаи на леко по-рано излизане от термина?!  Thinking  
Този път ритането на моя бебок, изобщо не е като на баткото, и аз затова леко съм се замислила, дали няма да означава, че може да тръгне и по-рано да излиза, дано не  Praynig  Моята колежка, така  роди 3 седмици преди термина нейния бързак, че и нейния беше супер шаващ, и все като да не му стигаше място, и едвам и дотогава даже го изкара с лежане в болница. Вие имате ли някакви такива наблюдения или случаи около вас?!  newsm78

Течение и аз си имам, и то от самото начало, и тогава по се притеснявах, да не би да са води, но докторката изрично отказа, да са води и че си е течение и че било нормално. И от тогава, си живея с това течение, ужасно ме дразни, но надявам се скоро да почнем да прилагаме лечението, че да понамалее малко  Crossing Arms

И болки си имам, като съм легнала на една страна и като стана, вървя като пречупена. До ЕГН-то ли е, до какво, не знам, ама с първата бременност, нямах такива оплаквания  Tired

Нашия татко, с първата бременност, доста четеше и той барабар с мен, че за някои неща и повече от мен  Blush  И все още, като имаме нещо за което се чудим около синко, той пръв тръгва да рови и да чете Simple Smile Този път и двамата сме го отдали на опит и нищо не четем, въпреки че, взех да се замислям, че май все пак си трябва да си поприпомним някои неща, че все пак преди 4 години беше като се занимавахме с бебе, та сигурно сме позабравили нещата как стоят  Blush

Относно килата, и аз тези седмици около празниците, спрях да се тегля, че последния път като видях, че съм наддала 2 кг и нещо за по-малко от 2 седмици и ми призля. Досега се държах доста добре, и то с хубаво и редовно ядене и сега баш накрая да се опрася, не ми се иска да стана като миналия път  Crazy

* Albena*, и аз не ги знам точно, сега ги виждам за първи път, и като се сетя сега, че с първото дете, имах много кърма и ми се случваше често да ставам по нощите, или да си затоплям гърдите с компреси, или с душ и да се изцеждам, не ми беше никак приятно, пък това ми се струва, по-бързия и лек начин, затопля се за няколко секунди в микровелето и се слага на гърдите да по-отпусне гърдите. Не знам и аз се ослушвам, някой ако знае повече, да споделя.

Хубав ден, мами! Simple Smile

# 584
Честит имен ден на всички именици, и на малките големи рожденици весел празник и безгрижно детство!
Нашият татко не беше чел нищо през първата ми бременност, но след като се прибрахме вкъщи за седмица влезе в крак, и понеже се хранехме с цедена кърма първите седмица-две той ставаше да я храни през нощта, докато аз доизцеждах следващата "порция".
Понякога наистина реагира по-адекватно от мен, но като стане дума за болести, той ще и даде веднага антибиотик, въпреки че съм му обяснила как не всичко се лекува с АБ, а дори да е необходим- то трябва да е точния. Даже сме стигали до там че ако примерно имаме 3дни температура и хрема, той казва "стига си мъчила детето, кога ще му дадеш АБ".
Извинете за дългия пост... весел и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт